Lopare Online

Go Back   Lopare Online Forum > Ostalo > Upoznavanje, čestitke i pozdravi

Upoznavanje, čestitke i pozdravi Pozdravite vaše prijatelje, uputite im želje, čestitke i pozdrave preko našeg foruma ili se nam se predstavite ako ste novi na forumu.

Reply

LinkBack Opcije Teme Način Prikaza
Old 15.01.2007., 23:12   #121 (permalink)
General potpukovnik

komarac's Avatar

Registrovan: 16.06.2004.
Godina: 36

Quote:
Originally Posted by mitch
Daj Mrav zivota ti onu stomakliju sto sam kod Baje narucio,razvali me stomak,i pojacaj molim te muziku pocele su mi se prividjati Milke Babovici sa ovim klizanjem

p.s znas ko je Milka Babovic?
Evo jednu casu za tebe, domaca.
Evo, Baja Mali Knindza sa hitom stoljeca:"Svi ste vi komunisti pravljeni..."

Pojma nemam ko je Milka Babovic.

komarac is offline   Reply With Quote

Sponsored Links
Old 15.01.2007., 23:13   #122 (permalink)
Banovan

I STA CEMO SAD's Avatar

Registrovan: 26.04.2006.
Godina: 32

a jasno mi je zasto se zaobilazi gornja tuzla... nema dobru povezanost sa loparama... da ima bolje suradnja na regiji profitirale bi i lopare i gornja tuzla...

Quote:
Originally Posted by mrav

nema ovdje tompsona, baji knindji i tako to... ovdje dolazi samo kulturan svijet...

Last edited by oliver : 16.01.2007. at 07:39. Reason: sastavio uzastopne poruke
I STA CEMO SAD is offline   Reply With Quote
Old 15.01.2007., 23:14   #123 (permalink)
General potpukovnik

komarac's Avatar

Registrovan: 16.06.2004.
Godina: 36

Nije to bolan bojimo se da nas djecaci ne kamenuju kao prije rata.
Da bih se povezali samo ide preko tunelu Tuzla-Lopare.Put je katastrofa i nema sanse da se napravi da bude kakko treba.

Quote:
Originally Posted by I STA CEMO SAD
nema ovdje tompsona, baji knindji i tako to... ovdje dolazi samo kulturan svijet...
Hehe, dobro onda cu za tebe Mahira Burekovica....Mudzahediiiiiiiin, Mudzahediiiiin

komarac is offline   Reply With Quote
Old 15.01.2007., 23:18   #124 (permalink)
Banovan

I STA CEMO SAD's Avatar

kuci ga sebi vodi nek ti mudzahedina... do ujutro... ovdje se slusa, trenutno, cubismo i slatki brazilski ritmovi... da malo dame guzama zanjisu... bolje neg da gospoda dofate pistolje, zolje, tenkove i haubice... uz zvuke mahira tompsona i baje knindze...

odoh zapaliti pa nazad na arbeit... lako je vama dijsporcima, smjenu odradite i par miljki eura u dzepu... mi da bi osigurali minimum dostojnog zivora moramo da radimo sve dane u sedmici po 12 do 16 sati... a sta ces, tako nam grah pao, zar ne...

Old 15.01.2007., 23:22   #125 (permalink)
Potporucnik

mitch's Avatar

Registrovan: 21.05.2006.

Quote:
Originally Posted by mrav

Milka Babovic je Hrvatica koja je prenosila umjetnicko klizanje na TV.Kad je slusas isto ko da citas Alan Forda
mitch is offline   Reply With Quote
Old 16.01.2007., 12:03   #126 (permalink)
Banovan

I STA CEMO SAD's Avatar

daj 2 pive za plavusu i mene...

sta nas briga sto je rano...
Old 16.01.2007., 12:10   #127 (permalink)
Porucnik

Plavusa's Avatar

Registrovan: 17.10.2006.
Send a message via ICQ to Plavusa

Quote:
daj 2 pive za plavusu i mene...
sta nas briga sto je rano...
dobar ti dan
Nije vam lose ovdje. Moze, malo pivo. Evo sam upravo prozvakala burek (vjerujem da ce me dezurni ispravljac ispravit, jer mislim da je to kod vas obicna pita od jabuka)
Old 16.01.2007., 12:23   #128 (permalink)
Banovan

I STA CEMO SAD's Avatar

Quote:
Originally Posted by Plavusa
dobar ti dan
Nije vam lose ovdje. Moze, malo pivo. Evo sam upravo prozvakala burek (vjerujem da ce me dezurni ispravljac ispravit, jer mislim da je to kod vas obicna pita od jabuka)
ha, da ti razjasnim jednu stvar...

burek je slano jelo, uglavnom se sluzi kao predjelo, ali ja ga volim kao glavno i jedino jelo (kad ga napravi moja mama)...

znaci, meso, zacini, luk i tijesto...
postoji nekoliko vrsta bureka...
polagani, sareni, soferski...

pita sa sirom je sirnica, a sa krompirom je krompirusa...

to tijesto sa jabukama je savijaca...

inace ja sam majstor u kuhinji, balkanski jamie oliver... kuham bolje od svih zena koje znam, osim svoje mame...
Old 16.01.2007., 12:45   #129 (permalink)
Porucnik

Plavusa's Avatar

Quote:
ha, da ti razjasnim jednu stvar...
burek je slano jelo, uglavnom se sluzi kao predjelo, ali ja ga volim kao glavno i jedino jelo (kad ga napravi moja mama)...
znaci, meso, zacini, luk i tijesto...
postoji nekoliko vrsta bureka...
polagani, sareni, soferski...
pita sa sirom je sirnica, a sa krompirom je krompirusa...
to tijesto sa jabukama je savijaca...
inace ja sam majstor u kuhinji, balkanski jamie oliver... kuham bolje od svih zena koje znam, osim svoje mame...
ma znam ja da nam razni siptari prodaju svasta samo ne originale
Burek je vrlo kvalitetan uvozni proizvod koji je kroz generacije obozavatelja dobio nove okuse. Ostao mu je samo naziv i nostalgija.
Obozavam burek - s mesom. Bas takav kakav si opisao. I najbolje mi sjedne na povratku s plaze Istina, opet ga siptar pravi, al eto, neka mu
Ako trazis burek, uvijek negdje pise: PRODAJEM BUREK: SIR, JABUKA, MESO
Uglavnom, sve je istog oblika, samo je sastav drugaciji.
A zamisli sramote; bila sam u Tuzli, prije mjesec-dva, prvi put u zivotu, a nisam pojela burek.... Grintala sam sve do doma
Old 16.01.2007., 12:51   #130 (permalink)
Brigadni general

lisicetina's Avatar

Registrovan: 26.09.2005.

Dobro jutro!
Da nece udariti snijeg iz vedra neba, kad je ovdje i Plavusa svratila i cak danas ima sigurno ako ne vise, onda bar jedan post koji nije na politickim temama?!!! Ovo lija mora trostruko da casti! A posto konobara danas jos nema (bio bi to ISCS da nije juce i prekjuce tu priliku prokockao svojim pijanim dolaskom u ranu zoru ) tako da Plavusi pripada i titula konobar za danas (cin koji se ne namece samo kao zanimanje, nego kao odlikovanje kojim se najbolji i najvredniji ovdje nagradjuju).

Uuuuuuu, vraga mu sta je ovo? Knjiga utisaka puna prituzbi na preglasne goste juce i los rad konobara, a zale se zaljubljeni parovi koji su svracali i ostali koji su ovdje htjeli da nadju malo mira!!!
Idem, hitno, po enterijer plan za podjelu kafica na separee, kako bi bilo prikladnog mjesta za sve!
lisicetina is offline   Reply With Quote
Old 16.01.2007., 12:58   #131 (permalink)
Banovan

I STA CEMO SAD's Avatar

Quote:
A zamisli sramote; bila sam u Tuzli, prije mjesec-dva, prvi put u zivotu, a nisam pojela burek.... Grintala sam sve do doma
da bi iskusila istinsko culno zadovoljstvo jeduci burek, moras probati domaci... nista sto se kupuje u takvim prodavnicama nema veze sa domacim burekom...

pa sto se ne javi kad si bila u tuzli, mogao sam ti odraditi tour de TZ i usput te odvesti do moje mame na pravi burek i odlicnu domacu kuhinju...

imas moj mail... javi se...
vazi za sve koje put nanese u tuzlu...
Old 16.01.2007., 13:02   #132 (permalink)
Porucnik

Plavusa's Avatar

dozvolite mi malo pjesnicke slobode

Lijo, zloco, domacice prava
ne juri, ne zuri, puknut ce ti glava
za Plavu brige nema
dok god politickih ima tema
Da laprdam, kaze Stranac,
kad mi mrski baci mamac

Nisi me trebala odlikovat, nestalna sam ti radna snaga
Old 16.01.2007., 13:09   #133 (permalink)
Banovan

I STA CEMO SAD's Avatar

@plavusa

sta si radila u tz i gdje si bila...
mozda nam uleti kakav zajednicki poznanik ili prijatelj...
Old 16.01.2007., 13:11   #134 (permalink)
Porucnik

Plavusa's Avatar

Quote:
@plavusa
sta si radila u tz i gdje si bila...
mozda nam uleti kakav zajednicki poznanik ili prijatelj...
Bila sam kao gost u Loparama, a u Tuzli bila u kratkom turistickom obilasku
Ne bi o mogucim zajednickim prijateljima, jer moj trenutni status na forumu mogao bi bit povod da im neko kamen na fasadu baci
Old 16.01.2007., 13:13   #135 (permalink)
Banovan

I STA CEMO SAD's Avatar

Quote:
Ne bi o mogucim zajednickim prijateljima, jer moj trenutni status na forumu mogao bi bit povod da im neko kamen na fasadu baci
pozivam tebe i tvoje domacine iz lopara da posjetite tuzlu, prvom prilikom...
bicete moji gosti...
Old 16.01.2007., 13:45   #136 (permalink)
Porucnik

Plavusa's Avatar

Quote:
pozivam tebe i tvoje domacine iz lopara da posjetite tuzlu, prvom prilikom...
bicete moji gosti...
Fala. Nanese li me put ponovno u tom pravcu, javit cu se.
Trenutno je u izradi plan puta za Sarajevo, mozda na proljece.
Old 16.01.2007., 14:31   #137 (permalink)
Kuvar

Registrovan: 02.11.2006.

Quote:
Što ne svrati?
brzigonzales1 is offline   Reply With Quote
Old 16.01.2007., 15:25   #138 (permalink)
General potpukovnik

Registrovan: 17.05.2003.

Quote:
Status na forumu?
Svi mi svoje mjesto pod nebom gradimo sami.
Kad udjes nekom u kucu ne pravis mu raspored namjestaja niti grdis ukucane.
Ti si nam usla u kucu.
Mnogo toga nam u kuci nije na mjestu ali nije tvoje da pravis raspored, a ako bi vec htjela da ucinis nesto da nam pomognes, morala bi imati, znanje, volju, strpljenje, ljubav za to sto radis.
Ovako status ti je kao u ptice koja savije gnijezdo pod strehom. Ne tjera je niko, iako nekom ponekad padnje njen brabonjak na glavu.
Nece niko baciti kamen na fasadu Pegazu, ako to ucini imace posla sa mnom.
Stranac is offline   Reply With Quote
Old 16.01.2007., 17:36   #139 (permalink)
Brigadni general

lisicetina's Avatar

Registrovan: 26.09.2005.
Default novi separe enterijer

Evo, stigao je novi plan enterijera sa separeima, pa da vam ga predocim! Tuzni kez je tu, jer nisam zagovornik separea, al drugacije ne ide!

Glavni separe br.1 je upravo ovaj sa najvecim stolom za kojim sjede organizatori (No_name i ja) i ostalo drustvo koje bi u datom momentu bas sa nama htjelo da caska-kafenise/ocajava(pije caj).
Za ovim stolom jedno mjesto s moje strane, sa finom gravurom "Legendarni zastavnik Rider" rezervisano je za prijatelja Ridera, a sa strane no_name mjesta koja su upravo na gravuri, a mislim da ce biti rezervisana za prijatelje Pribojca i leptira, koji su nasi specijalni gosti kad god da se pojave! Ima, zapravo, jos par pocasnih mjesta koja su na gravuri , a namijenjena su specijalnim gostima, cija ce se imena kasnije saznati.
Ovdje su, podrazumijeva se i mjesta s gravurama "konobar" za sve one koji tu titulu zasluze ,a rado bi i da sjede na svom mjestu.

Naredni separe br.2 je za veseljake, zabavljace, kauboje, hajduke, lutalice, posmatrace i sve one koji se najbolje u datom momentu osjecaju bas za tim stolom. Kad nisam na svom mjestu, mene cete upravo tu najcesce vidjeti. Tu su jos cesto i Japanac, mrav, mitch, andjeo16, avram, Semberix, dragaana, Prle, Slavex, Grujica, Pero Maletic, T.S., djuric, zemo, piperi99, zainteresovana,...
Molim da se ne ljute oni koji nisu spomenuti (ne mogu svih odjednom da se sjetim) i koji nas dugo nisu posjetili, a vecina ih je cini mi se bas ovdje.

Separe br.3 je za knjizevnike, stihoklepce, istoricare i filozofe. Tu su Stranac, Krinnka, ljubisa, dragaana, brzigonzales1, Swanheart, a da nije odletjela tu bi bila i moja draga vrana te bih i ja mozda najvise vremena provodila bas u ovom drustvu , a s obzirom da su moje "ljubavno-zaljubljenicke" pjesme nedostojne zvanja knjizevnost , nazalost, ja za ovaj sto mogu doci samo kad me ovo fino drustvo pozove.

Separe br.4 je bas do separea br.3 , jer je rezervisan za zaljubljene kako bi do njihovih uvaca mogla da dopre kakva ljubavna pjesma i tu trenutno vidim da pod prigusenim svjetlom lampe ili fenjera uz romanticne plamicke svijeca sjede Gaga i Baja i moji buduci kumovi-Krinka i Pegaz, mada mi nije jasno sto se to Plavusa mota izmedju stola br.3 i br.4.
Cini mi se da hitno trebamo ovdje zaposliti i jednog detektiva!

Separe br.5 je rezervisan za lovacko drustvo na celu sa vrlim lovcem Bajom. Ko je ostala kompanija, ne mogu precizirati, jer je ovo drustvo nestalno i cesto prelazi u separe br.4, ali ovdje ima dosta i onih koji su zvanicno u separeu zabavljaca.
I ovo je mjesto gdje ja cesto pijem caj, posto volim lovacke price, a i clan sam ovog finog drustva, jer se jos ponekad nadam da ce ovdje zalutati neki slatki fazan za kog ne bih imala nista protiv da se zasareni u lovackoj vreci.

Separe br.6 je za ispolitizirane ekonomiste. Tamo su mrav, Nino i ISCS, ubise se od nadmudrivanja cijiji je ekonomsko-politicki projekat bolji

Famozni separe br.7 je za ugladjene politicare kakvi su: Razum6, SVETI PEDER i Plavusa (mada ona seta i cini mi se da je vise zabavljac u namjeri da predje u separe br.4, a politikom samo skriva prave namjere). Oni su tako drustveni, kulturni i uvijek slozni, ali sranje se obicno desi bas za tim stolom, posto neki neupuceni ili neoprezni gosti nagaze na pastetice pored njihovog stola ! A ako ih nagaze ekonomisti ili pojedini istoricari-povjesnicari, haosu nigdje kraja, posto oni imaju i neka moderna "oruzja" koja politicari ne priznaju, a koja ne znam odakle im kad nemamo separe za nauku (tuzno, najtuznije, nema smajlija za tako nesto).

Separe br.8 je u samom uglu (pomalo neupadljiv) i rezervisan je za dostojne sudionike- nase drage admine. Za njihov sto nema pravo niko drugi da zaviri, momci su vrlo ozbiljni, strogi, nepovjerljivi i sto je najgore ili pak najbolje, cim ih neko pozove, odmah se hvataju za palicu ili blok za izdavanje racuna za kaznu. Ja, npr. kad odlucim proci pored njihovog separea, nazujem papuce sunjalice, da se nista ne cuje, kao da nisam ni prosla, ma u vazduh se pretvorim, bolje tako nego da imam problema sa njima, kad znam da im moze na pamet pasti da mi poniste gradjevinsku dozvolu (mada bi to sad bilo bespravno). Ipak, vrlo su ljubazni, a najljubazniji su prema politicarima, jer oni najcesce prave haos, a najmanje placaju kazne u odnosu na broj incidenata (tu se ne racunaju samo otvorena diverzantska djela, nego one brojnije tajne smicalice).

I kao prvo, da naglasim, pozeljno je da se svi ne drze svojih separea, ali ni da ne ometaju druge (na primjer zaljubljene i umjetnike kojima treba mir i romantika) svojom drekom o politici...
I drugo, ako neko prije mene snimi da je u objekat usao neki divni fazan , neka ga direkt posalje za moj sto, zamolicu konobare da o ovom ozbiljno vode racuna.
A, ako se pojavi vrana (al ovom se cudu odavno ne nadam) on ipak ide kod filozofa, pa cu da razmislim da li cu se i ja naci u tom drustvu (opametila se lija) !

Pozdrav svima i uzivajte!

Last edited by lisicetina : 16.01.2007. at 19:15.
lisicetina is offline   Reply With Quote
Old 16.01.2007., 17:49   #140 (permalink)
Banovan

I STA CEMO SAD's Avatar

ja sam donio svoju fotelji i ima da je preguravam kako ja hocu... daj odmah svima po rakiju i pitaj ih sta ce popit'
Reply

Opcije Teme
Način Prikaza

Posting Rules