Lopare Online

Go Back   Lopare Online Forum > Generalne diskusije > Politika i ekonomija > Srbija

Srbija Diskusije o politickoj situaciji u Srbiji

Closed Thread

LinkBack Opcije Teme Način Prikaza
Old 20.05.2008., 09:35   #41 (permalink)
Pukovnik

misirac's Avatar

Registrovan: 04.09.2007.

Антиевропске већине а ни мањине никад није ни било нити је икад постојала .То је само нова верзија "Ивице и Марице" измишљена од стране ДС како би испрепадао бираче,огадио им народњачку коалицију и усмерио њихове гласове себи. Коштуница ни било ко други из народњачке коалиције није рекао да је против ЕУ. То сво време спочитава народњачкој коалицији у ствари ДС. Народњачка коалиција је за ЕУ, али с КиМ и без уцена и понижавања Србије у вези европских интеграција,они само траже једнак однос ЕУ према Србији као и према осталим чланицама и да Србију признају у њеним међународно признатим историјскимграницама на којим се тренутно заснива цели свет.
Quote:
Originally Posted by Lucky View Post
Svejedno mi je ko ce oformiti vladu, bitno je da se evropski put sigurno nece kociti!!! Ova izjava dokazuje da nema antievropske vecine...
Realno gledano koalicija DS+SPS bi bila najodrzivija..
misirac is offline  

Sponsored Links
Old 20.05.2008., 09:37   #42 (permalink)
Pukovnik

misirac's Avatar

Свака част, честити човече!
Quote:
Originally Posted by x-ray View Post
Sve je laz ovo o tome da je neko protiv Evrope iz SRBIJE.Stvar je vrlo prosta,dakle,pogledajte Hrvate,njihov glavni saveznik je Vatikan koji im je i donio nezavisnost.Mi SRBI se nesto gnusamo Rusa,a to nam realno moze biti jedini saveznik.Nemojte samo ovi neki ljubitelji Evrope i Amerike da kazu kako nam to Rusi nikada nisu pomogli!Neka malo citaju istoriju,pa nisu valjda Titovi partizani oslobodili Jugoslaviju,pustite glupu pricu iz Otpisanih.Mislim da je Vlada SRS DSS i SPS prava Vlada,nece valjda Tadic praviti Vladu sa strankom koja simbolizuje grozne devedesete kako on kaze
misirac is offline  
Old 20.05.2008., 09:54   #43 (permalink)
Pukovnik

misirac's Avatar

Е мој "LUCKY" ти све више потврђујеш моје мишљење о теби као површном малограђанину. За твоју информацију падаш на јефтине политичке фазоне ко јефтина женска на половна кола. Не постоје антиевропске и проевропске снаге,то је политичка пропаганда једне странке да оцрни и што горе прикаже ону другу, како би од те друге одбила улагаче и преусмерила их себи.Капитал ће ући у србију зато што су му тамо идеални услови/јефтина,дициплинована и стручна радна снага,јефтина потрошња и цена енергената,прихватњиви порези ,погодан саобраћај,исл/ а не зато што влада овај или онај. Па ми смо ратовали с хрватима и муслиманима па сад тргујемо и склапамо послове с њима, шта ће ти већи доказ.Па муслиманске фирме склапају уговоре са фирмама из РС,коју они називају геноцидном творевином. Па зар ти мислиш да ћеш производе уласком у ЕУ продавати енглеској,немачкој,француској исл?Па није господине мој довољно обући униформу па постати генерал,или се огрнути судијском тогом па постати судија.А шта то србија може понудити ЕУ а да већ нема?То је твоја јадна и бедна реторика.
Quote:
I Rusi zele Srbiju u Evropi... posto Rusijom trenutno upravljaju tajkuni njih ne interesuju nazalost duhovne nego iskljucivo ekonomske veze... samo ako Srbijom vladaju proevropske snage ruski kapital ce uci u Srbiju, jer bi jedino tako investiranje bilo sigurno i isplativo...
U suprotnom (radikalskom) slucaju to se ne bi bilo investiranje nego humanitarna pomoc..
Toma Nikolic zeli saradnju sa Rusijom i Kinom, ali nikada nije jasno rekao kako to misli izvesti, sta to Srbija moze ponuditi Rusiji a da vec nema? Prirodna bogatstva? Smijesno...
Zato i ruska diplomatija salje jasan signal ovih dana da se u Srbiji oformi proevropska vlada..
misirac is offline  
Old 20.05.2008., 10:13   #44 (permalink)
Pukovnik

misirac's Avatar

Па ја би лично волео да владу формира народњачка коалиција а не ДС.Разлог да се протресу демократски тајкуни који су хулили на СПС и његове руководиоце, због којекавих злоупотреба а чини ми се да су исти ко и они ако не и гори.Испливали би ту новокомпоновани демократски тајкуни ,испливале би лоповије малађаног Динкића и тананог Ђелића Видели би се ту и други аспекти убиства пок.премијера З.Ђинђића.Чини ми се да су се ту ко мастан каиш извукли Д.Михајловић,Поповић/Беба/ и Чедоморац а умазани су до ј..а.СПС је обавио преговоре прво са народњачком коалицијом а онда ће саслушати и ДС и онда ударити жестоку цену. Ко буде био спреман да прогута већу кнедлу, подржаће њега.Мислим да господин Палма ту није битна карика, што се тиче већине она се може направити и без њега.Он ће СПС послужити кад се буду негде определили као оправдање типа:"Извин'те , ми би али неће госн-друг Палма." А његова се политика не чује даље од општине Свилајнац.А шта ће да буде, има тек да се види.
Quote:
Originally Posted by Norman View Post
Bice svega izgleda!!!
misirac is offline  
Old 20.05.2008., 10:20   #45 (permalink)
Pukovnik

misirac's Avatar

Default СПС не зна шта ће,куд ће

B92 Info Vesti Izbori "Komplikovan trenutak za SPS" 20. maj 2008. | 07:16 | Izvor: Beta Beograd -- Ivica Dačić kaže da je njegovoj koaliciji bliže formiranje vlade sa DSS-NS i SRS zbog državne i nacionalne politike, ali je DS bliži ideološki za formiranja vlade levice.

"Socijalistička partija Srbije se nalazi pred komplikovanim političkim trenutkom", rekao je predsednik SPS-a Ivica Dačić. On je rekao da se SPS nalazi pred odlukom da li da krene tradicionalnim ili novim, neizvesnim putem i dodao da nije lako ući u koaliciju sa onima koji su ih hapsili i zatvarali, navodeći da pri tom misli na DS.

Prema njegovim rečima, koalicija SPS-Partija ujedinjenih penzionera Srbije-Jedinstvena Srbija razgovara samo sa Demokratskom strankom Srbije-Novom Srbijom i Srpskom radikalnom strankom, a sa DS-om nije bilo razgovora na najvišem nivou.

"Insistiramo na principima socijalne pravde i harmonizaciji zakona i nastavku procesa evropskih integracija uz zaštitu nacionalnih i državnih interesa", kazao je Dačić za televiziju Foks i dodao da je SPS protiv toga da se poništi Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju.

Kada je reč o formiranju vlasti u Beogradu, on je naveo i da su tu dogovoreni principi saradnje sa DSS-NS i SRS, ali da će, zbog kraćih rokova, do kraja nedelje razgovori biti završeni.

misirac is offline  
Old 20.05.2008., 15:28   #46 (permalink)
Brigadni general

himmel's Avatar

Registrovan: 08.11.2006.

Quote:
Originally Posted by misirac View Post
Господин Палма ту није битна карика, што се тиче већине она се може направити и без њега.Он ће СПС послужити кад се буду негде определили као оправдање типа:"Извин'те , ми би али неће госн-друг Палма." А његова се политика не чује даље од општине Свилајнац.А шта ће да буде, има тек да се види.
Meni Palma nije licno drag i mislim da na nivou drzave nema neki uticaj tj do ovih izbora nije imao ali sada kad se pogleda ipak koalicija DSS-NS-SRS-SPS-PUPS bez njega ne moze napraviti vecinu jer ce ostati na cifri od 124 mandata.

Dok bi ZES-LDP-JS ( bez manjina koje su nacelno vec uz listu ZES) imali okruglo 126 mandata.
himmel is offline  
Old 20.05.2008., 15:53   #47 (permalink)
Desetar

x-ray's Avatar

Registrovan: 26.06.2007.
Default 125

125 bez palme i njegova 3 oraha
x-ray is offline  
Old 20.05.2008., 17:04   #48 (permalink)
Porucnik

Lucky's Avatar

Registrovan: 06.12.2003.

Quote:
Dok bi ZES-LDP-JS ( bez manjina koje su nacelno vec uz listu ZES) imali okruglo 126 mandata.
e ta bi kombinacija priznala Kosovo, ne daj Boze da se sloze
DS+SPS idealna vlada koja moze izgurati 4 god., Kostunici i radikalima Beograd i svi sretni i zadovoljni
Lucky is offline  
Old 21.05.2008., 14:49   #49 (permalink)
Potporucnik

wolfenstein's Avatar

Registrovan: 13.05.2008.

Predsednik Srbije Tadic svojom matematikom tvrdi da je brojka od 40% veca od 51%. Da je na parlamentarnim izborima njegova koalicija osvojila 40% birackog tela,sto po njemu predstavlja vecinu volje biraca , sto je po njemu vise od 51% koliko su osvojili zajedno Radikali,DSS i koalicija Socijalista. Po toj njegovoj cudesnoj i nerazumljivoj matematici Tadic treba da formira vladu i kako je najavio naimenova ce premijera za sastav vlade. Ako je njegova koalicija osvojila najvise poslanickih mesta ukupno 102 nema vecinu u buducem parlamentu. Kako misli da ce koalicija DS sa G17plus i LDP sa ukupno 102 poslanickih mesta u parlamentu Srbije dominirati nad 126 poslanika Radikala 78,DS 30 i SPS 26.Poucen praksom demokratskih principa zapada da ona partija koja osvoji najvise poslanickih mesta, uz podrsku zapada, pre svega Solane ima pravo da formira vladu. Praksa "demokratske" Srbije te demokratske principe ne poznaje. Na proslim parlamentarnim izborima 2007 na kojima su Radikali osvojili najvise poslanickih mandata, kao najaca politicka partija, demokratski principi nisu ispostovani. Vladu je formirala koalicija DSS-Nova Srbija i DS. Kako je moguce da se sada Tadic poziva na demokratske principe i polaze pravo na formiranje vlade?Tvrdi da se mora postovati volja vecine, koja je glasala za evropsku Srbiju. Koja je to vecina po Tadicu, 102 , ili 126.Silom i pretnjama hoce da dokaze Srbima tu novu matematiku da je broj 102 veci od 126. Posto poto hoce da zadrzi vlast u Srbiji. Mozda ima i razloga za to da u slucaju gubljenja vlasti se ne nadje iza brave zajedno sa svojim pajtasima Djelicem, Dinkicem, Vlahovicem, Djilasom i ostalim kriminalcima. Sa Cedom Jovanovicem i Dinkicem, Tadic preti nasiljem i demonstracijama da bi sprecio koalicionu vladu SRS,DSS-NS i SPS.Udvara se koaliciji Socijalistma,Dacicu da sa njim formira vladu. Sada su Socijalisti po Tadicu bliski koaliciji DS, kao da 5. oktobara nije bilo. Tadic je u ovogodisnjoj predizbornoj kampanji pokazao da nije predsednik Srbije vec partije DS .Postao je srpski Pinoce. Ne bira sredstva kako bi se odrzao na vlasti.Narod Srbije zastrasuje izolacijom, povratak u doba 90-te. Predvidja crne dane za Srbiju u koliko, kako je rekao, gubitasi osvoje vlast.Srbe je uspavao potezima EU, potpisivanjem SSP,besplatnim vizama, potpisivanjem sporazuma Zastave i Fijata, obecanjima da ce milijardama investicija ostvariti 200000 novih radnih mesta, povecanje plata radnika i penzionera i standarda zitelja Srbije.Cak je Oli Ren izjavio da je spreman za prihvatanje Srbije za status kandidata za ulazak u clanstvo EU. Sve se to blefovi. Desavalo u oci izbora 11. maja kako bi se kupili glasaci, pored vec ubacenih 60 miliona dolara od strane americkih finansijea u kampanji proevrppskih snaga.Ministar Rupel je cak i zvanicno zatrazio finansisku pomoc od Amerike da bi se sprecile anti evropske snage u osvajanju vlasti 11. maja.Treba dodati i pojave izborne kradje, koje su doprinele da mimo ocekivanja koalicija DS osvoji najvise 102 poslanickih mandata u odnosu na ostale politicke partije Srbije. Srecom ta vecina od 102 poslanickih mandata nije dovoljna za formiranje samostalne vlade. Kako se trenutno odvijaju dogadjanja posle 11. maja, sasvim je sigurno da ce u koaliciju i formiranju vlade uci, SRS,DSS-NS i koalicija SPS. I u osvajanju vlasti u gradskoj skupstini,na vidiku je koalicija pomenutih partija sa gradonacelnikom Vucicem. Najverovatnije da ce Kostunica zadrzati mesto premijera, Dacic dobiti mesto vice premijera a Nikolic mesto predsednika skupstine Srbije. Nacrt sporazuma o koaliciji bice objavljen u najskorije vreme. Koaliciona vlada ce biti formirana i pored pretnji i osporavanja prava od strane DS koalicije.Krajnje je vreme da Srbija krene putem ekonomsko- privrednog oporavka, stane na put pogubnoj privatizaciji i rasprodaji u bescenje srpskih firmi, kriminalu i korupciji.

Nemoj se nikada prepirati sa budalom. Prvo ce da te spusti na njegov nivo a onda ce da te dobije na iskustvo!
wolfenstein is offline  
Old 21.05.2008., 15:51   #50 (permalink)
Potporucnik

wolfenstein's Avatar

Sta su sve spremni da urade demokrate!

Đelić: Svi na ulicu, ako DS ne bude u vladi!
Nedelja, 18. maj 2008. 22:35

Demokratska stranka će ako ne uspe da obrazuje vladu, organizovati masovne ulične proteste, izjavio je u Kijevu potpredsednik odlazeće Vlade Srbije Božidar Đelić.

„Ako se investicije uspore, ako kurs (dinara) padne, nećemo imati problema da predvodimo velike ulične proteste”, rekao je Đelić, koji je funkcioner Demokratske stranke u intervjuu agenciji Rojters.

Đelić, koji predvodi delegaciju Srbije na godišnjem zasedanju Evropske banke za obnovu i razvoj (EBDR), rekao je da će DS ubrzati privatizaciju ako obrazuje novu vladu, čime će biti omogućeno 10 milijardi evra investicija godišnje za infrastrukturne i razvojne projekte u Srbiji.

Povodom formiranja nove vlade, on je rekao da „matematički” Srpska radikalna stranka i koalicija Demokratska stranka Srbije-Nova Srbija mogu da je sastave, ali da bi to bilo „protiv raspoloženja naroda”.

„Mi imamo legitimitet. Legalno oni to mogu da urade, ali nije legitimno”, rekao je Đelić.

Nemoj se nikada prepirati sa budalom. Prvo ce da te spusti na njegov nivo a onda ce da te dobije na iskustvo!
wolfenstein is offline  
Old 21.05.2008., 15:56   #51 (permalink)
Potporucnik

wolfenstein's Avatar

Ko finansira tadica i DS u srbiji YouTube - CNN EU Serbian sign SAA agreement

wolfenstein is offline  
Old 21.05.2008., 20:58   #52 (permalink)
Brigadni general

himmel's Avatar

Šešelj: Slava Zvezdanu Jovanoviću

Hag, Beograd -- Vojislav Šešelj izjavio je u Hagu da Zvezdan Jovanović, osuđeni ubica premijera Srbije Zorana Đinđića, zaslužuje "slavu Gavrila Principa u srpskoj istoriji".

"Ja verujem da je Zvezdan Jovanović lažno optužen, a da nije - uživao bi slavu Gavrila Principa u srpskoj istoriji", rekao je lider Srpske radikalne stranke tokom unakrsnog ispitivanja svedoka optužbe Asima Alića pred Haškim tribunalom. Prvostepeni sud u Beogradu osudio je Jovanovića na 40 godina zatvora zbog ubistva Đinđića.

Tribunal sudi Šešelju po optužnici za zločine nad nesrbima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH u periodu 1991-93.

Šešelj je sugerisao da je svedok Alić lagao kada je tvrdio da je Zvezdan Jovanović bio jedan od četvorice srpskih paravojnika koje je, kao zamenik šefa policije u Zvorniku, ispitivao nakon što su uhapšeni početkom aprila 1992, dan pre napada srpskih snaga na grad.

Predmet sa žalbama na presudu Miloradu Ulemeku i Zvezdanu Jovanoviću za ubistvo premijera Zorana Đinđića nalazi se u Vrhovnom sudu Srbije, o čemu možete čitati u posebnoj vesti.

DS: Da li je to politika DSS-a?

Demokratska stranka osudila je kao sramnu izjavu lidera SRS-a Vojislava Šešelja kojom osuđenika za ubistvo premijera Zorana Đinđića Zvezdana Jovanovića proglašava herojem i zalaže se za njegovo oslobađanje i pitala Vojislava Koštunicu da li pakt DSS-SRS podrazumeva to oslobađanje.

"Anticivilizacijske izjave i stavovi Vojislava Šešelja dobro su poznati, ali je zabrinjavajuce da je nakon pakta Šeselj-Koštunica to politika koju će DSS i SRS zajednički sprovoditi ukoliko formiraju vladu na čelu sa Vojislavom Koštunicom", piše u saopštenju DS-a dostavljenom medijima.

Demokratska stranka je javno pitala premijera i lidera DSS Vojislava Koštunicu "da li pakt Šešelj-Koštunica podrazumeva i puštanje na slobodu ubica premijera i svih osuđenih za organizovani kriminal, kao što je to Tomislav Nikolić već najavio".

"Pokazalo se da su naša upozorenja o postojanju pakta Šešelj-Koštunica bila tačna i da je Vojislav Koštunica spreman da vrati Srbiju u devedesete i prekine dalje evropske integracije Srbije zarad pukog očuvanja na vlasti", navedeno je u saopštenju DS-a.

LDP: Šešelj organizator ubistva

Lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović poručio je "da Vojislav Šešelj odbranom Zvezdana Jovanovića pokušava da izbegne krivičnu i političku odgovornost za ono što je svojom politikom učinio Srbiji i njenim susedima".

"Šešelj je, kao organizator ubistva Zorana Đinđića, uporište zločinačke politike koja se ostvaruje kroz koaliciju SRS-DSS. On je sada u Hagu pošteđen svega sa čim će morati da se suoči pre ili kasnije, kada bude dostupan sudovima ove zemlje, a to je odgovornost za politiku mržnje, netrpeljivosti i zločina prema svima koji su se takvim idejama suprotstavljali", izjavio je Jovanović.

Jovanović je naglasio da je Šešeljeva izjava "još jedna sramota za Haški Tribunal koji je umesto mesta za pravdu postao pozornica nepravde i primitivizma".

"Najmanje što je sudija morao da uradi je da opomene i kazni Šešelja za takvu izjavu, ali ono što je on propustio da uradi, učinićemo mi u Srbiji kad nam postane dostupan", rekao je Čedomir Jovanović.
himmel is offline  
Old 21.05.2008., 21:02   #53 (permalink)
Brigadni general

himmel's Avatar

Quote:
e ta bi kombinacija priznala Kosovo, ne daj Boze da se sloze
DS+SPS idealna vlada koja moze izgurati 4 god., Kostunici i radikalima Beograd i svi sretni i zadovoljni
Najbolje bi bilo da SRS uzme vlast na svim nivoima pa da SRBIJA lepo ode u Q, da napokon vide da su nesposobni da rukovode mjesnom zajednicom a kamo li gradom ili drzavom.
himmel is offline  
Old 21.05.2008., 23:35   #54 (permalink)
Porucnik

Lucky's Avatar

Quote:
Originally Posted by misirac View Post
Е мој "LUCKY" ти све више потврђујеш моје мишљење о теби
koga briga za tvoje misljenje...
Lucky is offline  
Old 21.05.2008., 23:36   #55 (permalink)
Pukovnik

Aspirin's Avatar

Registrovan: 27.02.2007.

"Anticivilizacijske izjave"

Mislim da ce "zuti" ostati zapameceni po papagajskom ponavljanju nekih floskula i zmisljanju kovanica tipa pomenute.
Ljudi moji kao posten covjek i iskren patriota ja sam uzasno zabrinut za sudbinu naseg naroda, kako u Srpskoj tako i u Srbiji i vidite sada:
Radikale ma kolliko jaka stranka bili ne smatram ozbiljnim, ne mrzim iako mi cesto idu na jetru zbog nebuloznih izjav asovjih celnika a "zute"...hm zuti mi se gade zbog svoje ljigavosti da mi se povraca. socijalisste ne volim...pa jebem mu ja ne bih imao za koga da glasam da sam u Srbiji
Old 21.05.2008., 23:37   #56 (permalink)
Porucnik

Lucky's Avatar

Quote:
Najbolje bi bilo da SRS uzme vlast na svim nivoima pa da SRBIJA lepo ode u Q, da napokon vide da su nesposobni da rukovode mjesnom zajednicom a kamo li gradom ili drzavom.
i ja sam bas o tome razmisljao, ali sam skontao da su oni vec bili u vlasti neposredno pred bombardovanje, sto dovoljno govori o njihovom nacinu vodjenja vlasti..
Lucky is offline  
Old 21.05.2008., 23:45   #57 (permalink)
Porucnik

Lucky's Avatar

Quote:
Originally Posted by Aspirin View Post
"Anticivilizacijske izjave"

Mislim da ce "zuti" ostati zapameceni po papagajskom ponavljanju nekih floskula i zmisljanju kovanica tipa pomenute.
Ljudi moji kao posten covjek i iskren patriota ja sam uzasno zabrinut za sudbinu naseg naroda, kako u Srpskoj tako i u Srbiji i vidite sada:
Radikale ma kolliko jaka stranka bili ne smatram ozbiljnim, ne mrzim iako mi cesto idu na jetru zbog nebuloznih izjav asovjih celnika a "zute"...hm zuti mi se gade zbog svoje ljigavosti da mi se povraca. socijalisste ne volim...pa jebem mu ja ne bih imao za koga da glasam da sam u Srbiji
taman posla da je neko zadovoljan nacinom vodjenja drzave i u Srbiji i u Srpskoj, zadovoljni su samo oni koji vode, a izbori i jesu prilika da svih mogucih zala izaberes najmanje...
Lucky is offline  
Old 21.05.2008., 23:59   #58 (permalink)
Pukovnik

Aspirin's Avatar

Registrovan: 27.02.2007.

St aje po tebi najmanje zlo?
Old 22.05.2008., 00:31   #59 (permalink)
General major

Japanac's Avatar

Registrovan: 21.01.2006.

Quote:
i ja sam bas o tome razmisljao, ali sam skontao da su oni vec bili u vlasti neposredno pred bombardovanje, sto dovoljno govori o njihovom nacinu vodjenja vlasti..

A ti si bio vec zreo covjek kad su bombardovali, pa pamtis sve to?
Sokole moj! Zelen si k`o ovogodisnja djetelina, ali to nece uticati da promijenim misljenje o tebi....tvrdim, dobar si momak.
Da je tad i sam Gospod vladao Srbijom-djavoli bi isukali svoj, odavno, krvavi mac.
Necu da ti solim pamet i tvrditi kako znam vise od tebe? Znam ja da ti znas nesto sto ja nisam jos (mozda) ni osjetio, ni vidio.
Ja sam osjetio silu jaceg i pobjedu slabijeg (mudar si-znas sta sam ti htio reci)
Bombardovanje je bilo zakazno unaprijed i nije postojala sila koja bi ga spijecila.....bila je to zurka-zurka na koju su bili pozvani jaki! Ako bi poneki slabic izostao, jos bolje.
Japanac is offline  
Old 23.05.2008., 00:17   #60 (permalink)
Brigadni general

himmel's Avatar

ENA: Odbrana Beograda

22. maj 2008.
Izvor: B92, Tanjug

Beograd -- Pokret Evropa nema alternativu (ENA) organizovao je protestni performans "Odbrana Beograda" i izrazio svoje negodovanje povodom pregovora o formiranju novih beogradskih vlasti.

Srećko Šekeljić, iz ENA, na performansu održanom ispred Skupštine grada ocenio je da je dolazak na vlast političke stranke čiji je predsednik Vojislav Šešelj juče u Hagu izjavio da je ubica premijera Zorana Đinđića, Zvezdan Jovanović, zaslužio orden, "raskid sa univerzalnim vrednostima i silazak sa evropskog puta, kome se Srbija približila".

"Vladajuća većina na gradskom i republičkom nivou još nije formirana, a velika je verovatnoća da će na mesto gradonačelnika Beograda biti izabran kandidat Srpske radikalne stranke Aleksandar Vučić", kazao je on.

"Ne smemo da odustanemo od demokratskih vrednosti, za koje se srpska prestonica borila u protekle dve decenije", rekao je Šekeljić. On je pozvao građane da stanu u odbranu evropskih i demokratskih vrednosti i javno izraze svoj stav u kakvoj zemlji i gradu žele