| |
|
| Srbija Diskusije o politickoj situaciji u Srbiji |
16.05.2008., 12:41
|
#21 (permalink)
|
|
Zastavnik prve klase
Registrovan: 18.04.2007.
|
Quote:
Originally Posted by Mr. Majevica
Хвала Норман, да ти право кажем требаће много среће и труда и да се искилаве м..да....
Да се исправи што ови искривише и опрат српски образ, што ова нато солдатеска уради српском народу ! (не поновило се)
Хвала !
|
---------------------------------------------------
Potpisujem ovo,dosta je bilo zutice!
|
|
|
16.05.2008., 12:57
|
#23 (permalink)
|
|
Pukovnik
Registrovan: 04.09.2007.
|
Па ваша демократија се и крије у жутим подморницама са нуклеарним бојевим главама./жуто је боја радијације/.Можда зато и волите Солану јер је ОБОГАТИО Србију ОСИРОМАШЕНИМ уранијумом.
Quote:
Originally Posted by Norman
|
|
|
|
16.05.2008., 13:27
|
#24 (permalink)
|
|
Brigadni general
Registrovan: 08.11.2006.
|
Quote:
Originally Posted by misirac
Па ваша демократија се и крије у жутим подморницама са нуклеарним бојевим главама./жуто је боја радијације/.Можда зато и волите Солану јер је ОБОГАТИО Србију ОСИРОМАШЕНИМ уранијумом.
|
Pa ti si pametan ,u jbt .... i znas engleski .... u jbt..... i znas za radiaciju ........u jbt.....
|
|
|
16.05.2008., 13:28
|
#25 (permalink)
|
|
Potporucnik
Registrovan: 13.05.2008.
|
Jos je samo ostalo da patriote pobede u RS i da zaokruzimo tacku na pljacku i zuticu!
|
|
|
16.05.2008., 14:31
|
#26 (permalink)
|
|
Pukovnik
|
У јбт .... па ти на основу тога да ли неко зна англосаксонски закључујеш да ли је неко паметан или није. Фино су ти амери испрали главицу или си им се завукао у хепи центар радијације!
Quote:
Pa ti si pametan ,u jbt .... i znas engleski .... u jbt..... i znas za radiaciju ........u jbt.....
|
|
|
|
16.05.2008., 20:17
|
#27 (permalink)
|
|
General major
Registrovan: 09.12.2003.
Godina: 29
|
Quote:
Originally Posted by vjeciti buntovnik
Pa valjda je Tadic demokrata, te kao takav ne bi smio da sprecava volju vecine. 
|
Bojim se da to nema sa demokratskim ili nedemokratskim stavovima Borisa Tadica,nego sta kaze EU i svijet.
Stranka koja je najvise osvojila glasova na izborima moraju imati zapazenu u vlasti i vladi,to sto radikali nisu bili u prosloj vladi kada su imali najvise procenata u izborima prije ovih...to mi govori da radikali nisu ni zeljeli vlast, kao i sto i sada ne zele vlast.
Nego pale prosjecne Srbe i imaju i povoda kao i Tadic sto laze u vezi Kosova.
|
|
16.05.2008., 23:24
|
#28 (permalink)
|
|
Porucnik
Registrovan: 02.12.2007.
|
Quote:
Originally Posted by FEVER PITCH
Bojim se da to nema sa demokratskim ili nedemokratskim stavovima Borisa Tadica,nego sta kaze EU i svijet.
Stranka koja je najvise osvojila glasova na izborima moraju imati zapazenu u vlasti i vladi,to sto radikali nisu bili u prosloj vladi kada su imali najvise procenata u izborima prije ovih...to mi govori da radikali nisu ni zeljeli vlast, kao i sto i sada ne zele vlast.
|
Mislim da se varaš, zbog cega bi postojale koalicije, ako ne zbog toga da bi se napravila većina u vladi. Mogućnost da formira vladu, dobija ona koalicija, koja prije iskupi većinu(gledano demokratski). Što se tiče EU, nisam siguran da bi njima smetala desno orjentisana vlada, čak šta više, u nekim pogledima bi im i odgovarala. U svakom slučaju neće se sigurno miješati u odluku, ma kakva ona bila.
|
|
|
16.05.2008., 23:42
|
#29 (permalink)
|
|
General major
Registrovan: 05.02.2006.
|
Ма стање жутице је пошло !  Србија долази себи !
 Већ јој видим судбину, потонулу на дну, у муљу са капетаном !
|
18.05.2008., 21:56
|
#30 (permalink)
|
|
Potporucnik
|
Nece biti prva koja je potonula-)))
A anglosaksonski je jezik za zatupljivanje naroda.
Gde ima lepsi jezik od srpskog,ruskog ili nemackog?
|
|
|
18.05.2008., 22:26
|
#31 (permalink)
|
|
General potpukovnik
Registrovan: 16.06.2004.
Godina: 36
|
Bilo kako bilo ja mislim da ce Rusi nagovoriti(Dacic nije isao dzabe u Rusiju) SPS da bude uz DS kao i ostale manje partije i da tako stvore pro-evropsku koaliciju.
Rusi ce gurati Srbiju i nogama i rukama u EU.
Samo na taj nacin Rusi mogu biti sigurni da igraju vecu ulogu u svijetu.
Razlog tome je sto USA do sad kontrolisu EU.
Rusi pokusavaju preko SR Njemacke da prodru na evropsko trziste.
Isto to pokusavaju sa Holandijom.
Skoro su najavili bolju saradnju sa Italijom u energetskom sektoru i tako Italija(ENI) i Rusija(GASPROM) kupuju resurse prirodnog gasa po Alziru.
Srbija bi postala jos jedno uporiste u evropi gdje bi Rusi imali uticaja.
Ako budu radikali na vlasti sa bilo kojom drugom partijom to bi blokiralo Srbiju.
Ako SPS bude u koaliciji sa DS-om onda bi to bila gorka pilula za EU.Takva koalicija bi kratko trajala.DS ce se rijesiti SPS kad budu ono potpisali sta EU bude od njih ocekivala.
Posle toga SPS ide na klupu i nece igrati neku vecu ulogu.
To onako u kratkim crtama.
18.05.2008., 22:42
|
#32 (permalink)
|
|
Brigadni general
|
Quote:
Originally Posted by wolfenstein
|

|
|
|
19.05.2008., 01:19
|
#33 (permalink)
|
|
General foruma
Registrovan: 09.01.1992.
Godina: 25
|
Quote:
Originally Posted by wolfenstein
|
Da li je srpski lijep ili ne, ne znam, posto ne cujem kako 'zvuci'.
Ruski je lijep, a njemacki je odvratan.
Romanski jezici su takodje lijepi...
Al' cek, kakve to veze ima s novom srbijanskom vladom...?
|
|
|
19.05.2008., 09:29
|
#34 (permalink)
|
|
Pukovnik
|
Твоја тачка 5. потврђује моје наводе "ко има 126 посланичких места има мандатара,формира владу,бира и предлаже министре а самим тим има и потребну скупштинску већину која ће то и да изгласа.И буди сигуран да ако буду имали 126 и кад то буде коначно подржаће их и други који сад оклевају.
Quote:
Kada me vec vuces za jezik evo da ti pojasnim kompletan proces kada ti vec ocigledno ne poznajes.
1. Stranke treba da stvore dogovor o koaliciji i vecini u parlamentu ,te o odabiru buduceg mandatara i premijera. ( kako se ovdje pise to su nacelno vec dogovorili pa hajde neka bude tako).
2. Predaje se zahtjev ili molba predsjedniku drzave da se buducoj vecini ustupi mandat za sastav vlade i odabir premijera.
3. Nakon dobijanja mandata i odabira predloga za ministarske pozicije predaje se zahtjev za saziv parlamenta.
4. Na skupstini se iznosi prijedlog za buduci saziv vlade i dolazi do glasanja.
5. Tek ako se na kraju izglasa povjerenje buducoj vladi dolazi do zakletve premijera i ministara i napokon onda drzava ima Vladu.
|
|
|
|
19.05.2008., 09:58
|
#35 (permalink)
|
|
Pukovnik
|
А ја се бојим да си ти мало заменио тезе. СРС је била у истој ситуацији као Б.Тадић и "коалиција за европ.србију" па се Б.Тадић правио блесав или можда и није,тад му није било битно која је странка имала више посланика,и одбио је СРС да предложи мандатара и формирао мањинску владу.Такође СРС је једном израдио и Коштуница кад је поставио Т.Николића за председника НСС па за пар дана окрено чирак.Тадић је за време изборне кампање подједнако нападао и СРС и СПС,називајући црно-црвеном коалицијом,препадао народ повратком у 90.за који су највише криви тадашњи лидери СПС па онда и СРС, а сад му се одједном СПС чини као погодан коалициони партнер. То је очигледан пример глади за влашћу,по сваку цену.А тренутно преговарање СРС-ДСС-НС-СПС-ПУПС о формирању владе говори, да уз сав притисак и уз сво онемогућавање ,СРС покушава да уђе у владу и да су демократе ти који пале народ јер немају принципе.Они имају,како и сами кажу, европске послове.:
Quote:
Originally Posted by FEVER PITCH
|
|
|
|
19.05.2008., 11:26
|
#36 (permalink)
|
|
Potporucnik
|
Quote:
Originally Posted by mrav
Bilo kako bilo ja mislim da ce Rusi nagovoriti(Dacic nije isao dzabe u Rusiju) SPS da bude uz DS kao i ostale manje partije i da tako stvore pro-evropsku koaliciju.
Rusi ce gurati Srbiju i nogama i rukama u EU.
Samo na taj nacin Rusi mogu biti sigurni da igraju vecu ulogu u svijetu.
Razlog tome je sto USA do sad kontrolisu EU.
Rusi pokusavaju preko SR Njemacke da prodru na evropsko trziste.
Isto to pokusavaju sa Holandijom.
Skoro su najavili bolju saradnju sa Italijom u energetskom sektoru i tako Italija(ENI) i Rusija(GASPROM) kupuju resurse prirodnog gasa po Alziru.
Srbija bi postala jos jedno uporiste u evropi gdje bi Rusi imali uticaja.
Ako budu radikali na vlasti sa bilo kojom drugom partijom to bi blokiralo Srbiju.
Ako SPS bude u koaliciji sa DS-om onda bi to bila gorka pilula za EU.Takva koalicija bi kratko trajala.DS ce se rijesiti SPS kad budu ono potpisali sta EU bude od njih ocekivala.
Posle toga SPS ide na klupu i nece igrati neku vecu ulogu.
To onako u kratkim crtama.
|
Zasto rusi podrzavaju bolo kakvu koaliciju sa DS,pa to je logicno,jedini razlog je da se ta koalicija sa DS ako dodje na vlast (?) se ne veze za kosovsko pitanje.
Da pojasnim,ako radikali,DSS-NS i SPS dodju na vlast,trazice se garancije rusije za kosovo, ako zuti dodju na vlast oni nece traziti nikakve garancije rusije za kosovo,jer su oni kosovo vec priznali.
Tako da rusima i jedni i drugi nude povoljne aranzmane i gotovo su isti po tom pitanju, samo patriotska vlada trazi od rusa garancije za kosovo,za razliku od zutih.
To je jedina kvaka u ruskom angazovanju na ovim prostorima.
Nece radikali blokirati srbiju,onaj ko zeli da ulozi u srbiju taj ce i uloziti samo ako je stabilna vlada,bez obzira ko bio na vlasti,radikali rade na stvaranju stabilne vlade da bi ljudi iz inostranstva imali sigurna ulaganja a zuti sve cine da naprave haos samo zato sto nije njihova vlada.
Moram da napomenem,da su ovim svojim postizbornim postupcima,izjavama i nedelima demokrate pokazale da su ekstremni koliko al-kaida ili bilo koja druga teroristicka organizacija.
Znam za sve pripreme oko teroristickog puca 5 oktobra kada su uz pomoc hrvatske i drugih "zainteresovanih" zemalja tajno naoruzali preko 5000 ljudi iz svoje stranke za slucaj da vojska i policija krenu na demonstrante.
Nije im bilo dosta sto su na prevaru dobili izbore i izveli neobavesteni narod na ulice nego su bili spremni da u srbiji zametnu haos iz kojega se srbija nebi dugo izvukla.
Sada kada gube vlast a duzni su i tajkunima i zapadnim finansijerima, sada kada treba da cucnu i odgovaraju za svoja zlodela nacinjena u svojoj domovini nad svojim narodom onda se spremaju da naprave jos jedan haos.
Za taj haos bi trebali da se okrive radikali,kostunica i socijalisti, ukoliko do njega dodje, a doci ce ako socijalisti udju u patriotsku vladu.
Zalosno je videti nekoga da se naziva demokratom a da radi stvari koje ni ustase nisu radile.
I opet je istina sto vatikan rece, srbina ne mozes pobediti vojnom silom nego samo parama, to se danas vidi na svakom koraku,jer smo spremni svasta da uradimo za sacicu para.
Tako i juda izdade sina bozijeg za 30 zlatnika, tako i djindjic izdade milosevica za sitnu sumu,tako mnogi zuti sa ovog foruma bi prodali i mene i sve vas koji ne mislite kao oni za dzaba, jer novac je proklet a vlast slatka, u djavolov krug ko udje tesko ziv i pametan iz njega izlazi.
Obraz se gradi citav zivot a gubi se za sekundu, veliki ljudi su kroz istoriju padali na sitnicama.
Danas imamo neverovatan atak na porodicu kao stub drustva, ne samo u srbiji nego svuda u svetu, jer ako unistis porodicu unistio si citavo drustvo.
Pogledajte samo sta se sve pusta na rts-u, koje ogavnosti,sta nasa pokolenja imaju da nauce sa te ili bilo koje televizije,pogledajte samo ove racunare koje koristimo,sta mislite na koji nacin okupator koristi te iste protiv nas,primer samo interneta koji se ne koristi samo za normalne potrebe coveka da mu olaksaju rad,a da ne pricamo o tzv nevladinim organizacijama i ostalim sektama koje danas haraju srbijom i sire.
Mislite da ako boris tadic bude vladao srbijom da ce da se resi pitanje bele kuge, e pa nece, cak sta vise imacemo vise belih kapica po srbiji nego na kosovu.
Zasto je boris tadic u ovoj podloj i prljavoj kampanji formirao mnogo stranaka nacionalnih manjina, cak i onih koje su mizerne, koje su apoliticne, isti sistem koji je na prostoru RS sprovodio sds a sada snsd, pa zato imamo u parlamentu muslimane i hrvate i ostale koji traze da RS promeni grb,zastavu i himnu itd, uskoro ce i u srbiji biti isto sa zutima, jr ljudi imaju pravo, srbija je gradjanska drzava svih koji u njoj zive pa se mora svima udovoljiti da bi se ostalo na vlasti.
Mislim da je ovo presudan trenutak i prekretnica u srpskom zivotu i istoriji, ovde se ne odlucuje da li srbija zeli istok ili zapad, eu ili rusiju,demokrate ili redikale, ovde se odlucuje o opstanku srba kao naroda.
Da li smo spremni pljunuti na pretke,istoriju,civilizaciju,veru i obicaje, da li smo spremni da se toliko ponizimo da se prekrstimo ili poturcimo,da prihvatimo novi svetski poredak da nas proguta ko sto je progutao ponosne nemce.
Treba li i nama da dodju crnci,turci i siptari da nam hebu zene i da prodaju te snimke sirom sveta kao sto rade nemcima,da nam decu hrane belim,da imamo homo brakove u i onako zahuktaloj beloj kugi,treba li da budemo zamorcici nekim zapadnim firmama,da nam uzimaju zdrave organe,da ispituju lekove na nama, treba li da budemo necije topovsko meso....?
Mislim da niko od nas "svesnih" nece dozvoliti da izgubi slobodu zlatnu, i da ce svako uciniti koliko je u moci da pruzi otpor okupatoru i domacijem slugama.
Jer blago onom ko kao junak strada imao se nasta i roditi.
Zivela sloboda!!!
|
|
|
19.05.2008., 20:13
|
#37 (permalink)
|
|
Porucnik
Registrovan: 06.12.2003.
|
Quote:
Palma: Bez Evrope, nema koalicije!
Ponedeljak, 19. maj 2008. 18:45
Ukoliko bude poništen Sporazum sa EU, Jedinstvena Srbija neće ulaziti u koaliciju sa DSS-om i NS-om, izjavio je za B92 predsednik te stranke Dragan Marković.
Reagujući na izjavu Slobodana Samardžića, koji je, gostujuću u Utisku nedelje na TV B92, rekao da će SSP biti poništen, Dragan Marković je izjavio da se pregovori moraju voditi u skladu sa interesima Srbije.
"Pa, to je stav gospodina Samardžića, a mi tek razgovaramo. Mi se nismo dogovorili da koaliciju napravimo, niti se ovog trenutka napravila skupštinska većina", ukazao je Marković.
Marković je naveo i da će, tokom pregovora, voditi računa o interesima Srbije, a Sporazum sa EU jeste u interesu zemlje, smatra on.
"Ukoliko se ne prihvati ono što je interes Srbije, interes građana Srbije, onda, u svakom slučaju, nema koalicije. Ja samo znam da je meni obećano da kao tačka dnevnog reda neće doći poništavanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. To mi je rečeno na prvom sastanku sa DSS-om i NS-om", kazao je Marković.
Marković je ranije izjavio za Pres da ima obećanje narodnjačke koalicije da SSP neće biti poništen, odnosno da taj sporazum neće biti stavljen na dnevni red budućeg saziva parlamenta.
Portparol DSS Andreja Mladenović izjavio je da ta partija ostaje pri stavu da će poništiti SSP sa Evropskom unijom u novom sazivu parlamenta.
"Naši stavovi iz kampanje su potpuno jasni. Ali, mi ćemo o svim detaljima ili budućim zahtevima, kada to neko od kolicionih partnera bude izneo, razgovarati. Ostavljamo mogućnost da to bude tema", rekao je Mladenović na konferenciji za novinare.
On je naveo da SSP do sada nije bio predmet pregovora sa kolicijom oko Socijalističke partije Srbije (SPS) i Srpske radikalne stranke (SRS).
Upitan postoji li mogućnost da se odloži stavljanje na dnevni red sporazuma, Mladenović je rekao da će DSS o tome razgovarati sa koalicionim partnerima kada dođe vreme za to.
"Siguran sam da će to biti jedna od prvih tema nove vlade i novog parlamenta", kazao je Mladenović.
Tadić: Da li ste i dalje za poništavanje SSP?
Predsednik Srbije i lider Demokratske stranke Boris Tadić pozvao je u ponedeljak stranke koje su u kampanji najavljivale poništavanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju da se izjasne da li su i dalje za to.
Biću fer i daću im 24 sata da se javno izjasne da li i dalje stoje iza toga da u skupštini odmah treba poništiti SSP, rekao je Tadić u razgovoru sa građanima u Rumi.
DSS je, naveo je Tadić, sa nezapamćenom brutalnošću govorila da su svi oni koji su potpisali SSP izdajnici, a sada govori da neće poništavati taj sporazum.
Dobro je da ta stranka to kaže, ali je loše da obmanjuje građane, ocenio je lider DS-a.
Tadić, koji je sa predsednikom pokrajinske vlade posetio Staru Pazovu, Rumu i Irig, izrazio je uverenje da će Srbija dobiti socijalno odgovornu vladu, koja će zemlju voditi putem evropskih integracija, uz očuvanje Kosova.
On je rekao da se trenutno ne vode pregovori DS-a i SPS-a o formiranju Vlade Srbije, ali da postoje kontakti na lokalnom nivou.
"Svi imaju pravo da pregovaraju s kim hoće, to poštujem i sačekaćemo", rekao je Tadić.
Poručio je da će u Srbiji biti napravljena vlada koja će objediniti političke snage iz devedesetih i političke snage koje su vodile Srbiju posle 2000. godine oko zajedničkih ciljeva.
Na taj način će se, nacionalnim pomirenjem, kako je Tadić rekao, umiriti stanovništvo, tenzije i nesporazumi, teške reči će pasti u zaborav i Srbija će u sledeću deceniju ući kao stabilna zemlja.
(MONDO/agencije)
|
Svejedno mi je ko ce oformiti vladu, bitno je da se evropski put sigurno nece kociti!!! Ova izjava dokazuje da nema antievropske vecine...
Realno gledano koalicija DS+SPS bi bila najodrzivija..
|
|
|
19.05.2008., 20:47
|
#38 (permalink)
|
|
Desetar
Registrovan: 26.06.2007.
|
LAZ
Sve je laz ovo o tome da je neko protiv Evrope iz SRBIJE.Stvar je vrlo prosta,dakle,pogledajte Hrvate,njihov glavni saveznik je Vatikan koji im je i donio nezavisnost.Mi SRBI se nesto gnusamo Rusa,a to nam realno moze biti jedini saveznik.Nemojte samo ovi neki ljubitelji Evrope i Amerike da kazu kako nam to Rusi nikada nisu pomogli!Neka malo citaju istoriju,pa nisu valjda Titovi partizani oslobodili Jugoslaviju,pustite glupu pricu iz Otpisanih.Mislim da je Vlada SRS DSS i SPS prava Vlada,nece valjda Tadic praviti Vladu sa strankom koja simbolizuje grozne devedesete kako on kaze
|
|
|
20.05.2008., 04:01
|
#39 (permalink)
|
|
Porucnik
Registrovan: 06.12.2003.
|
I Rusi zele Srbiju u Evropi... posto Rusijom trenutno upravljaju tajkuni njih ne interesuju nazalost duhovne nego iskljucivo ekonomske veze... samo ako Srbijom vladaju proevropske snage ruski kapital ce uci u Srbiju, jer bi jedino tako investiranje bilo sigurno i isplativo...
U suprotnom (radikalskom) slucaju to se ne bi bilo investiranje nego humanitarna pomoc..
Toma Nikolic zeli saradnju sa Rusijom i Kinom, ali nikada nije jasno rekao kako to misli izvesti, sta to Srbija moze ponuditi Rusiji a da vec nema? Prirodna bogatstva? Smijesno...
Zato i ruska diplomatija salje jasan signal ovih dana da se u Srbiji oformi proevropska vlada..
|
|
|
20.05.2008., 04:11
|
#40 (permalink)
|
|
Brigadni general
|
Quote:
Bez Evrope nema koalicije
Tanjug
Beograd -- Ukoliko bude poništen Sporazum sa EU, Jedinstvena Srbija neće ulaziti u koaliciju sa DSS-om i NS-om, izjavio je za B92 predsednik te stranke Dragan Marković.

Dragan Marković (FoNet, arhiva)
U DSS-u kažu da neće menjati svoj stav o poništavanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. Reagujući na izjavu Slobodana Samardžića, koji je, gostujuću u Utisku nedelje na TV B92, rekao da će SSP biti poništen, Dragan Marković je izjavio da se pregovori moraju voditi u skladu sa interesima Srbije.
"Pa, to je stav gospodina Samardžića, a mi tek razgovaramo. Mi se nismo dogovorili da koaliciju napravimo, niti se ovog trenutka napravila skupštinska većina", ukazao je Marković.
Marković je naveo i da će, tokom pregovora, voditi računa o interesima Srbije, a Sporazum sa EU jeste u interesu zemlje, smatra on.
"Ukoliko se ne prihvati ono što je interes Srbije, interes građana Srbije, onda, u svakom slučaju, nema koalicije. Ja samo znam da je meni obećano da kao tačka dnevnog reda neće doći poništavanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. To mi je rečeno na prvom sastanku sa DSS-om i NS-om", kazao je Marković.
Podsetimo, Marković je izjavio za dnevni list Pres da ima obećanje narodnjačke koalicije da SSP neće biti poništen, odnosno da taj sporazum neće biti stavljen na dnevni red budućeg saziva parlamenta.
DSS: Nepromenjen stav o poništavanju SSP-a
Portparol Demokratske stranke Srbije Andreja Mladenović izjavio je da ta partija ostaje pri stavu da će poništiti Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom u novom sazivu parlamenta.
|
Bice svega izgleda!!!
|
|
|
| | |