Ćiro se ufurao u misiju ujedinjenja: Bila bi mi čast voditi reprezentaciju Republke Srpske!

IZBOR Ćire Blaževića za izbornika BiH reprezentacije ne prestaje izazivati različite reakcije. Dobrim je dijelom za to zaslužan upravo Ćiro koji ne odustaje od bombastičnih predstava. Nakon što je najavio povratak Salihamidžića u reprezentaciju i suce u Premierligi proglasio zločincima, Ćiro se maksimalno ufurao u misiju ujedinjenja Balkana te je emitirao stav na rubu skandala;
"Godi mi podrška iz Republike Srpske i bila bi mi bila čast da jednog dana vodim njenu nogometnu reprezentaciju."
Riječi su to koje je Ćiro izgovorio za Press RS, a prenijeli su razni bosansko-hercegovački mediji. Prilično je nedvojbeno da će ovakav stav namrštiti mnoge čela u Hrvatskoj, gdje je RS i dalje tretirana kao umjetna tvorevina, nastala na paleži i razaranju.
Nogometni savez BiH nedavno je pozdravio oformljenje reprezentacije RS, čiji je izbornik Borče Sredojević. Upravo će on dojavama i savjetima asistirati izborniku Blaževiću, kojem je ukazao veliku podršku uoči ulaska u lavlji brlog.
"Znam ja dobro tko je Borče Sredojević! Ovom prilikom ga puno pozdravljam i želim se zahvaliti na takvoj podršci. Mislim da ćemo se dobro slagati. Moramo svi surađivati i međusobno si pomagati. To je jedino razumno. Normalno da je dobra stvar to što će postojati takva momčad".
Stanje u BiH nogometu vrlo su loše, suci su krivi za takvo stanje
"Suci su glavni krivci što je nogomet u Premijer ligi na ovako niskim granama. Zamislite kako se osjeća igrač, koji se priprema po nekoliko mjeseci i daje sve od sebe da postigne neki rezultat, ali onda dođe sudac i sa par nepravednih odluka pokvari sav njegov trud. Onda vam ne vrijedi niti talent, niti zalaganje, kada protiv sebe imate zločinca u crnom. Oni nesvjesno uništavaju mlade igrače i to je za mene zločin", kazao je Ćiro u jednom dahu dodavši kako je njegova "misija" podignuti razinu i kvalitetu nogometa.
Prva prepreka na putu na Svjetsko prvenstvo 2010.
Reprezentacija BiH se sastaje već 20. kolovoza u svojoj prvoj kvalifikacijskoj utakmici protiv Bugarske, koja je uvertira u kvalifikacijski period za Svjetsko prvenstvo 2010. Uvijek samouvjeren Ćiro smatra kako ima vrlo kvalitetnu ekipu koja će se lako obračunati s Bugarima:
"Pogledajte samo kakve mi igrače imamo, sve sami internacionalci iz Wolfsburga, Schalkea, Werdera, CSKA, Lyona i Lokomotive. Puno je njih iz Hrvatske, Hajduka, Zagreba Rijeke, kao i iz Partizana, Atalante. Sve su to nogometne velesile. Raspalit ćemo Bugare kao bugarsku skupštinu", kazao je Ćiro uvjeravajući sve kako će se reprezentacija BiH plasirati na Svjetsko prvenstvo 2010. jer postoje čvrste osnove za to.