Lopare Online

Go Back   Lopare Online Forum > Generalne diskusije > Sport

Sport Fudbal, košarka, automobili...

Reply

LinkBack Opcije Teme Način Prikaza
Old 03.10.2007., 11:19   #21 (permalink)
General major

Registrovan: 11.02.2007.
Thumbs up

Terzić: Ova ekipa će dugo biti u vrhu

nebojsa - 1. oktobar 2007.

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić istakao je da njegova selekcija predstavlja ekipu koja će u narednim godinama biti u evropskom i svetskom vrhu. „Radujemo se zbog dve stvari. Dobili smo ekipu koja će dugo vremena biti u svetskom i evropskom vrhu. Druga stvar je što smo prevazišli druge reprezentacije po uslovima u kojima smo se spremali”, rekao je Terzić po povratku sa Evropskog prvenstva u Belgiji u Luksemburgu gde je Srbija osvojila titulu vicešampiona. Kapiten reprezentacije Vesna Čitaković Đurišić izjavila je da je osvojena srebrna medalja na Evropskom prvenstvu u Belgiji i Luksemburgu veliki uspeh za srpsku selekciju.
„Da mi je neko pre početka ponudio polufinale ili finale, prihvatila bih, posebno zbog problema sa povredama koje smo imale tokom priprema. Jako sam srećna, ovo je veliki uspeh za nas. Medalja je srebrna, ali imena igračica i stručnog štaba treba da budu ispisana zlatom”, rekla je Čitaković Đurišić.
Ona je dodala da je Italija u finalu bila bolji rival od Srbije i da je zasluženo stigla do zlata.
Primač reprezentacije Jelena Nikolić zahvalila se svima koji su verovali u njenu ekipu.
„Svi znaju koliko smo imali problema, ali smo uspele da ponovimo uspeh iz Japana, uz veliki napor. Hvala svima koji su verovali u nas. Nadam se da ćemo sledeće godine ponoviti uspeh, i da će biti neka lepša medalja”, izjavila je Nikolićeva.
Maja Ognjenović, koja je proglašena za najboljeg tehničara turnira, istakla je da je Evropsko prvenstvo bilo teško takmičenje.
„Sami znate koliko nam je bilo teško, ali smo pokazale da smo najjače kada je to bilo najpotrebnije”, kazala je Ognjenovićeva.
Korektor reprezentacije Jovana Brakočević, koja je proglašena za najboljeg servera, zahvalila se timu na podršci.
„Dela govore više nego reči. Želim da se zahvalim igračicama što su verovale u mene. Bez njih ne bih uspela”, rekla je Brakočevićeva.
Odbojkašice Srbije će od 2. do 16. novembra učestvovati na Svetskom kupu u Japanu gde će tri prvoplasirane ekipe obezbediti plasman na Olimpijske igre u Pekingu. (Beta)
Mr47 is offline   Reply With Quote

Sponsored Links
Old 27.10.2007., 15:36   #22 (permalink)
General major

Odbojkašice počinju pripreme za Svetski kup

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije će u subotu početi pripreme za Svetski Kup, koji će biti održan u Japanu od 2. do 16. novembra, a selektor Zoran Terzić pozvao je 15 igračica. Na spisku Terzića nalaze se tehničari Maja Ognjenović i Maja Simanić, libero Suzana Ćebić, korektori Ivana Đerisilo Stanković, Jovana Brakočević i Ivana Nešović, blokeri Vesna Čitaković Đurišić, Nataša Krsmanović, Ivana Isailović i Stefana Veljković i primači Jelena Nikolić, Anja Spasojević, Brižitka Molnar, Jovana Vesović i Jasna Majstorović. Okupljanje reprezentacije zakazano je u beogradskom hotelu M, a zbog obaveza u klubovima očekuje se da će svih 15 igračica biti na raspolaganju Terziću dan kasnije.
Plave će u Beogradu trenirati do utorka 23. oktobra, kada je predviđen polazak za Japan.
Odbojkašice Srbije će u Japanu do početka Svetskog kupa biti gošće odbojkaškog kluba Takefudži Bambo za koji odnedavno igra Jelena Nikolić. (Mondo)
Old 27.10.2007., 15:37   #23 (permalink)
General major

U Japan bez Anje, Nataše i Ivane

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije igraće značajno oslabljena na Svetskom kupu u Japanu (od 2. do 16. novembra), bez Anje Spasojević, Nataše Krsmanović i Ivane Đerisilo! „Anja Spasojević i Nataša Krsmanović same su donele odluku da ne igraju za reprezentaciju! Razgovarali smo i one su mi rekle da se u ovom momentu ne osećaju sposobnim da igraju, iako, koliko znam nisu povređene. Same su procenile da njihova forma nije zadovoljavajuća i da bi im škodio odlazak na Svetski kup u Japan”, rekao je neraspoloženi selektor odbojkašica Zoran Terzić za „Sportski žurnal”. Ivana Đerisilo je povređena, dodao je Terzić, i naveo da ona u Japan neće ići jer se nije oporavila od operacije ramena.
Anja Spasojević je rekla da joj je zdravlje na prvom mestu i da ne sme više da dozvoli da se „provlači na terenu”, ali je poručila i da kult reprezentacije Srbije „ne sme da se narušava” i da zato ne bi volela da se od ovoga napravi slučaj kao što je to bilo u drugim sportovima u Srbiji.
„Nisam povređena, ali nisam ni fizički u stanju da izdržim sve napore koje nosi turnir u Japanu. Ovo je za mene teška odluka, jer nikada nisam učestvovala na jednom tako jakom takmičenju, koji je još i kvalifikacioni za Olimpijske igre. Jednostavno, više ne mogu!”, poručuje Anja Spasojević.
Nataša Krsmanović je iz sličnih razloga donela odluku da ne ide u Japan. „Razlog je moja trenutna forma i loše fizičko stanje. Iskreno, nisam bila zadovoljna svojim igrama na EP. Nisam zadovoljna i želim sve da presečem, da se vratim u pravi ritam, a mislim da to ne bih mogla igrajući teške mečeve u Japanu”, kaže Nataša Krsmanović.
Posle otkaza tri igračice, Terzićev spisak za Japan izgleda ovako:
dizači: Maja Ognjenović (Galaci, Rumunija), Maja Simanić (Rijeka, Hrvatska):
korektori: Jovana Brakočević (Copas Koneljano, Italija), Ivana Nešović (Crvena zvezda);
primači: Jelena Nikolić (Takefudži, Japan), Brižitka Molnar (Galaci, Rumunija), Jasna Majstorović (Poštar 064), Jovana Vesović (Jedinstvo);
blokeri: Vesna Čitaković-Đurišić (Ezačibaši, Turska), Ivana Isailović (Crvena zvezda), Stefana Veljković (Poštar 064);
libero: Suzana Ćebić (Jedinstvo). (Mondo)
Old 10.12.2007., 12:41   #24 (permalink)
General major

Srbija u lakšoj grupi kvalifikacija za OI

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije igraće u grupi B evropskih kvalifikacija za Olimpijske igre u Pekingu 2008. zajedno sa selekcijama Turske, Nemačke i Finske, odlučeno je žrebom u Izmiru. Kvalifikacioni turnir održaće se od 7. do 13. januara sledeće godine u Izmiru, a u grupi A nadmetaće se selekcije Španije, Italije, Poljske i Holandije. Plasman na Olimpijadu u Pekingu obezbediće samo pobednik kvalifikacionog takmičenja. (Tanjug)
Old 12.01.2008., 15:03   #25 (permalink)
Porucnik

MUNJE's Avatar

Registrovan: 19.07.2007.
Send a message via Skype™ to MUNJE

Zna li neko u koliko je utakmica?
MUNJE is offline   Reply With Quote
Old 18.01.2008., 00:38   #26 (permalink)
Zastavnik

g@g@_zh's Avatar

Registrovan: 13.08.2006.
Send a message via MSN to g@g@_zh

Odbojkaši Srbije pobedili su Španiju u finalu sa 3:2

Najbolji odbojkaši Srbije uspeli su u svojoj nameri da se preko Turske domognu Kine i Olimpijade. U finalu kvalifikacionog turnira u Izmiru pobeđen je šampion Evrope, Španija sa 3:2 u meču velikih obrta, padova i na kraju velikog slavlja. Izabranici selektora Kolakovića su pokazali pobednički karakter i u utakmici za pamćenje upisali svoja imena u istoriji srpske odbojke.
Veoma uzbudljiv prvi set viđen je u turskom Izmiru, gde su se u finalu susreli stari znalci Srbija i Španija. Španci su od početka imali blagu rezultatsku prednost, koja je prerasla i do velike (17:11), ali nisu uspeli da iskoriste prvu set loptu pri rezultatu 24:23. Ipak "crvenoj furiji" je to pošlo za rukom samo dva poena kasnije.

Na startu drugog seta ponovo Španci dolaze do minimalne prednosti od 4:2. Srbija je ponovo loše počela set i dozvolila Špancima da se odlepe na 8:2.

Naši odbojkaši dolaze do trećeg poena, tek nakon greške protivnika i smanjuju na 12:3. Plavima ništa ne polazi za rukom u drugom setu.

Uspeli su naši odbojkaši da se saberu, ali je tada već bilo kasno pošto je Španija povela sa nedostižnih 16:8. Tu razliku su vešto održavali do kraja seta i zasluženo poveli sa 2:0 u setovima.

Treći set je počeo nešto bolje po naš tim, jer se poeni osvajaju naizmenično. Na prvi tehnički time-out se otišlo sa minimalnim vođstvom Srbije od 8:7.

Čim su "plavi" smanjili greške i pojačali servis videlo se da rezultat zavisi od naše igre tako da je Srbija na drugi tehnučki tajm-aut otišla sa prednošću od 16:11. Ovu prednost su naši odbojkašu vešto sačuvali do kraja i smanjili prednost Španije na 2:1.

Četvrti set je dobro počeo za naše odbojkaše, koji su na prvi tehnički tajm-aut otišli sa 8:3. Srbija je nastavila da igra sve bolje i bolje, tako da je razlika počela da se uvećava, 13:5.

Nakon drugo tajm-auta Srbija je nastavila da igra dobro pa se razlika popela i na osam poena. U ovom setu Srbija je prosto počistila Špance i vratila im milo za drago, barem što se tiče drugog seta.

Odlučujući peti set je dobro počeo po naš tim koji je poveo sa 4:1, ali su Španci ubrzo izjednačili na 5:5 i tako doneli novu neizvesnost u finalu. Na tehnički tajm-aut se odlazi sa prednošću Španije od 8:6, ali i sa psihološkom prednošću "crvene furije".

Prva meč lopta za Srbiju, ali Milko Bjelica servira u aut. Druga meč lopta, ali pecanje Grbića ... Treća i.....Tooooooooo!! Srbija je pobedila smečom Miljkovića i overila vizu za Olipijadu u Pekingu, ovog leta.

Srbija će u Pekingu prvi put samostalno nastupati na OI. Kao SR Jugoslavija smo 1996. u Atlanti osvojili broznanu medalju, a na to takmičenje smo došli takođe preko kvalifikacija, koje su bile održane u Nemačkoj, gde smo bili bolji od Kine i selekcije domaćina. Četiri godine kasnije smo u Sidneju postali Olimpijski šampioni, kada smo u finalu bili bolji od Rusije.

Evo u najkracim crtama tok utakmice...bilo je bas napeto svih 5 setova!
g@g@_zh is offline   Reply With Quote
Old 18.01.2008., 00:43   #27 (permalink)
Zastavnik

g@g@_zh's Avatar

ODBOJKAŠICE/KVALIFIKACIJE ZA OI - SRBIJA POBEDILA HRVATSKU

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale evropskog kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, pošto je u nemačkom gradu Hale Vestfalen pobedila u drugom kolu ekipu Hrvatske sa 3:1, po setovima 23:25, 25:21, 25:18, 25:22.
Srbija ima dve pobede, a sutra će igrati sa Rusijom, za prvo mesto u Grupi A turnira u Haleu.

Srpska ekipa nije pružila vrhunsku pariju, ali je odigrala bolje nego kada je pobedila Rumuniju sa 3:2 i dovoljno dobro da savlada Hrvstku, koja na ovom turniru ne igra u najjačem sastavu.

Selektor Zoran Terzić opredelio se da na ovom meču igra sa postavom - tehničar Maja Ognjenović, korektor Ivana Đerisilo Stanković, blokeri Vesna Čitaković Đurišić i Aleksandra Avramović, primači Jelena Nikolić i Brižitka Molnar i libero Suzana Ćebić.
Old 23.04.2008., 15:29   #28 (permalink)
General major

Bez Anje po olimpijsku vizu!

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić saopštio je u ponedeljak spisak od 16 igračica, koje će narednog meseca u Japanu nastupiti na interkontinentalom kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Pekingu. Reprezentacija Srbije pripreme počinje 2. maja u Beogradu, a turnir u Japanu na programu je od 17. do 25. maja u Tokiju. Sa šireg spiska, kojeg je Terzić objavio 26. februara, otpalo je devet odbojkašica, među kojima su najzvučnija imena Anja Spasojević i Brižitka Molnar. Dok je Molnarova operisala rame i male su šanse da će se oporaviti do eventualnog nastupa „plavih” u Pekingu, Spasojevićeva je spremna, ali u taboru nacionalnog tima očigledno još nisu sazreli uslovi za njen povratak.
Selektor Terzić će na poziciji primača pružiti šansu članici švajcarskog Volera Sanji Tomašević.
Nataša Krsmanović, koja kao i Spasojevićeva, nije u januaru nastupila na evropskim olimpijskim kvalifikacijama u Haleu, ponovo je pozvana pod zastavu, iako je nije bilo na pomenutom spisku od 24 odbojkašice.

Na Terzićevom spisku za turnir u Japanu nalaze se

LIBERA: Suzana Ćebić (Jedinstvo) i Silvija Popović (Poštar).
TEHNIČARI: Maja Ognjenović (Galaci), Maja Simanić (Rijeka) i Bojana Živković (Crvena zvezda).
KOREKTORI: Ivana Đerisilo Stanković (Volero Cirih), Jovana Brakočević (Koneljano) i Ivana Nešović (Crvena zvezda).
BLOKERI: Vesna Čitaković Đurišić (Ezačibaši), Stefana Veljković (Poštar), Marija Pavlović (Peruđa) i Nataša Krsmanović (Volero).
PRIMAČI: Jelena Nikolić (Takefudži Bambu), Jovana Vesović (Jedinstvo), Sanja Tomašević (Volero) i Sanja Malagurski (Nova Gorica).
Jelena Nikolić, koja igra za japanski tim Takefudži Bambu, reprezentaciji će se priključiti u toj zemlji.
Pored Srbije, na turniru u Tokiju učestvovaće Kazahstan, Tajland, Dominikanska Republika, Portoriko, Poljska, Japan i Južna Koreja.
Tri prvoplasirane ekipe plasiraće se u Peking, a četvrtu olimpijsku vizu obezbediće najuspešnija azijska selekcija. (Mondo)
Old 23.04.2008., 19:54   #29 (permalink)
Zastavnik

g@g@_zh's Avatar

Selektor Terzić će na poziciji primača pružiti šansu članici švajcarskog Volera Sanji Tomašević.

E stvarno mi nije jasno zasto ubacuje Sanju, pomalo me i iznenadjuje. Ja stvarno nemam nista protiv nje, gledam je uvjek dok je na treningu ili na utakmici i izgleda mi nekako ukocena dok igra, uvek je nesto neraspolozena...a sad dobija mjesto primaca za turnir u Japanu...al' opet kazem mozda se sad pokaze kao Ivana Djerisilo, Natasa Krsmanovic, Sladjana Eric i ostale
Old 23.04.2008., 21:39   #30 (permalink)
Porucnik

Lucky's Avatar

Registrovan: 06.12.2003.

vrijeme je gaga da i tebe pozove
Lucky is offline   Reply With Quote
Old 05.05.2008., 08:27   #31 (permalink)
General major

Spasojević: Kasno je i za Japan i za Peking

Reprezentativka Srbije u odbojci Anja Spasojević izjavila je da će „igrati za reprezentaciju ukoliko neko bude smatrao da treba da igra”, ali da je za nju sada „kasno i za Japan i za Peking”. Spasojević je na konferenciji za novinare podsetila da se već nekoliko meseci spekuliše oko njenog neigranja za nacionalni tim Srbije. „Ne bih da se to nastavlja sada kad je reprezentaciji potreban mir i puna podrška da bi se pripremila za najvažnije takmičenje za nas sportiste - Olimpijske igre”, navela je talentovana odbojkašica . Spasojević je stavila do znanja da je u osnovi njene odluke da ne igra za reprezentaciju „nesporazum sa selektorom Zoranom Terzićem”. „Na Evropsko prvenstvo sam otišla povređena i van forme, jer zbog povrede butnog mišića nisam trenirala u ključnoj fazi priprema. Selektor je dobro znao kakvo je moje zdravstveno stanje...Nakon povratka iz Luksemburga, tražila sam da me Terzić ne stavi na spisak za Kup u Japanu, ali razlozi koje sam navela nisu bili dovoljni da dobijem pauzu”, rekla je Spasojević.
Prema njenim rečima, nakon toga na nju se „sručila lavina optužbi” i pojavile su se insinuacije da „kvari atmosferu u timu”.
„Krenule su priče da je moje zdravstveno stanje preuveličano, čak i izmišljeno, da mi klub ne dozvoljava da igram za nacionalni tim, da sam se prodala za pare, da sam izdajnik i slične ružne optužbe”, navela je Spasojević i naglasila da smatra da je odnos prema njoj u tom periodu bio „puko teranje inata”.
Ona je dodala da joj je posredstvom menadžera na kraju poručeno da treba da pozove Terzića i da ga „zamoli da se vrati”.
„Poručeno mi je da je to princip selektora. Žao mi je, ali to nisu principi već puko teranje inata”, smatra Spasojević, uz konstataciju da je „nakon toliko ružnih reči objavljenih u sredstvima informisanja prinuđena da pomisli da joj nije mesto u nacionalnoj selekciji”.
„Ja ne tražim da me neko voli, ili da imam neke posebne privilegije. Tražim samo minimum poštovanja za sav uložen rad”, navela je Spasojević.
Standardna članica srpskog tima poslednjih godina poručila je da joj je bila „velika čast” što je igrala za Crvenu zvezdu i reprezentaciju.
„Moja životna želja je da sa reprezentacijom odem na Olimpijske igre. U ovim uslovima moja želja je, barem za mene, neostvariva. Nadam se da ću svoj san odsanjati neki drugi put”, zaključila je Spasojević. (Tanjug)

Odbojakšice optimistične pred turnir u Japanu

Ženska odbojkaška reprezentacija okupila se u Beogradu na pripremama za kvalifikacioni turnir za ovogodišnje Olimpijske igre, koji će se igrati od 17. do 25. maja u Tokiju. Na okupljanju u petak se pojavilo 13 devojaka, od 17 pozvanih. Na pripremama u Beogradu, koje će trajati do 10. maja, kada će tim otputovati u Japan, došle su tehničari Maja Simanić i Bojana Živković, korektori Ivana Đerislo, Jovana Brakočević i Ivana Nešović, primači Sanja Malagurski i Jovana Vesović, srednji blokeri Stefana Veljković, Nataša Krsmanović, Marija Pavlović i Nađa Ninković i libero Suzana Ćebić i Silvija Radović. Kapiten Vesna Čitaković Đurišić, tehničar Maja Ognjenović i primač Sanja Tomašević nisu završile sezonu klubovima i one će se priključiti kasnije. Primač Jelena Nikolić sačekaće ekipu u Japanu.
Okupljene igračice prozvao je drugi trener Nebojša Protić, pošto selektor Zoran Terzić takođe još ima obaveza prema klubu.
„Moramo prvo da vidimo na koje igračice sada možemo da računamo”, rekao je Protić, pojašnjavajući da će sledeće nedelje biti poznato da li Marija Pavlović može da igra, donosno da li je sanirana njena povreda kolena.
„Svi verujemo u plasman na OI, ali smo svesni da će put biti težak. Na turniru na kome se igra sedam utakmica bez pauze favoriti ne mogu sebi da dozvole opuštanje”, ocenio je Protić.
Ivana Đerislo ima problema sa ramenom, a bolove u ramenu ima i Sanja Malgurski. „Očekujemo izveštaje lekara”, kazao je Protić.
Sve igračice su istakle da su uverene da će izboriti plasman na Olimpijadu.
„Najjači protivnici biće Poljska i Japan, ali ja očekujem pobede”, kazala je Ivana Đerislo, dodajući da će ona pružiti svoj maksimum, bez obzira na probleme sa ramenom.
Jovana Brakočević takođe je izrazila uverenje tim Srbije iskoristiti šansu koja mu se pruža u Japanu da izbori plasman na Olimpijske igre. <p< „Takvu priliku ne smemo da propustimo. Verujem da ćemo biti u Pekingu i da ćemo se tamo boriti za medalju”, navela je ona.
Na Svetskom kupu u Japanu učestvuje osam ekipa, a plasman na Igre u Pekingu izboriće tri prvoplasirane, plus najbolja azijska ekipa iz preostalih pet. (Beta)
Old 09.05.2008., 07:17   #32 (permalink)
General major

Odbojka: Zvezda šampion!

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su sedmu titulu prvaka Srbije nakon što su u odlučujućem petom meču finala plej ofa u Kragujevcu savladali ekipu Radničkog rezultatom 3:2 (24:26, 25:21, 15:25, 25:13, 15:11). Crvena zvezda je protiv Radničkog, baš kao i protiv Vojvodine u polufinalnoj seriji uspela da nadoknadi prednost kragujevačke ekipe od 2:0 i sa tri vezane pobede zasluženo stigne do šampionske titule. Ipak, nije bilo lako. Domaći tim je odlično otvorio meč i posle taj brejka uspeo da povede sa 1:0 u setovima – 26:24. Zvezda je uhvatila ritam u drugom setu i posle 25 minuta igre uspela je da pobedom 25:21 izjednači, ali je onda usledio furiozan treći set motivisanih igrača Radničkog. Puna dvorana „Jezero” uživala je u sjajnoj odbojci, a na radost većine lokalni ljubimci prosto su pregazili Zvezdu u trećem setu i pobedom od 25:15 došli na jedan set od prve titule u istoriji. Međutim, beogradski tim je u četvrtom setu uzvratio gotovo istom merom.Furioznom igrom crveno beli došli su do prednosti od 14:4, a ostatak seta odradili su lagano i rezultatom 25:13 obezbedili peti odlučujući set, gde su nastravili u istom ritmu. Zvezda je povela sa 8:2 na startu petog seta, da bi odličnom igrom došli do šest set lopti – 14:8.
Radnički je uspeo da smanji na 14:11, ali je razlika u korist crveno-belih ipak bila previsoka.
Pobedom od 3:2 u finalnoj seriji Crvena zvezda obezbedila je učešće u Ligi šampiona naredne sezone. (Blic)
Old 28.05.2008., 10:13   #33 (permalink)
General major

Thumbs up

Pobeda za kraj

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedom je završila učešće na poslednjem kvalifikacionom turniru za učešće na Olimpijskim igrama, koje će se od 8. do 24. avgusta održati u Pekingu. Izabranice Zorana Terzića su u nedelju Tokiju savladale selekciju Japana sa 3:2, po setovima 19:25, 21:25, 25:19, 25:19, 19:17. Najubojitije u srpskom timu bile su Jelena Nikolić sa 28 i Jovana Vesović sa 21 poenom. Sve igračice dale su veliki doprinos pobedi u kvalitetnom susretu, u kome je među Japankama prednjačila Araski Erika sa 17 poena. Japanke su imale veliku podršku domaće publike, ali to nije pokolebalo srpske odbojkašice da ulože maksimum i na kraju izbore pobedu. Tim Srbije iz Japana se vraća u ponedeljak uveče sa ispunjenim ciljem - plasmanom na OI. Njihova naredna akcija biće prestižni turnir u Montreu, početkom juna, a potom slede pripreme za Olimpijadu, koje počinju 8. avgusta.
Na turniru u Tokiju učestvovalo je osam reprezentacija, a plasman na Olimpijske igre obezbedili su Srbija, Japan i Poljska kao tri prvoplasirane, i Kazahstan kao najbolji azijski tim.

Terzić: U Peking po medalju!

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić izjavio je u utorak da će njegova ekipa na Olimpijskim igrama u Pekingu ići na osvajanje jedne od medalja, ali je dodao da treba biti realan i priznati da će isti cilj imati bar još sedam timova. „Turnir će biti strahovito jak, minimum osam ekipa će u Peking doći sa ciljem da osvoji medalju. Apetiti nam svima sigurno rastu. Jednostavno, više ne idemo na velika takmičenja da pružimo najbolje što možemo i budemo prijatno iznenađenje”, rekao je Terzić novinarima na početku priprema za junski turnir u Montreu. „Idemo u Peking da ostvarimo dobar plasman. Nadam se da ćemo proći četvrtfinale, plasirati se među četiri najbolje ekipe, a posle toga, videćemo”, dodao je srpski selektor. Podmlađena srpska reprezentacija okupila se u utorak kako bi počela pripreme za turnir u Montreu na kojem će, od 4. do 8. juna, igrati sa selekcijama Italije, Kube, Kine, Holandije i Nemačke.
Srbija će u Montreu nastupati u podmlađenom sastavu, pošto su iskusnije odbojkašice pošteđene napora, jer su prošle nedelje u Japanu izborile učešće na Olimpijskim igrama u avgustu.
„U Japanu smo posao odradili na najbolji mogući način, koncetracija i ozbiljnost su bili na vrlo visokom nivou, pravili smo mali broj grešaka”, kazao je Terzić.
„U Montre vodimo mlađe snage na koje računamo u budućnosti. Da vidimo koje od njih su u najužem krugu kandidata za početak priprema za Peking. To je generacija koja je možda osnova za neku kasniju priču, za Olimpijske igre 2012. godine. Polako ih treba spremati za sve to. Ne garantujemo visoko mesto u Montreu, najbitnije je samo da se tamo ponašaju kako treba”, dodao je selektor Srbije.
Članice podmlađene selekcije istakle su da će se potruditi da u Montreu opravdaju ukazano poverenje.
„Većina od nas je već bila na širem spisku seniorske reprezentacije, ali je ovo, ipak, podmlađen tim. Pokušaćemo da se što bolje spremimo, dobro odigramo i, nadam se, ne obrukamo”, kazala je Ana Antonijević.
„Možemo da odigramo dobro, da budemo negde na sredini tabele, kao i prošle godine. Imamo talenta da se u narednim godinama pridružimo seniorskom timu”, rekla je Jasna Majstorović.
„Svima nama je ovo šansa da se dokažemo i motiv da radimo još bolje nego do sada. Pokazaćemo da na nas može da se računa”, istakla je Silvija Popović, jedini libero u timu. (Beta)
Old 29.05.2008., 20:51   #34 (permalink)
General major

OI: Odbojkaški žreb 11. juna

Žreb za odbojkaški turnir na Olimpijskim igrama u Pekingu biće obavljen 11. juna u pres centru „Centralne dvorane” u kineskoj prestonici, saopštila je Međunarodna odbojkaška federacija (FIVB). Plasman na odbojkaški olimpijski turnir, koji je na programu od 9. do 23. avgusta, u ženskoj konkurenciji izborile su nacionalne selekcije Kine, Italije, Brazila, SAD, Rusije, Alžira, Kube, Venecuele, Srbije, Poljske, Japana i Kazahstana. U konkurenciji odbojkaša na Igrama će se od 10. do 24. avgusta nadmetati reprezentacije Kine, Brazila, Rusije, Bugarske, Srbije, Egipta, SAD, Venecuele i Nemačke. Preostale tri selekcije biće poznate nakon završetka dva turnira interkontinentalnih kvalifikacija, koji će se odigrati od 30. maja do 1. juna u Espinju u Portugaliji, odnosno od 31. maja do 8. juna u Tokiju. Olimpijske igre u Pekingu održaće se od 8. do 24. avgusta. (Mondo)
Old 07.07.2008., 13:16   #35 (permalink)
General major

Svetska liga: Konačno je pao i Brazil

Prvi put posle Roterdama 2000. godine reprezentacija Srbije (SCG, SRJ) je uspela da pobedi najbolji tim Brazila 3:2 (20:25, 18:25, 25:23, 25:21, 15:11), ovog puta posle velikog preokreta. Kao i prethodna tri ovogodišnja meča i ovaj je rešen posle velike borbe u pet setova. Susret u Novom Sadu je prelomljen sredinom odlućujućeg seta kada su najbolji odbjkaši Srbije poveli sa 12:7, što se ispostavilo dovoljnim za veliku pobedu nad zvaničnim svetskim prvakom. Ujedno, plavi odbojkaši su u osmom kolu Svetske lige zabeležili treću pobedu, a takmičenje se nastavlja sledećeg vikenda, kada će gost Srbije 11. i 13. jula biti selekcija Venecuele. (Blic)
Old 15.10.2008., 18:51   #36 (permalink)
Desetar

Registrovan: 15.10.2008.
Default Grupa posvećena našem liberu, Suzani Ćebić!

Suzana Ćebić | Facebook

Želim dobrodošlicu svima, pa da i tu razmenjujemo komentare, utiske.... Pozdrav
Serbiangirl is offline   Reply With Quote
Reply

Opcije Teme
Način Prikaza

Posting Rules