Bilo je to davno, davno, neki od vas su tek bili rodjeni a ja sam bio dvadestogodisnjak, drzak dripac sa viskom misicne i manjkom mentalne energije.
Valjda je vojska iz koje sam se bio tek vratio unistila i ono malo razuma pa sam prihvatio poziv jedne ljepotice da je posjetim posle 22 casa to jest kada joj muz ode na posao.
Sad kada gledam iz ovog ugla znam da sam pristao na nesto ruzno jer sad zivim sa devizom " ko joj gace kupuje nek joj on iste i skida" ali tada...he valjda ce me dvedesetogodisnjaci razmjeti.
Elem, smjestim se ja u kafance nedaleko od zgrade u kojoj je dama stanovala i naoruzam strpljenjem (nikad ga nisam imao) cekam na zakazano vrijeme. Da prekratim cekanje zaposlim zube kikirikijem (nisam znao da se smatra afrodizijakom, kako sam sujetan bio ne bih g ani pogledao )
Da ne duzim, u kafance je svratio moj poznanik, covjek koji je ponekad svracao kod mojih roditelja nekih desetak godina stariji od mene i iskreno se obradovao vidjevisi me.
Pali su komplimenti tipa: Sta vojska ucini od covjeka, izrastao si u pravog covjeka i sl. Zalili smo susret sa po dva piva i on je ostisao na "posao".
U deset i deset sam bio kod "dame" a u deset i petnaest je neko zvonio na vratima.
"Muz"- vrisnula je priguseno i pokazala rukom ka prozoru.
Jebi ga djeco" ne znam da li ste kad skakali kroz prozor sa drugog sprata, ako niste nemojte ni da pokusavate nije uopste prijatno.....
Kako sam drzao cipele u lijevoj ruci mozete zamisliti da sam pri doskoku dodirnuo rukama tlo i iscasio zglob na toj ruci. Iste veceri sam morao voziti desnom rukom do malo daljeg mjesta da imobilizujem zglob, jer da sam otisao u nas dom zdravlja....mozete pretpostaviti da bi se lako doznalo gdje sam se povrijedio.
Dakle, sutradan u jutranjim casovima utapao sam tugu u pivo kad vidi cuda, u kafanu udje moj poznanik onaj isti od sinoc sa lijevom rukom u zavoju.
- Oklizuno se pa pao, par piva previse.- odgovorih na njegov upitan pogled, a on sjede i narucivsi pivo otpoce:
- Slusaj ljudino.- pogleda me nekako sjetno, pogled mu bijese kao u prebijenog psa i obrisavsi suzu koja mu zasija u glu oka nastavi:
- Izgleda da me zena vara, sinoc sam se povrijedio na poslu cim sam stao pored masine, stigao sam kuci u deset i petnaest a ona kurva je je nesto odguvlacila sa otvaranjem... prozor na dnevnoj sobi je bio sirom otvoren, na stolu rakija nasuta, a ona ne pije....
Da vam ne pricam dalji tok razgovora u kojem naravno nisam priznao da sam ja bio taj koji je osrknavio njegov dom. Otisao sam kuci a danima mi je u probudjenoj savjejsti odzvanjalo ono "Slusaj ljudino". Jebo te kako to boli, covjek te smatra COVJEKOM u pravom smislu te rijeci a ti mu oskrnavis porodicu. To sto ja nisam znao da je to njegova supruga ne opravdava me puno. Dugo, dugo sam bi oprezan i nisam se upustao sa udatim zenama....
Ali neki ljudi moraju dva put ada padnu na nos da bi nesto naucili