Lopare Online

Go Back   Lopare Online Forum > Ostalo > Opšte diskusije

Opšte diskusije Sve što imate zanimljivo da diskutujete, a ne spada u neki od već postavljenih foruma

Reply

LinkBack Opcije Teme Način Prikaza
Old 10.12.2007., 01:34   #1 (permalink)
Zastavnik

driver's Avatar

Registrovan: 26.09.2006.
Default Postenje i nezahvalna nagrada

Poštenje vrijedno 50 KM: Jasmin vratio novčanik sa 7.500 eura

Jasmin Šehagić, ribočuvar iz Kaknja, boraveći na Klinici za plastičnu kirurgiju u Sarajevu, gdje lijeći ozlijedu lijeve ruke pronašao je novčanik sa 7.500 eura. Poštenje mu je bilo važnije od novca pa ga je vratio vlasniku i dobio nagradu.

Jasmin je pronašao novčanik na podu Klinike za plastičnu kirurgiju u Sarajevu. Kako su u novčaniku bili dokumenti - osobna iskaznica i putovnica - Jasmin je kontaktirao vlasnika i vratio mu cjelokupan iznos.

Za nagradu je dobio 25 eura.

Inače, Jasmin Šehagić, ribočuvar SRD "Bistro" iz Kaknja, zadobio je teške ozljede prilikom samoranjavanja lovačkom puškom. Kako piše, bh portal o ribolovu 'Bistro', Šehagić je tijekom redovne kontrole i obilaska rijeke Bosne krajem listopada pronašao pušku uz obalu rijeke.

U želji da vidi je li puška ispravna, potegao je okidač i u tom trenutku se okliznuo te ranio sam sebe u ruku.

Da li vam se desilo da ste nekad nesto izgubili (novac,dokumente i sl) koliko ste dali postenom pronalazacu?Obicno se radi o 10% nagrade.

Sta mislite o ovom postenjaku ja mislim da je bolje da nije uzimao ni ovih 25 eura.

Molim vasa misljenja.

Sponsored Links
Old 10.12.2007., 01:51   #2 (permalink)
Kapetan prve klase

Beogradjanka's Avatar

Registrovan: 04.05.2007.
Godina: 19

Pa letos sam izgubila nov, extra telefon i bzv sam pozvala moj br. iako sam unapred pretpostavlja da mi se niko nece javiti,medjutim javila mi se jedna devojka, nasle smo se i vratila mi je tel. Htela sam da je castim, ali ona nije htela da prihvati...Ja do tad nikad nista nisam pronasla ...pa sam sebi rekla da cu ako ikad nesto pronadjem to vratiti vlasniku...I posle nepune dve nedelje, bas sam u Loparama u Fpc pronasla telefon nekog slovenca, telefon je bio 2* bolji od mog...u telefonu nije bilo ni jedne slike ni video zapisa po kojem bi prepoznala vlasnika...pa sam morala da se raspitujem po kaficu...iako sam mogla da strpam telefon u torbicu i da sve iskuliram...kada sam konacno pronasla vlasnika, jedva mi se zahvalio...strasno....

Inace, da sam ja na Jasminovom mestu ne bih vratila novac..s' obzirom da je u losem zdravstvenom stanju i da bi taj novac iskoristio na dobar nacin...a u mom slucaju bih vratila...mozda ne odmah ali bi me kasnije sigurno grizla savest! A ovih 25e sigurno ne bih uzela...strasno....kakve cicije...
Beogradjanka is offline   Reply With Quote
Old 10.12.2007., 02:29   #3 (permalink)
Zastavnik

driver's Avatar

Registrovan: 26.09.2006.

Sramota ziva da se radilo o nekoj manjoj sumi ili o telefonu kao u tvom slucaju nebi bio belaj ali ovako je neoprostivo.

7.5 hiljada eura za 50 km
Old 10.12.2007., 03:35   #4 (permalink)
Banovan

Registrovan: 12.07.2007.

Прије 20. година нађем ти ја новчаник на жељезничкој станици у Ријеци.Отворим,у њему неких папира,лична карта и возачка.Ноћ била... око поноћи,сјећам се ко данас... одма ту је била и станица милиције и одем ја и предам тај новчаник.Ај све у реду,вели мени милцонер морамо уписат твоје податке... реко нема проблема.Дам ја њему личну карту,уписује он а овај други само шути и гледа уме.Веле они мени,сједи вели одмори ноге.Ај сједем ја... одоше они у другу канцеларију а ја тако оста да сједим.Кад ето ти те жене,чији је био тај новчаник... вели пандур,ево овај момак је нашо а она ко из топа... а ђе су паре вели!!!
Гледам ја у њу,реко каке паре... незнам колко рече да је имала пара у новчанику.Како она спомену паре,мени кроз главу прође а ја имо пун џеп пара... тај дан примио плату.Мислим ја сам у себи,неће ово изаћ на добро.Питам ја њу колко је имала пара,рече она мени... нека мизерија била.Извадим ја из џепа новац и одбројим јој... ево реко госпођо Ваш новац.Узе она те паре... кад утоме се умијеша милцонер.Вели он,зашто дајеш паре ако их ти ниси узео... па реко да се ријешим будале и да идем спават.Кад она скочи... коме ти да је будала,лопове један... ријеч по ријеч,свашта сам ја њој реко.
И сад да неодуговлачим,на крају је милцонер узео те паре,које сам јој дао и вратио ми.Мене су пустили а она је остала са њима.
Било како било,ја сам провео три сата у мурији,ни крив,ни дужан.Тад сам реко себи... ако други пута нађем нечији новчаник да ћу га запалит
Шалим се,вероватно би исто поступио
BARABA-IT is offline   Reply With Quote
Old 10.12.2007., 12:15   #5 (permalink)
General major

Registrovan: 11.02.2007.

Vako, ja sam par puta izgubio i novcanik, i rjesio sam da ne nosim novcanika vise.
Niko mi nikad nista nije vratio- ako nađem ne kupim, boli me k****
Mr47 is offline   Reply With Quote
Old 10.12.2007., 12:16   #6 (permalink)
General major

Registrovan: 11.02.2007.

Quote:
Originally Posted by driver View Post
...

Sta mislite o ovom postenjaku ja mislim da je bolje da nije uzimao ni ovih 25 eura.

Molim vasa misljenja.
Bolje da nije uzeo.
Ja bi mu 'ih turio u dupe
Mr47 is offline   Reply With Quote
Old 10.12.2007., 14:04   #7 (permalink)
Pukovnik

Baja's Avatar

Registrovan: 29.08.2006.

Quote:
Originally Posted by Beogradjanka View Post
I posle nepune dve nedelje, bas sam u Loparama u Fpc pronasla telefon nekog slovenca, telefon je bio 2* bolji od mog...u telefonu nije bilo ni jedne slike ni video zapisa po kojem bi prepoznala vlasnika...pa sam morala da se raspitujem po kaficu...iako sam mogla da strpam telefon u torbicu i da sve iskuliram...kada sam konacno pronasla vlasnika, jedva mi se zahvalio...strasno....
Pretpostavljam o kome je rijec

I ja jednom izgubim novcanik u bioskopu, sa nekoliko para i dokumenata ali nisam uopste primetio da ga nemam, kad odjednom mene hvata neki covek za ruku i pita dali je moj. Kazem ja, jest isti moj novcanik Ali zato sad odkako ne nosam novcanik niko me i ne trazi da mi vrati pare koje "izgubim"
Ipak je Jasmin pravilno postpio, njemu je bitnije zdravlje od para!
Baja is offline   Reply With Quote
Old 10.12.2007., 15:14   #8 (permalink)
General major

Japanac's Avatar

Registrovan: 21.01.2006.

Quote:
Originally Posted by Beogradjanka View Post
...I posle nepune dve nedelje, bas sam u Loparama u Fpc pronasla telefon nekog slovenca, telefon je bio 2* bolji od mog...u telefonu nije bilo ni jedne slike ni video zapisa po kojem bi prepoznala vlasnika...pa sam morala da se raspitujem po kaficu...iako sam mogla da strpam telefon u torbicu i da sve iskuliram...kada sam konacno pronasla vlasnika, jedva mi se zahvalio...strasno....
Janezovci su to.....skrti su ko` pirocanci Da to nije bio Bajin telefon? On cesto boravi u fpc kad je tamo
Japanac is offline   Reply With Quote
Old 10.12.2007., 16:32   #9 (permalink)
Pukovnik

Baja's Avatar

Quote:
Originally Posted by Japanac View Post
Janezovci su to.....skrti su ko` pirocanci Da to nije bio Bajin telefon? On cesto boravi u fpc kad je tamo
Zezaj zezaj, vi svajcarci ste tek za komentarisanje
Nije moj telefon ali pretpostavljam ciji je
Old 12.12.2007., 19:40   #10 (permalink)
Zastavnik

Gavresa's Avatar

Registrovan: 24.11.2007.

Quote:
Originally Posted by Japanac View Post
Janezovci jesu skrti,al mi bosanci nismoal zato svajcarci uvek kukaju
kako nemaju
Gavresa is offline   Reply With Quote
Old 12.12.2007., 20:06   #11 (permalink)
General major

Mr. Majevica's Avatar

Registrovan: 05.02.2006.
Send a message via Yahoo to Mr. Majevica

Kako ja da ne nadjem nikad nishta. Mozda ne bih vratio pa mi se neda ? Do dushe bilo je nekih stvari koje nikome ne trebaju..
Old 12.12.2007., 22:54   #12 (permalink)
Kapetan prve klase

Beogradjanka's Avatar

Registrovan: 04.05.2007.
Godina: 19

Pa ni ja nista nikad nisam nasla sve dok nisam odlucila da ako nesto nekad i nadjem da cu to obavezno vratiti!
Beogradjanka is offline   Reply With Quote
Old 26.02.2008., 22:57   #13 (permalink)
Desetar

pevac's Avatar

Registrovan: 25.02.2008.

Nezgodno je to kada se nadjes u situaciji kad si ti posteni pronalazac a ovaj kome vracas te oduva, mada opet nekako ti dodje kao nagrada da si pravilno postupio i da si ispao dobar covek - to je ipak izuzetan osecaj (po principu lepse se osecam kada poklanjam nego kada primam poklon). Ali valjda svako postupa polazeci od sebe jeb... pare (ako nije bas neka velika suma u pitanju) nego dokumenti, koja je muka ponovo vadit sva dokumenta, pa polazis od toga kako bi tebi bilo da se to tebi desilo.
pevac is offline   Reply With Quote
Old 26.02.2008., 23:03   #14 (permalink)
Pukovnik

Baja's Avatar

Quote:
Originally Posted by pevac View Post
Nezgodno je to kada se nadjes u situaciji kad si ti posteni pronalazac a ovaj kome vracas te oduva, mada opet nekako ti dodje kao nagrada da si pravilno postupio i da si ispao dobar covek - to je ipak izuzetan osecaj (po principu lepse se osecam kada poklanjam nego kada primam poklon). Ali valjda svako postupa polazeci od sebe jeb... pare (ako nije bas neka velika suma u pitanju) nego dokumenti, koja je muka ponovo vadit sva dokumenta, pa polazis od toga kako bi tebi bilo da se to tebi desilo.
Ee super napisano
Mislim da je to divan osjecaj kad postupis pravilno i posteno
Old 27.02.2008., 18:07   #15 (permalink)
Kapetan

smokvica's Avatar

Registrovan: 20.02.2007.

7,500 €,o tome bi vec razmislila dal bi vratila,ne bih zadrzala,al bi se zato sa drustvom provodila dok ne potrosimo
cim on nosi po novcaniku toliku svotu novca,koliko tek na banci ima,tako bih ja savjest svoju tjesila
Reply

Opcije Teme
Način Prikaza

Posting Rules