| |
|
| Opšte diskusije Sve što imate zanimljivo da diskutujete, a ne spada u neki od već postavljenih foruma |
29.08.2007., 21:23
|
#41 (permalink)
|
|
Administrator
Registrovan: 13.09.2003.
Godina: 24
|
Ja bih postavio, al' plasim se da me tad jedva moglo biti i na slikama, a kamoli da slikam 
|
|
|
29.08.2007., 21:36
|
#42 (permalink)
|
|
General major
Registrovan: 05.02.2006.
|
Ma vishe bi ,ja mislim, obradovale fotografije iz starih vremena, skenirane.. 
|
29.08.2007., 22:39
|
#43 (permalink)
|
|
Zastavnik
Registrovan: 13.01.2007.
|
Milovanovica ima i u Jablanici.[/quote]
Milovanovica ima i u D.Piperima (Begovici)
|
|
|
30.08.2007., 13:48
|
#44 (permalink)
|
|
General major
Registrovan: 11.02.2007.
|
Pa đe si piperčanu, nesto te nema cesto? 
|
|
|
18.09.2007., 11:23
|
#45 (permalink)
|
|
Brigadni general
Registrovan: 26.09.2005.
|
Jest se Mr. Majevica "naoruzao" starom literaturom, pricama iz davnina skorijeg vremena, fotografijama, Majevickim rijecnikom  ma sve imam utisak da ce covjek da otvori privatni muzej u loparama ili okolini! 
Jos se pitam da li ce to uciniti iz hobija ili radi zarade! 
|
18.09.2007., 22:32
|
#46 (permalink)
|
|
Major
Registrovan: 16.01.2006.
|
Quote:
Originally Posted by Mr. Majevica
Znachi, prokuzen sam No Name ??? 
|
Mozda bi se i ja sjetila,ako bi me loopila koja daska po glavi
Sjeticu se...sjeticu se....
|
18.09.2007., 22:38
|
#47 (permalink)
|
|
Pukovnik
Registrovan: 29.08.2006.
|
Lupi dobro 
Mozel jos koja slika?
|
|
|
19.09.2007., 11:01
|
#48 (permalink)
|
|
General major
|
Quote:
ma sve imam utisak da ce covjek da otvori privatni muzej u loparama ili okolini!
Jos se pitam da li ce to uciniti iz hobija ili radi zarade!
|
Ma svi postali dosadni sa ovim ,,etno,, ovo ,,etno,, ono. Sad iz inata necu. Mozda otvorim atelje kakav, na nekoj majevichkoj chuki  ?
A sad moram kupit novu stalazu za diskete sa arhivom, nemam vishe prostora gdje da ih drzim, a bice ih josh....
Mozda to neko moze nazvati ,,boleshcu,, ,al' sam pokupio gotovo se fotose i textove ,sa net-a gdje se spominju Lopare i okolna mjesta. Nek' ima...
Last edited by Mr. Majevica : 19.09.2007. at 11:11.
|
|
|
19.09.2007., 11:04
|
#49 (permalink)
|
|
General major
|
Quote:
Znachi, prokuzen sam No Name ???
Mozda bi se i ja sjetila,ako bi me loopila koja daska po glavi
Sjeticu se...sjeticu se....
|
Ajde dragaana ,nemoj dzabe a te loopi daska po glavi.... 
|
25.09.2007., 04:28
|
#50 (permalink)
|
|
Desetar
Registrovan: 25.09.2007.
|
Za sve vas koji ne znate sta su zaista bile radne akcije a iz pravih izvora zelite da saznate nesto o tome, svratite na forum da procitate i vidite na licu mesta sta o tome pisu i misle ljudi koji su godinama isli na akcije. Da vidite da nas niko nije terao, niti smo bili polu gladni.Isli smo sto smo voleli i bili srecni tamo i nije bio problem oko toga ko je bio koje nacionalnosti. Svi smo bili samo jedne narodnosti, akcijaske, brigadirske i svi smo bili drugovi i voleli se.
http://bilten-ora-sfrj.com/public_ht...php?board=25.0
|
|
|
25.09.2007., 04:39
|
#51 (permalink)
|
|
General potpukovnik
Registrovan: 16.06.2004.
Godina: 36
|
Quote:
Originally Posted by Traser
Da vidite da nas niko nije terao, niti smo bili polu gladni.
|
Tvoju generaciju nije niko tjerao i niste bili gladni.To vam je doslo kao ekskurzija ali bilo je i onih koji su bili prisiljeni i radili kao crnci( http://youtube.com/watch?v=-N9-iBvpU5A ) a hljeba malo jeli.
25.09.2007., 07:50
|
#52 (permalink)
|
|
Desetar
Registrovan: 25.09.2007.
|
Quote:
Originally Posted by mrav
Tvoju generaciju nije niko tjerao i niste bili gladni.To vam je doslo kao ekskurzija ali bilo je i onih koji su bili prisiljeni i radili kao crnci( http://youtube.com/watch?v=-N9-iBvpU5A ) a hljeba malo jeli.
|
Poznajem generacije koje su isle jos sesdesetih godina i nikada ih nisam cuo da su rekli da gladuju. Ne racunam generacije koje su isle posle rata, to je bila prava izgradnja razrusene zemlje i bila je sirotinja na sve strane. Ali ni mi nismo spavali i mi smo gradili nasu zemlju sa pesmom i ponosom. A takve price pricaju samo oni koji nisu osetili akciju svojim srcem i dusom, niti su provodili dane tamo,nego veruju tudjim supljim pricama.Ja sam bio i voleo bih opet, ali na zalost te godine su iza nas.
|
|
|
30.09.2007., 23:01
|
#53 (permalink)
|
|
Desetar
Registrovan: 14.04.2006.
|
Pozdrav od još jednog akcijaša
Pozdravljam MR.Majevicu s kojim sam bio zajedno na toj akciji u Titogradu, a pozdravljam i sve ostale koji su bili u brigadi "Majevički partizani" na akcijama "Sutjeska 84.", "Kopar 85.", "Auto-put Bratstvo-jedinstvo 86." "Palić 87." i "Đerdap 89."
Možda mlađima ovo izgleda glupo da ideš da radiš mesec dana džabe, ali tada je bila čast ići na akciju i proći kroz Lopare u brigadirskoj koloni.
|
|
|
01.10.2007., 11:40
|
#54 (permalink)
|
|
General major
|
Koga to moje ochi vide? Pozdrav ,,Tomhija,, !
Gdje si chovjeche?
|
29.05.2008., 22:35
|
#55 (permalink)
|
|
Desetar
Registrovan: 29.05.2008.
|
radne akcije
Pozdrav za majevičke partizane od jednog nostalgičara....
Trasko, svaka čast, a posebno za adresu bilten ora , gde zaista mogu puno toga pročitati, videti i uveriti se, da je bilo baš, kako si ti napisao..  .
pozdrav ...........
Quote:
Originally Posted by Traser
Za sve vas koji ne znate sta su zaista bile radne akcije a iz pravih izvora zelite da saznate nesto o tome, svratite na forum da procitate i vidite na licu mesta sta o tome pisu i misle ljudi koji su godinama isli na akcije. Da vidite da nas niko nije terao, niti smo bili polu gladni.Isli smo sto smo voleli i bili srecni tamo i nije bio problem oko toga ko je bio koje nacionalnosti. Svi smo bili samo jedne narodnosti, akcijaske, brigadirske i svi smo bili drugovi i voleli se.
Prijava
|
|
|
|
26.07.2008., 00:30
|
#56 (permalink)
|
|
Desetar
Registrovan: 23.07.2008.
|
ORA gospic licki osik 82 imao sam 15 god. u to vreme strasno iskustvo za mene....ustajanje u 05h sadjenje borica po ceo dan jos sam se bio i napunio vaskama.Mada kada sada se prisetim bilo je predivno...
|
|
|
06.09.2008., 00:01
|
#57 (permalink)
|
|
Potporucnik
Registrovan: 01.08.2008.
|
Quote:
Pa u glavnom su svi bili iz Lopara i sa nashe opshtine. Mislim na tadasnju Opshtinu Lopare. Mada, ni danas mi nije jasno kako, al' bila su i dvojica ,,padobranaca,, iz Zivinica. Omladinska Brigada ,,Majevichki partizani,, je imala oko 50-tak brigadira. Ostajalo se oko mjesec ili 45 dana sad ne mogu da se sjetim tachno. Mogao si napustiti kad ti pozelish, obichno polovinom mjeseca kada dolazi posjeta roditelja mogla si s njima da se vratish. Na akciji, ovoj na kojoj sam ja bio bilo je vishe brigada. Obichno iz svake republike po jedna-dvije ,sve zavisi.
Sve brigade su bile smjeshtene, u tada rasformirani popravni dom (ili neka druga ustanova za prevaspitavanje) u Podgorici. Ako si gledala u americhkim filmovima one djechije kampove, e tako ti je i ovdje bilo od zezancija, pravljenja smicalica do ozbiljnih tucha. U glavnom mazanje kaladontom niko nije mogao izbjeci. Chitavu noc si budan i kad se u jutro probudish opet ,uspjeli da te namazu. Pored tih nestashluka imali smo i kulturnih dogadaja. Mi smo imali chast da nam jednu noc svira R.M.Tochak. Ludnica.
Postojali su i razne nastave i kursevi (da nisi dzabe bio)...
Sutra cu skenirati svoju diplomu da vidite shta sam ja zavrshio.... 
|
A sjećaš li se kada smo namazali Jovicu kaladontom po cijelom tijelu, ali bukvalno po cijelom tijelu. Bio sam i u Titigradu "88 i na Đerdapu "89!
Meni je bilo prelijepo.Nisam crnčio, bilo je i za pojest i za popit, i za popit, i za popit...U Titogradu je bio Točak,a na Đerdapu Viktorija,Bora Čorba i još neki.Razmislite dobro, dali bi neko sada imao mu.. da pošalje svoje dijete mjesec dana u neku nedođiju? Kome bi to mi danas mogli povjeriti svoje dijete a da se ne pojedeš do ujutro? A koliko ima onih koji ni sada ne daju da neko povisi glas na njegovo dijete, a kamoli negdje tamo.Pa mi smo nekada išli da kupimo šljive da bi imali za ekskurziju.Ne sjećamo se da nam je to bilo teško, nego da smo se lijepo družili.Ko nije doživjeo ne može ni da osjeti. Z D R A V O!
|
| Opcije Teme |
|
|
| Način Prikaza |
Linearni Mod
|
Posting Rules
|