Quote:
Originally Posted by Basha
Ne kontas ti mene o cemu ja pisem. Govorim ti da ja recimo ocu da se trudim u osnovnoj skoli i da ucim pa cu moc upisat ono sto ocu tamo u svici je tako jer je olaksano kroz skolovanje, a ovde i ako se potrudim veoma lako mogu okinut na ispitu a tam imas pet godina da se dokazes.
(Kod nas)Evo primjer idem osam razreda u osnovnu i ocu da upisem elektro - tehnicku skolu. Imam prijemni ispit u seprembru, ja pocinjem da ucim u junu. I taj dan kad budem trebo ici na ispit ja prespavam i usro sam stvar, nisam upiso ono sto ocu
(U svici) Idem pet razreda u osnovnu, ucim dobro jer ocu da upisem recimo matematiku, i mogu prespavat 10 dana al ako cu bit marljiv i ucit i dokazat nastavnicima da ja matematiku znam oni ce meni opet dat sansu da to nastavim posle petog.
Jel oces da kazes da ti to MORAS ic sto ti oni kazu, jel ne postoji nacin da i ako ti kazu taj izbor da promjenis nesto. Koliko ja znam to su predlozi a oni tebe ne primoravaju da ides samo na te smjerove?
Interesuje me jel profesor tebe samo usmjerava ili djak mora ici ono sta profesor kaze?
|
Ma kontam ja tebe Basa ali ti mene ne kontas.
Koje dijete od sedme do jedanaeste godine zna vaznost svog buduceg zanimanja. Pa djeca se u tom uzrastu prije svega igraju!!!
Profesor?
Basa bolan profesor u svim normalnim zemljama tek na faklutetu i to posle odredjenog broja radova. Ovdje i u gimnaziji predaju ucitelji, koji su ponekad magistri i doktori, ali ih niko ne naziva profesorima.
Dakle ucitelj ti ne predlaze nego odredjuje u koju skolu ides, mozes da se bunis i onada moras da radis ispit da bi presao u nesto drugo i to sa 11 godina.
Nije isto sa petnaest godina polagati prijemni za koji se spremas i sa 11 biti odredjen da ides u skolu koja ce ti otvoriti ili zatvoriti mogucnosti.
Drugo ovdje je posle devetog razreda samo gimnazija skola, a sve ostalo zanat.