| |
|
| Opšte diskusije Sve što imate zanimljivo da diskutujete, a ne spada u neki od već postavljenih foruma |
08.09.2008., 12:17
|
#21 (permalink)
|
|
Pukovnik
Registrovan: 27.02.2007.
|
Quote:
Originally Posted by đuric
Ovoga puta postiraću nešto što nema veze sa Markom Lopušinom, naime radi se o jednom strogo poverljivom dokumentu bivše DB o našim ljudima koji rade i inostranstvu između ostalog ima ljudi i iz Lopara i okolne....
Izvorni dokument je kod mene (jedna kopija se nalazi u mom selu kod izvesne osobe) . Ja ću pokušati da prepišem neke podatke iz tog dokumenta (sa tačnim podacima i u orginalu kako piše) nisam u stanju da kopiram dokument i postavim ga na forum u izvornom smislu zato ću neke podatke da prepišem ali ništa manje vredne ili netačne (svima koji sumnjaju u autentičnost dokumenta nudim da pogledaju kopiju, da traže od mene da im pokažem kad' sam u Loparama pošto se jedna kopija nalazi tamo).
|
Odlicno
|
08.09.2008., 12:55
|
#22 (permalink)
|
|
Pukovnik
Registrovan: 28.07.2004.
|
Begović (Stanoje) Branko Pol M
Državljanin: SFRJ
Rođen: 1953 Tuzla SFRJ
Prebivalište: Minhen Nemačka SR
Zanimanje:Lica koja su dala nepotpune podatke ili nisu naveli zanimanje, (najverovatnije građevinski radnik)
Razlog evidentiranja: Aktivan u četničkoj organizaciji "Zbor" u Minhenu
Mere OUP-a: Nadzor i kontrola
Obavestiti:Centar SDB Tuzla
Podnosilac predloga: Centar SDB Tuzla
Podnosilac zahteva:SSUP-ORG.JED. za operativnu analitiku i dokumentaciju
Rok vođenja:01.07.1989. Evidenciski broj:84007147
|
|
|
08.09.2008., 13:16
|
#23 (permalink)
|
|
Pukovnik
|
BeŠlija (mehmed) Osman Pol M
DrŽavljanin: Sfrj
RoĐen: 22.10.1952. Korita IlijaŠ Sfrj
PrebivaliŠte:frankfurt NemaČka Sr
Pi: PasoŠ Ha-556222 Izdata 08.01.1971 IlijaŠ Sfrj
Zaposlen: Kafana "sarajevo-imbis" Frankfurt
Zanimanje :gostioniČar
Mere Oup-a: Pretres (lica, Prtljaga,prevoznog Srestva) Oduzimanje Putne Isprave
Dopunski Postupak: O Preuzetim Merama Obavestiti Centar Sdb Sarajevo
Telefon:333242 AlispahiĆ Bakir
Podnosilac Predloga: Centar Sdb Sarajevo
Podnosilac Zahtjeva:ssup-org.jed. Za Operativnu Analitiku I Dokumentaciju
Rok VoĐenja:01.10.1989. Evidenciski Broj:85005603
|
|
|
08.09.2008., 13:31
|
#24 (permalink)
|
|
Pukovnik
|
Blagojević (Neđo) Budimko Pol M
Rođen:01.05.1972. Jasenice Srebrenik SFRJ
Prebivalište:Mramor Tuzla
Pi: Pasoš- BD-065423 izdata 30.05.1988 Tuzla SFRJ
Zanimanje: Učenik
Mere Oup-a: Pretres (lica, prtljaga, prevoznog srestva), nadzor i kontrola
Obavestiti: Centar SDB Tuzla
Telefon:231717. 214447. 888465. Pavić Zoran
Podnosilac predloga: Centar SDB Tuzla
Podnosilac zahtjeva: SSUP-ORG.JED. za operativnu analitiku i dokumentaciju
Rok vođenja:01.08.1989. evidenciski broj 88004909
|
|
|
08.09.2008., 13:51
|
#25 (permalink)
|
|
Pukovnik
|
Kulić (Stanimir) Cvijan Pol M
Rođen: 08.02.1952. Caparde Kalesija SFRJ
Prebivalište: Banja koviljača Loznica SFRJ
Boravak: Silkeborg Danska
Zanimanje:Elektromehaničar
Razlog evidentiranja: Povremeno dolazi u zemlju
Mere OUP-a: Pretres (lica, prtljaga i prevoznog srestva) oduzimanje putne isprave
Dopunski Postupak: O preduzetim merama i rezultatima obavestiti OSDB Valjevo
Obavestiti: SDB Valjevo
Telefon:82-571 24-533 Popović Milan
Podnosilac Predloga: SDB Valjevo
Podnosilac Zahteva:SSUP-ORG.JED. za operativnu analitiku i dokumentaciju
Rok Vođenja:01.10.1989. evidenciski broj 86004563
|
|
|
08.09.2008., 16:33
|
#26 (permalink)
|
|
Pukovnik
|
To majstore
|
27.09.2008., 02:59
|
#27 (permalink)
|
|
Desetar
Registrovan: 27.09.2008.
|
Sta sve covjek nece naci kad ukuca svoje ime u Google...
Sto se tice UDB-e: kakva drzava takva sluzba. Da su me bar jednom pretresli u vrijeme od 1989 - 1992 pa da mi ne bude zao sto se nalazim u njihovom nekakvom "strogo poverljivom dokumentu". Umjesto toga nisu mi dali da se regrutujem za vojsku u Srebreniku nego me Zoran Pavic (valjda je on) licno sacekao u Suljinoj kanzelariji u Vojnom Odsjeku u Srebreniku i odvezao me u Tuzlu, prvo da me prijavi za regrutataciju - preko reda naravno -, pa tek onda na informativni razgovor u SUP.
Koji su to likovi bili..., drzava im se iznutra raspada, a oni se bave babinskim pricama i tracevima nekakvih dileja koje oni nazivaju informantima. I sve to uz "strogo poverljivo". Mislim..., stvarno...
Pa ipak, nije mi jasno gospodine Djuricu, kakvi vas kompleksi nagone da bez pitanja postirate po Internetu DB-podatke o, vama ocigledno nepoznatim, osobama? Ili ste se toliko uzivjeli u Marka Lopusinu pa nemate pametnijeg posla nego da javno provjetravate DB-ov naftalin? Ali kad ste vec dospjeli do literature te vrste, procitajte "Vladari iz Senke" Dejana Lucica. Kladim se da ce vam se Ray Ban - jedan od njegovih likova - svidjeti na prvi pogled 
|
|
|
27.09.2008., 03:51
|
#28 (permalink)
|
|
General foruma
Registrovan: 09.01.1992.
Godina: 25
|
Quote:
Originally Posted by Budimko
Sta sve covjek nece naci kad ukuca svoje ime u Google...
Sto se tice UDB-e: kakva drzava takva sluzba. Da su me bar jednom pretresli u vrijeme od 1989 - 1992 pa da mi ne bude zao sto se nalazim u njihovom nekakvom "strogo poverljivom dokumentu". Umjesto toga nisu mi dali da se regrutujem za vojsku u Srebreniku nego me Zoran Pavic (valjda je on) licno sacekao u Suljinoj kanzelariji u Vojnom Odsjeku u Srebreniku i odvezao me u Tuzlu, prvo da me prijavi za regrutataciju - preko reda naravno -, pa tek onda na informativni razgovor u SUP.
Koji su to likovi bili..., drzava im se iznutra raspada, a oni se bave babinskim pricama i tracevima nekakvih dileja koje oni nazivaju informantima. I sve to uz "strogo poverljivo". Mislim..., stvarno...
Pa ipak, nije mi jasno gospodine Djuricu, kakvi vas kompleksi nagone da bez pitanja postirate po Internetu DB-podatke o, vama ocigledno nepoznatim, osobama? Ili ste se toliko uzivjeli u Marka Lopusinu pa nemate pametnijeg posla nego da javno provjetravate DB-ov naftalin? Ali kad ste vec dospjeli do literature te vrste, procitajte "Vladari iz Senke" Dejana Lucica. Kladim se da ce vam se Ray Ban - jedan od njegovih likova - svidjeti na prvi pogled 
|
E, ovo je sad strasno zanimljivo!
Budimko, koji je bio razlog tvog "evidentiranja"?
|
|
|
27.09.2008., 12:42
|
#29 (permalink)
|
|
Pukovnik
|
Ne spadam u fanove g. Lučića.
Budimko ovo je dokument Saveznog sekretarijata za unutrašnje poslove, takozvani operativni glasnik određenih jugoslovenskih državljana izdat u Beogradu 89god. za potrebe DB.
Radi se o našim ljudima koji su progonjrni od DB zbog takozvane "neprijateljske delatnosti" odnosno svih ljudi koji su naginjali svom nacionalnom opredeljenju.
Mnogo ljudi se nalazi u njemu između ostalog i neki poznati ljudi iz Lopara ali ih nisam stavio što ih poznajem a ostale ne znam pa iz tog razloga neka imena sam postirao, ali u svakom slučaju to tebi ne može da škodi i ja nisam imao tu nameru.
Pozzz.
|
|
|
27.09.2008., 13:17
|
#30 (permalink)
|
|
Pukovnik
|
Budimko, ne srdi se nije Djuric htio da prozove tebe vec tu usranu sluzbu koja te je pratila.
Dobrodosao na forum
|
27.09.2008., 13:33
|
#31 (permalink)
|
|
Desetar
|
Da, postirate ljude koje ne znate, a one koje znate necete. Govori samo za sebe. I nije problem u tome da li to moze meni da skodi ili ne. Nije mi skodilo onomad kad su me "nadzirali", "kontrolisali" i "pretresali" pa mi ne moze naskoditi ni danas. Radi se o Vasim motivima i ko zna cime izazvanim nagonima da ovakve stvari radite. Da je 90% stanovnistva bivse SFRJ bilo pod prismotrom DB-a nije nikakva tajna; vjerovatno ste medju njima bili i Vi, ako ste imali dovoljno godina tada. Ipak, javno iznosenje detalja bez odobrenja doticnih osoba je u najmanju ruku nekulturno. Neko to moze cak da shvati i kao denunciranje zrtava DB-a. Informisite se malo o situaciji i aktima STASI-sluzbe u bivsoj DDR i kako se sa njima postupa danas.
@Pedja
Kao i kod vecine drugih, razlog interesovanja DB-a za moju licnost je bilo: neko je nekom nesto rekao, pa sad neko mora nekog da provjeri da bi neko znao da li je neko stvarno taj neko... itd. Nazalolst su mnogi zbog ovakvog rada takozvanih sluzbi proveli godinama na robiji, a neki su traceve i babinske price platili cak i zivotima. Moja je "greska" vjerovatno bila sto sam redovno odlazio u Sabornu Crkvu u Tuzli jos od svoje 12-te godine. Uvijek su ljudi govorili da nije dobro druziti se sa popovima i vladikama 
|
|
|
27.09.2008., 14:34
|
#32 (permalink)
|
|
Pukovnik
|
Quote:
Originally Posted by Aspirin
Budimko, ne srdi se nije Djuric htio da prozove tebe vec tu usranu sluzbu koja te je pratila.
Dobrodosao na forum
|
Upravo tako...... dakle, meta je bivša služba a ne Budimko ali kad se već sam prozvao i kaže babinske priče i koještarije POSTIRAĆU NJEGOVU IZJAVI SA SASLUŠANJA datu centru DB u Tuzli a tamo nisu kako on već kaže babinske priče i koještarije..... Vrlo zanimljivo on je tada pričao neke stvari..
|
|
|
27.09.2008., 15:56
|
#33 (permalink)
|
|
Pukovnik
Registrovan: 17.11.2005.
|
Ljudi!!!
Mislim,ipak pretjerujete sa javnim prozivkama nekih ljudi.
Đuriću batali udbu,batali db  to nije fer đto radiš
Budimko u pravu si čto se buniš,pozdravi tatu ako si u kontaktu sa njim 
|
|
|
27.09.2008., 19:57
|
#34 (permalink)
|
|
Desetar
|
Sam sebe prozvao? Pricao neke stvari...?
Ni tadasnji DB ne bi mogao bolje da proda svoj bezobrazluk za tudju gresku, gospodine Djuricu. Mozda bi neko mogao da postira Vase izjave date na putovanjima po Juznoj Americi, Indiji ili USA. Kakve izjave? Pa, nemam pojma, recimo neke.
Vi ste Vas karakter i Vasu motivaciju za objelodanjivanje "informacija" DB-a vec otkrili. Sto se mene tice, bulaznite o mojim "saslusanjima" koliko hocete. Kao sto mi je onomad mogao da ga duva izvjesni Zoran Pavic, tako ga mozete danas i u buduce duvati i Vi, gospodine Djuricu. A sad mozete da postirate sta god hocete.
Voljno!
|
|
|
27.09.2008., 20:25
|
#35 (permalink)
|
|
Pukovnik
|
daj ljudi smirite se.
Djuric sigurno nije htio da prozove Budimka, vec tu usranu sluzbu koja je istog pratila. Cak sta vise Budimko bi hladno mogao da bude ponosan sto su ga ti skotovi pratili, jer znaci da je bio vrijedan paznje.
|
27.09.2008., 21:38
|
#36 (permalink)
|
|
Desetar
|
Gospodine Aspirin,
Ja licno sam ponosan jedino na to sto sam imao samo jedan termin sa DB-om. Da su me ocigledno prije a i poslije toga "pretresali", "nadzirali" i "provjeravali" saznao sam tek sinoc na ovom forumu - bolje bi bilo da nisam.
Jedan clan moje uze familije je zbog traceva i babinih prica odlezao 10 godina u Zenici - nevin! Ko sa ovakvim stvarima nema licna iskustva ne moze da razumije odredjenu alergicnost na postupke slice ovima gospodina Djurica. Previse je porodica bilo razoreno samo zbog toga sto je neko izigravao spiuna i olako se igrao tudjim sudbinama. To nije igra.
Svako ko se upusta u prljave igre bivse Sluzbe Drzavne Bezbjednosti je idiot - bez izuzetka! Ko je kada i kako od koga pracen nije stvar za jedan internet-forum. Oprostite, ali ja na to ne mogu biti ponosan.
Pozdrav
|
|
|
27.09.2008., 21:54
|
#37 (permalink)
|
|
Pukovnik
Registrovan: 17.11.2005.
|
Quote:
Originally Posted by Budimko
Gospodine Aspirin,
Ja licno sam ponosan jedino na to sto sam imao samo jedan termin sa DB-om. Da su me ocigledno prije a i poslije toga "pretresali", "nadzirali" i "provjeravali" saznao sam tek sinoc na ovom forumu - bolje bi bilo da nisam.
Jedan clan moje uze familije je zbog traceva i babinih prica odlezao 10 godina u Zenici - nevin! Ko sa ovakvim stvarima nema licna iskustva ne moze da razumije odredjenu alergicnost na postupke slice ovima gospodina Djurica. Previse je porodica bilo razoreno samo zbog toga sto je neko izigravao spiuna i olako se igrao tudjim sudbinama. To nije igra.
Svako ko se upusta u prljave igre bivse Sluzbe Drzavne Bezbjednosti je idiot - bez izuzetka! Ko je kada i kako od koga pracen nije stvar za jedan internet-forum. Oprostite, ali ja na to ne mogu biti ponosan.
Pozdrav
|
Budimko u potpunosti se slažem sa tobom,mislim da Đuriću nije u redu što ovake stvari piše po forumu.
|
|
|
27.09.2008., 22:34
|
#38 (permalink)
|
|
Vodnik prve klase
Registrovan: 03.09.2008.
|
Dobija se utisak da se Djuric i Budimko u nekim stvarima ne razumiju.
|
|
|
27.09.2008., 22:43
|
#39 (permalink)
|
|
Desetar
|
Quote:
Originally Posted by RadenkoM
Dobija se utisak da se Djuric i Budimko u nekim stvarima ne razumiju.
|
Mozda jedino u tom smislu sto sam ja protiv svakog vida iznosenja u javnost bilo kakvih informacija o nekome skupljenih od strane DB-a. Zato sto to smatram povredom privatnosti svakog pojedinca pogedjenog "poznanstvom" sa doticnim sluzbama i jer se takve stvari nikoga ne ticu, a pogotovu ne globalnog internet-auditoriuma.
|
|
|
28.09.2008., 12:52
|
#40 (permalink)
|
|
Pukovnik
|
Obljavljivanje ovakvih podataka ma kako ruzno izgledalo je skidanje ljage sa imena onih koji su praceni. Svako ko pazljivo procita topic vidjece da Djuric, koga ja cesce napadam nego sto branim, nije imao namjeru da vrijedja, provocira ili osteti ljude o kojima je pisao, vec da pokaze monstruoznost sluzbe koja ih je pratila.
Ali, posto Budimko ima problem sa pojavljivanjem svog imena ovde, zamolimo diktatora Pedju da obrise post u kome se njegovo ime pominje, a Djuric bi trebao da se izvine Budimku za ovo sto je ucinio.
|
| Opcije Teme |
|
|
| Način Prikaza |
Linearni Mod
|
Posting Rules
|