Mozda je i nevidljivi ovako srusen
jer mi Srbi smo najopasniji kad slavimo ili sto rece onaj Stanisalav u Radovanu Trecem...
Svatovi pogodili avion
13 Oct 2003, Čitano: 41 puta
Kraljevo - Zoran Vukadinović, spasilac putnika aviona „utva 75“, koji se u petak oko 13.30 sati srušio u blizini njegove kuće u Ratini kod Kraljeva, tvrdi da je avion u vazduhu pogođen revolverskim hicima.
- Čuo sam pucnjavu svatova sa svadbe u neposrednoj blizini neposredno prije pada aviona. Zatim sam ugledao avion u plamenu. Gorjelo je lijevo krilo. Nekoliko trenutaka kasnije, kada je pilot započeo prinudno spuštanje, avion je zakačio žice dalekovoda i vatra se proširila“, rekao je Vukadinović i naveo da je uvjeren da su svatovi hicima iz revolvera pogodili letelicu i da je to uzrok pada aviona.
Istražni organi još nisu saopštili uzroke nesreće. Školski avion je vlasništvo Aerokluba „Mihajlo Petrović“ iz Kraljeva, a upravljali su, bez pilotskih dozvola i dozvole za let, radnici kraljevačke carinarnice - jedriličar Petar Simeunović i Zoran Mačužić.
Simeunović je zadobio prelom obje noge i teške opekotine i nalazi se u teškom stanju, dok je Mačužić prošao sa lakšim opekotinama. Obojica su najpre zbrinuti na hirurškom odeljenju kraljevačke bolnice, posle čega je Simeunović prebačen na VMA u Beogradu i ljekari se bore za njegov život. Prema prvim izjavama mještana, kao uzrok pada aviona koji je leteo iz pravca Gornje Ratine, navedene su dvije mogućnosti: da je izbio kvar na motoru ili da se avion očešao o dalekovod. Sigurno je da je za dlaku izbjegnuta veća nesreća, jer je Simeunović, izvodeći prinudno sletanje, avionom koji je gorio preletjeo preko naseljenog dijela sela i prizemljio se na livadi kraj puta
|