Lopare Online

Go Back   Lopare Online Forum > Ostalo > Opšte diskusije

Opšte diskusije Sve što imate zanimljivo da diskutujete, a ne spada u neki od već postavljenih foruma

Reply

LinkBack Opcije Teme Način Prikaza
Old 06.10.2003., 12:29   #1 (permalink)
Zastavnik prve klase

Registrovan: 24.09.2003.
Send a message via MSN to svadjalica mala
Default Secanja ...

Zanima me sta je vase naj lepse "secanje" dok ste bili mali... to jest dok ste ziveli tamo u majevici ....

sta vam je bilo naj draze, kako ste se druzili, sta bih voleli da ova danasnja deca i omladina dozive... sta je vam bilo lepo pre rata a sto danas vise nema .. itd

Sponsored Links
Old 06.10.2003., 13:45   #2 (permalink)
Zastavnik

Registrovan: 26.05.2003.
Send a message via ICQ to Petra

Na zalost sam samo 10 mjeseci zivela dole, ali volim da se sjetim i sjecam
se na sve... 1. razred, drustvo... sve je bilo super....
Old 06.10.2003., 14:57   #3 (permalink)
Zastavnik prve klase

a oki ja sam dosla s 6god u CH tako da dole nemam bas neka secanja ono skolsko i to ali secam se s rodjacima kako smo se "igrali" bas je bilo super...
Old 10.10.2003., 14:00   #4 (permalink)
General potpukovnik

Registrovan: 17.05.2003.

Ja sam u 24 podigao sidro i otplovio galijom netom odvezanom sa dokova na Majevici pa bi pisanje mojih sjecanja zahtijevalo puno prostora i vremena.
Stranac is offline   Reply With Quote
Old 10.10.2003., 18:14   #5 (permalink)
Administrator

Oliver's Avatar

Registrovan: 13.09.2003.
Godina: 24
Send a message via ICQ to Oliver Send a message via MSN to Oliver Send a message via Yahoo to Oliver Send a message via Skype™ to Oliver

sto se prostora tice - imas ga.

dakle...

Oliver is offline   Reply With Quote
Old 10.10.2003., 18:21   #6 (permalink)
General potpukovnik

Bolje da ne pocinjem, jer ne mogu razdvojiti lijepo od ruznog. Ne mogu da odvojim casu meda od case zuci, a ova djevojcica je trazila najljepsa sjecanja.
Old 13.10.2003., 10:38   #7 (permalink)
Zastavnik prve klase

pa dobro devojcicu zanima kako je se "zivelo" pre ....

jer kad sam ja bila bas mala mala videla sam mog brata koji je tad imao oko 20god kako je se super zabavljao a cini mi se da danas sve je se promenilo ... da su neki mnogo sebicni, ne izlaze i ne druze se puno...

da se cure i momci prave mnogo vazni da vise neznaju da se zezaju kao pre .... cim pocnes malo da se "zajebavas" odma te cudno gledaju

sta ja znam treba ziveti dok si mlad, "mladosti, ludosti" ako se necemo sada zabavljati kad cemo ??????? :evil:
Old 13.10.2003., 14:05   #8 (permalink)
General potpukovnik

Dobro de djevojcice koja je sklona malim svadjama, da ti ispricam kako se zivjelo prije to jest do moje 24., prije nego sto ce moja galija zaploviti put zapada.
Kako sam ovdje najstariji moja sjecanja sezu najdalje, valjda negdje do pocetka sedamdesetih tako da se sjecam 71 kao kroz maglu kada ono bijese uzbuna jer upadose teroristi. E od tada pa nadalje sjecam se pantolona sa nogavicam koje zavrsavaju u obliku zvona i metu prasinu. Sjecam se gastarbajtera koji natovareni plavim torbama "sport" i kartonskim koferima odlaze u svijet. Sjecam se da sam cuo da su uhapsili covjeka iz Lopara jer je kupio novog ficu.
Naravno da se sjecam i 29. novembra kada su prvacima dijelili crvene marame i bijele kape i kada smo se zaklinjali da cemo voljeti, braniti, raditi, uciti....nisamo odrzali rijec.
Pa Prvi maj uh, kako je slavio radni narod, pa nove godine (U Loparama nije ispecena pecenica za Bozic, to jest na Badnji dan sve do 1989/90, jer bijese to najkomunistickije mjesto u cijeloj Jugi valjda zato ostade narazvijeno i zbog toga imamo najveci procenat iseljenika i radnika na "privremenom radu".
Pa odalasci pjeske na Vukosavce 20 Novembra...to su bila uglavnom uzivanja sedamdsetih...
Osamdesete je umro Saban......
krenulo je nabolje i nagore.
Nabolje, vise smo se provodili
Nagore, bili smo na ivici provalije u koju cemo se sruciti pocetkom 90-tih, samo to naranvo nismo znali jedino smo mogli naslutiti da nesto truli. Inflacija divlja, a svakodnevno javnost potresaju novinski izvjestaji o prevarama i pronevjerama. Bolilo nas je uvo za sve jer je Minimaks upravo probio Lepu Brenu koja je do tada bila dugonaoga punjena guska iz Brckog. Majkl Dzekon nam je tada dosao u posjetu na male ekrane i naravno svi smo bili ludi za jednim od ovo dvoje, neki su doduse voljeli bracu Babajic i Kalesijske zvuke ali o tom drugi put.
Da krenulo nam je, starci su vec deceniju deceniju i po bili u pecalbi, a i oni koji bijehu ostlai na Majevici imase posla i novca jer pecalbari cesto bijehu ovce za strizanje a mi klinici nadjosmo svojih pet minuta i pocesmo da umisaljamo kako mladost nikad nece proci.
Naravno druzili smo se izlazili, jer mogli smo skrpiti nesto novca (neko i malo vise) za izlazak.
Iako se to nije primjecivalo bili smo podjeljeni na gastarbajtere i domace. Dolazak gastarbjtera u aprilu, jul/avgust, i decembru bilo je uvijek osvjezenje, mada smo to jadnike (sad sam i ja jedan od njih) smatrali papcima, glupanima, ljaksonima i slicno, ali treblai su nam prije svega zbog automobila kojima su mogli i htjeli da nas odvezu negdje izvan Lopara i novca koji su trosili nemilice.
Posle su naravno isli ponovo u pecalbu u mjesecima pricali kako su se ludo provodili, a u stvari su u sebi duboko jadikovali sto su bacili gomilu novca.
Ne znam, mozd asam ja crna ptica, gavran koji uvijek vidi ruznu pozadinu svega, ali bojim se da uvijek vidim stvarnost.
I trajale su te osamdesete nekako kratko, jer ipak bijese lijepo i onda odjednom bum....
Bilo je ljudi koji su se provodili i devedesetih ali necu o tome, ode topic do djavola....
Old 13.10.2003., 14:12   #9 (permalink)
General potpukovnik

Quote:
sta ja znam treba ziveti dok si mlad, "mladosti, ludosti" ako se necemo sada zabavljati kad cemo ???????
Devojcice, naravno treba zivjeti dok smo mladi, ali, vecina onih koji pomisle da je zivot jedino u mladosti, ostata zivota tavore ziveci od sjecanja, a sjecanja onda nisu kao ova moja, nego uljepsana samoobomanom tipa: Uha kakav sam ja tip bio i kako sam dobro zivio.
Za sve u zivotu treba mjera pa i za uzivanje, zato ako tvoj braco bude iskren sa sobom i tobom i popricate o njegovim provodima pronaci ces vjerovatno da nemas razlog za zaljenje sto nisi bila na njegovom mjestu.
Old 31.10.2003., 20:09   #10 (permalink)
Zastavnik prve klase

Registrovan: 22.07.2003.

Jedna dobra lekcija!!!
Mozda bih je trebalo uvesti u skolsko gradivo (osnovne skole) posle je, u vecini slucajeva, kasno.

I posto smo kad sjecanja... "OSTAVKA" Ko se sjeca tog zlatnog djetinjskog doba? (samo pojedinci ce da se sjete).
Steta sto Dzigara nije na forumu! ali ima neko drugi ko se dobro sjeca ...
cabu is offline   Reply With Quote
Old 31.10.2003., 20:25   #11 (permalink)
General potpukovnik

Ko je Dzigara?
Old 31.10.2003., 20:38   #12 (permalink)
Zastavnik prve klase

Dzogerov brat, park zgrada , treci ulaz , cetvrti sprat...Trebal jos
Ps drago mi je da ovdje ima zivih ljudi
Old 31.10.2003., 20:38   #13 (permalink)
General potpukovnik

*ebi ga, ne poznajem ni dzogera i dzigaru, vjerovatno zato sto sam prestar.
Old 31.10.2003., 21:03   #14 (permalink)
Zastavnik prve klase

Gdje si zivio u Loparama?
Koje si godisre( ako smije da pitam)?
Old 01.11.2003., 01:26   #15 (permalink)
General potpukovnik

Nisam zivio u Loparama ja sam "seljak", da bolje pratis dogadjaje na fourmu odavno bi znala odakle sam. 1966 godiste
Old 01.11.2003., 07:43   #16 (permalink)
Zastavnik prve klase

Nismo bas generacija ali ovo ¨"seljak"!!
Ko nije seljak u Loparama?
Old 01.11.2003., 09:53   #17 (permalink)
General potpukovnik

Salio sam se, otud znaci navoda.
Reply

Opcije Teme
Način Prikaza

Posting Rules