Lopare Online

Go Back   Lopare Online Forum > Ostalo > Opšte diskusije

Opšte diskusije Sve što imate zanimljivo da diskutujete, a ne spada u neki od već postavljenih foruma

Reply

LinkBack Opcije Teme Način Prikaza
Old 13.07.2003., 02:07   #1 (permalink)
Potporucnik

Registrovan: 15.06.2003.
Default Covek ...

Ako je covek stablo kojemu vetar ne moze nista, on ce imati onoliko prijatelja koliko iz njega ogranaka izvire

Ako je covek vetar, njegova ce sloboda biti beskrajna a svaka prepreka ispred njega bice razlog da isprica svoju pricu

Ako je covek kap, njegova ce velicina biti mala ukoliko bude deo celine a velika ako svoju usamljenost pretoci u sopstvenu vrednost

Ako je covek iskra, pretvorice se u kamen sto gori samo ako njegova energija bude svetlost a njegova toplota iskrena emocija

Sponsored Links
Old 13.07.2003., 12:25   #2 (permalink)
General potpukovnik

Registrovan: 17.05.2003.

Jesu li ovo tvoje umotvorine?
Stranac is offline   Reply With Quote
Old 13.07.2003., 15:10   #3 (permalink)
Major

Registrovan: 24.02.2003.

Ne sumljam u leptira...
Coyot is offline   Reply With Quote
Old 14.07.2003., 17:49   #4 (permalink)
Kapetan

Registrovan: 23.06.2003.

Stvarno navodi na razmisljanje...
Stavite sebe u ulogu stabla,vetra,vode,iskre...
Koju biste izabrali?
Svaka od njih ima po neku ljudsku osobinu,ali mi vetar nekako najvise odgovara, iz razloga sto je to jedini nacin da covek dospe do "apsolutne slobode",koju je nemoguce ostvariti u nasem oklopu(telu).Ne preostaje nam nista drugo osim da mastamo o tome,ukoliko smo jos sposobni za mastanje... :roll:
Drazenka is offline   Reply With Quote
Old 15.07.2003., 13:29   #5 (permalink)
Potporucnik

Naravno Stranac da su moje. Ne volim da prepricavam tudje stvari.Osim ako nije vic naravno.
Ovo sam stavio coveka kao zivo bice kroz cetiri zivotnog elementa:
stablo-zemlja
vetar-vazduh
kap-voda
iskra-vatra, peti element se trazi.
A napisao sam isto ovako samo iskljucivo za zenu kroz cetiri elementa.
Napisacu vam drugi put.
Old 15.07.2003., 14:56   #6 (permalink)
Major

Ok... cekamo drugi put... :wink:
Old 15.07.2003., 18:19   #7 (permalink)
Potporucnik

Ako je zena cvet na suncu njeni sokovi ce biti vecni kad njen miris i lepota privuku krila da sletu.

Ako je zena nebo imace srce kao svet duboko a dusu i sebe ce darivati ocima sto pricaju o sebi.

Ako je zena rijeka ona ce biti kraljica emocija i neuhvatljiva u svojoj nameri da dohvati dan i obuce noc.

Ako je zena vatra svaki njen zar ce dodirivati strast da upali i poslednji kamen za veliku ljubav.
Old 16.07.2003., 18:51   #8 (permalink)
Kapetan

Registrovan: 23.06.2003.

FEMINIZAM U JEKU!
FEMINISTICKI POKRET JACA I NA BALKANU

MUŽ DA PERE, ŽENA DA VOZI

Danas u Srbiji postoji više od 60 ženskih grupa najrazlicitije orijentacije: od humanitarnih ženskih udruženja, preko raznih SOS telefona, edukativnih i politickih grupa, onih koje se bore za feministicke principe, pa sve do grupa za lezbijska prava.

Cinjenica je da više nije neobicno videti ženu da vozi tramvaj ili taksi. Zanimanja koja su pre samo nekoliko godina važila kao muška, danas uspešno obavljaju žene. I u svetu pripadnice lepšeg pola su sve prisutnije pa je poslednja Olimpijada ostala upamcena i po tome što je na njoj ucestvovalo najviše žena do sad, cak 40 odsto.

Poništavaju tajnovitost

Ratko Božovic, sociolog, kaže da feminizam postaje drasticno sporan onog trenutka kad su žene nastojale, ne da steknu ravnopravnost sa muškarcima, nego da ostvare dominaciju nad njima.

- Dominaciju muškaraca zamenjuje dominacija žena. Opet je rec o krajnostima, komicna i problematicna situacija. U feminizmu se poništava tajnovitost ženskog erosa. Ženino samoodredenje morace da saceka dostizanje civilnog društva i tada ce žene same odgovoriti na svoja pitanja - zakljucuje profesor Božovic.

Pa da cujem komentare....
Drazenka is offline   Reply With Quote
Old 17.07.2003., 12:58   #9 (permalink)
Potporucnik

Zene su uvek bile medju glavne u svim revolucijama.
Stalna potreba za izjednacavanju polova dovelo je do toga da i zena oseca potrebu da radi ono sto hoce. U neku ruku mozda je to dobro a mozda i ne. Kao prvo vremenom gubi svoju zestvenost i osecajnost, postaje gruba i spremna na sve kako bi ostvarila svoje ciljeve. U svetu kada dolazi do velikog broja raskidanja brakova zena ostaje sama i jedino joj ostaje da trazi borbom svoje mesto pod suncem. Njen uspeh postavlja granicu ostalim devojkama da idu jos dalje u pomeranju granica. A da bi to uspele stvaraju grupe, udruzenja i slicne grupacije
kako bi lakse stigle do svojih ostvarenja. A drugo ipak je za mene zena osoba koja mora biti na pijedestalu osecanja jer jedino tako moze da djeci prenese svoju majcinu osobinu. Ona je ta koja radja jedan novi zivot i pokazuje prve korake. Zato je za mene zena covek koja treba da radi sta voli ali nikako da zaboravi svoju prirodu kojoj je bog namenio.Da nastavlja ljudsku vrstu na prirodan nacin a ne vestackim putem bez osecaja, na zalost sve postaje virtuelna stvarnost, svet komunikacija...
Old 17.08.2003., 15:53   #10 (permalink)
Zastavnik prve klase

Registrovan: 22.07.2003.

Neznam kako nisam vidjela ovu temu prije ali mislim da ni sada kasno.
Mnogi kazu da imam feministice tendencije. Ja to jednostavno zovem REALNOST. :idea: :!:
To sto se zene bude i traze svoja prava mi je potpuno normalno i neizbjezno! (Da im je dobro sto bi se bunile!)
Godinama, vijekovima stavljamo muskarce na prvo mjesto u drustvu , u porodici, na javnim mjestima, u bankama... itd.
I sta se desava ? zena je priznata kao respektovana licnost samo ako je uz covjeka tj udata. :evil: Ako izgubi status udate zene gotovo je za nju! Ljiudi joj osudjuju, pesudjuju... daju sebi za pravo da je zovu kako hoce i da pricaju o njoj sta hoce! sve se mjenja- kao da to vise nije ista zena sa istim principima, istom dobtotom, istim manama...
Uz to ako nema finansisku podrsku od porodice,ili poso koji joj omogucava da zivi,nalizi se na cesti! Vec godinama je radila u kuci, radjala djecu, hranila ih, njegovala ,dala sve sto je mogla od sebe za kucu, muza, djecu... i sad kad vise ne moze(razlozi mnogobrojni) nalazi se bez iceka! Sama! :? Da ne pricam o osjecanjima sa kojima se svi igraju(opisala sam gore pogled mase-naroda).
Normalno za muskarce(pojedine) to je normalno!
Pa kazu "Sto nije ostala, mogla je trpit, nije jedina :twisted: "
Ili jos " Sta misli da ce nac bolje? :evil: "
Za mene licno je to skandal! :x
LEPTIR kaze: "Stalna potreba za izjednacavanju polova dovelo
je do toga da i zena oseca potrebu da radi ono sto hoce. "

Izjednacivanje polova???? Sta to znaci? Nikad nisam cula zene da hoce da maju muski pol- osim travesti!
"I to je dovelo zene do zelje da rade sta hoce" ?!!
Ne, ne vjerujem da ih je TO dovelo do zelje da rade sta hoce(mozda postoje i takvi primjerci-ne poznajem tu kategoriju). U mom textu(gore ) sam malo obrazlozila sta se desava u vecini slucajeva ako zena "izgubi" muza i nema ni poso ni porodicu koji mogu da joj pomognu.
"Kao prvo... " kaze Leptir "...vremenom gubi svoju zestvenost i osecajnost, postaje gruba i spremna na sve kako bi ostvarila svoje ciljeve. " . Mislim da je stvarno tuzno sto si dosao do takvih zakljucaka. Iznenadjujes me!
Zelim ti mnogo uspjeha u ljubavi i dozvoljavam sebi da ti dam jedan mali savjet; Ako ne vollis da citas knjige "feminista" , razgovaraj malo opsirnije o tome sa zenskim rodom iz tvoje okoline(porodice)... SRETNO
cabu is offline   Reply With Quote
Old 17.08.2003., 17:17   #11 (permalink)
Major

no comment
Old 17.08.2003., 23:31   #12 (permalink)
Administrator

Oliver's Avatar

Registrovan: 13.09.2003.
Godina: 24
Send a message via ICQ to Oliver Send a message via MSN to Oliver Send a message via Yahoo to Oliver Send a message via Skype™ to Oliver

leptireeeee, vracaj se na forum... vidi koliko ti je napisala
Oliver is offline   Reply With Quote
Old 18.08.2003., 00:20   #13 (permalink)
Zastavnik

Default p-19

znam da nas je prijatelj leptir napustio privremeno no pridruzujem se oliveru i pozivam leptira da se vrati ....oseca se praznina pa zato prijatelju vracaj se i bice ko nekad u osam.......
pozdrav!!!!!1
Old 18.08.2003., 00:24   #14 (permalink)
Zastavnik

Default p-19

znam da nas je prijatelj leptir napustio privremeno no pridruzujem se oliveru i pozivam leptira da se vrati ....oseca se praznina pa zato prijatelju vracaj se i bice ko nekad u osam.......
pozdrav!!!!!1
Old 18.08.2003., 00:25   #15 (permalink)
Zastavnik prve klase

Leptireeeeeeee VRATI SEEEEEEE!!!!!! Drugovi te cekaju!!!!!
Old 18.08.2003., 00:37   #16 (permalink)
Zastavnik

Default p-19

ja znam da li ce i kad ce se vratiti nas prijatelj,sad se nalazi u njegovom carstvu....sletece tiho jedne veceri i nastaviti svoj nocno pohod jer ipak je letir jedinstven voli on tajanstvene stvari.....verujem da on sve ovo prati..
Old 18.08.2003., 15:01   #17 (permalink)
Potporucnik

ЖЕНА МУ ЈЕ У КУЋИ БОГ, А ОН ЈЕ ОТИШАО ДОЂАВОЛА.

Како сам некада могао главом од зид, нити сам осећао бол, нити је бол могла да победи моју намеру. Временом човек постане зид и не може да утиче на време, на људе који пишу по њему разне глупости желећи да постану велики. Али да нема тих људи, зид би био само једна обична преграда, препрека, нежива материја која скрива тајну једних од других. Зид сам постао у тренутку кад сам желео да створим последњу одбрану од људи, а свака моја цигла је реч која ствара причу живота. Не волим када људи читају између редова, ваде моје цигле из мог зида, окрећу, обрћу и стављају их на погрешно место.
У свету постоји само једно савршенство а то је круг (кугла) којој се ништа не може ни додати ни одузети. Да ли сте видели "зид" од кугли? Нема савршенства, нити људи који су увек праву и људи који су увек у криву. Сви ми имамо своје мишљење и то је највећа особина која је натерала човека да иде у нове победе, у нова остварења. Да се разликујемо међусобно, да једни другима кажемо шта мислимо, какав је то наш поглед на оно што нас окружује.
Питам се да ли томе служе форуми или не?
Ево зауставио сам се и размишљам да ли да одговарам на Буцине опаске. Неки ће рећи: "паметнији попушта" а други: "види кукавице".
И опет долазимо до дилеме-Ко је у праву?
Шта је изједначење полова? Да ли је то када женско постане мушко или мушко постане женско. У оба случаја једна страна губи јер једна њена јединка прелази на страну друге. Није ваљда Цабу да су транвестити ти који изједначавају полове? Изједначавање полова јесте изједначавање права и једног и другог пола. А мој натпис теме "ЧОВЕК" јесте додирна тачка и једног и другог пола. Ако си човек онда си спреман за све компромисе и зближавању свих мушких и женских разлика.
Цабу да ли си видела жену терористу која је спремна да са десет килограма експлозива улети у позориште са намером да уништи недужне животе? Сасвим сам лепо рекао да жена хоће да ради што жели. Да разбије ту црту коју дели та два пола. Ево сад је мушкарцима у фудбалу и кошарци жена судија. Да ли је то била њена жеља или јој је неко наметнуо? Моје мишљење је било да се полови све више приближавају што се живота тиче. Некад је владао закон поделе послова. Сад се све испреплиће. Што је по мени добро ако доноси добро за човечанство, али има и лоше стране јер ако је жена терориста, ако је она та која се бави политиком и одрађује прљаве послове тад она мора временом да отврдне, да губи осећајност и спремна на све да би остварила своје циљеве. Хвала ти што ти мени желиш срећу у љубави, али моја љубав ће бити онолико велика колико будем човек према особи коју волим и решим се свог егоизма којег сви ми поседујемо.
Сваки савет злата вреди, али када то тражимо као прави лек али не и кад намећемо једни другима своје мишљење. Хвала на савету и ево крочићу ногом у свет женске околине јер мене никада нису родитељи пуштали из куће. Пре два дана су ми први пут купили телевизор а време је и да прочитам своју прву књигу. Кажу да се ту може доста научити.
Кад дођем на твој ниво можда наставимо ову твоју започету расправу.
За сад одох у своју будућност а теби остављам твоју садашњост. Само те једино молим да не претураш по мојим циглама, једино можеш да се попнеш на мој зид и да видиш свет много даље и другачији него ли што је твој.
Old 18.08.2003., 16:58   #18 (permalink)
Zastavnik prve klase

Uprkos tvom miru na pocrtku pisma primjetila sam malo ironije u svemu tome.. izvini ponovo citam izmedju redova! Tako su nas ucilli u skoli !
Primjetila sam da si i ti okretao moje cigle, ali ipak mi je vrlo drago sto si ovako opsirno odgovorio na moju poruku
("opaske"-ovo ne razumijem)
Bio mi je cilj samo da te navedem na realnost sto se tice potreba zenskog svijeta- vidim da sam uspjela,ja sam zadovoljna.

Ps: Ako zelis da niko ne vadi tvoje cigle sakri ih - ljudi su radoznali- pa
cak i ja.
Old 18.08.2003., 22:28   #19 (permalink)
Potporucnik

ХА-ХА, добра си ко хлеб.
Био сам једном у великој кризи и покушао сам да продам коју своју циглу и нисам успео. Сад ми је драго због тога.
У добром се не понеси, у лошем се не понизи :wink:
Свака се школа плаћа, поготово животна...марке, шлинзи, долари, ајмо народе девизе, девизе, девизе и тако полако остане од човека само динар.
Old 19.08.2003., 00:21   #20 (permalink)
Zastavnik

Default p-19

cabu,mislim da si procitala izmedju redova ono sto se tebi svidja a da si propustila mnogo bitnije stvari da procitas izmedju redova....mislim da ne bi bilo lose da okrenes redove jos jednom radi boljeg i potpunije citanja.
bez uvrede molim,ja sam pak procitao nesto drugo,izgleda stvar shvatanja ili pak citanja.
vozdra....

Opcije Teme
Način Prikaza

Posting Rules