Neznam kako nisam vidjela ovu temu prije ali mislim da ni sada kasno.
Mnogi kazu da imam feministice tendencije. Ja to jednostavno zovem REALNOST. :idea: :!:
To sto se zene bude i traze svoja prava mi je potpuno normalno i neizbjezno! (Da im je dobro sto bi se bunile!)
Godinama, vijekovima stavljamo muskarce na prvo mjesto u drustvu , u porodici, na javnim mjestima, u bankama... itd.
I sta se desava ? zena je priznata kao respektovana licnost samo ako je uz covjeka tj udata. :evil: Ako izgubi status udate zene gotovo je za nju! Ljiudi joj osudjuju, pesudjuju... daju sebi za pravo da je zovu kako hoce i da pricaju o njoj sta hoce! sve se mjenja- kao da to vise nije ista zena sa istim principima, istom dobtotom, istim manama...
Uz to ako nema finansisku podrsku od porodice,ili poso koji joj omogucava da zivi,nalizi se na cesti! Vec godinama je radila u kuci, radjala djecu, hranila ih, njegovala ,dala sve sto je mogla od sebe za kucu, muza, djecu... i sad kad vise ne moze(razlozi mnogobrojni) nalazi se bez iceka! Sama! :? Da ne pricam o osjecanjima sa kojima se svi igraju(opisala sam gore pogled mase-naroda).
Normalno za muskarce(pojedine) to je normalno!
Pa kazu "Sto nije ostala, mogla je trpit, nije jedina :twisted: "
Ili jos " Sta misli da ce nac bolje? :evil: "
Za mene licno je to skandal! :x
LEPTIR kaze: "Stalna potreba za izjednacavanju polova dovelo
je do toga da i zena oseca potrebu da radi ono sto hoce. "
Izjednacivanje polova????

Sta to znaci? Nikad nisam cula zene da hoce da maju muski pol- osim travesti!
"I to je dovelo zene do zelje da rade sta hoce"

?!!
Ne, ne vjerujem da ih je TO dovelo do zelje da rade sta hoce(mozda postoje i takvi primjerci-ne poznajem tu kategoriju). U mom textu(gore ) sam malo obrazlozila sta se desava u vecini slucajeva ako zena "izgubi" muza i nema ni poso ni porodicu koji mogu da joj pomognu.
"Kao prvo... " kaze Leptir "...vremenom gubi svoju zestvenost i osecajnost, postaje gruba i spremna na sve kako bi ostvarila svoje ciljeve. "

. Mislim da je stvarno tuzno sto si dosao do takvih zakljucaka. Iznenadjujes me!
Zelim ti mnogo uspjeha u ljubavi i dozvoljavam sebi da ti dam jedan mali savjet; Ako ne vollis da citas knjige "feminista" , razgovaraj malo opsirnije o tome sa zenskim rodom iz tvoje okoline(porodice)... SRETNO