Lopare Online

Nazad   Lopare Online Forum > Lopare > Lopare i Majevica

Lopare i Majevica Diskusije o Loparama, Majevici i okolini

Rezultati ankete: Da li ce te ulagati u Fond Dijaspore koji ce uskoro osnovati Opsitna Lopare sa ljudima iz Dijaspore?
Da, vjerujem u dobre namjere ljudi iz opstine i na taj nacin se moze pokrenuti privreda, a dugorocnu korist ce imati i svi koji budu ulagali 1 10,00%
Ne, zato sto mislim da smo drzava bez zakona i da ce ljudi biti izvarani kao cesto puta do sad 3 30,00%
Ako budem zasticen kao investitor da, a ako budem morao vjerovati samo lijepim namjerama i rijecima onda ne 6 60,00%
Glasači: 10. Ne možete glasati u ovoj anketi

Odgovori

LinkBack Opcije Teme Način Prikaza
Staro 08.02.2010., 17:01   #1 (permalink)
General potpukovnik

mrav's Avatar

Datum registracije: 16.06.2004.
Podrazumijevano Fond Dijaspore

Da li ce te ulagati u Fond Dijaspore koji ce uskoro osnovati Opstina Lopare u saradnji sa ljudima iz inostranstva/dijasporom?

mrav nije online   Reply With Quote

Sponsored Links
Staro 08.02.2010., 18:57   #2 (permalink)
Brigadni general

Aspirin's Avatar

Datum registracije: 27.02.2007.
Podrazumijevano

Prvo da vidimo kakav im je plan, ako imaju namjeru da nas sisaju do koze, kao sto cesto gastarbajterima biva, onda nista od te ljubavi.
Staro 08.02.2010., 20:13   #3 (permalink)
Stariji vodnik prve klase

Datum registracije: 29.12.2009.
Podrazumijevano

Naravno da ce ulagati nas narod iz dijaspore.
Za sve sto nedostaje nasim guzonjama iz opstine odmah ce nasi da prilete i uplate novac, al zamalo!
laki065 nije online   Reply With Quote
Staro 08.02.2010., 21:53   #4 (permalink)
General potpukovnik

mrav's Avatar

Datum registracije: 16.06.2004.
Podrazumijevano

@Fejkeru(majevica111=laki065=musliman koji glumi Srbina, ali bez uspijeha), ne lupetaj.

@Pedja, spucaj fejkera nogom pod rebra.

@Aspirin, i ja isto cekam da vidim kakav je plan. Danas svako hoce neku pravnu sigurnost za svoj kapital, pa tako i ljudi iz dijaspore.
Ukoliko bi ljudi dobili nekakve garancije i da se niko od ljudi iz opstine ne umijesa ko je imao prste oko ratnih poreza, mislim da ce to biti jedna od najuspjesnijih akcija i da ce se moci oziviti privreda.

mrav nije online   Reply With Quote
Staro 24.02.2010., 18:54   #5 (permalink)
General major

Specijal-98's Avatar

Datum registracije: 07.10.2008.
Cool

Mislim da bi moglo biti nešto od ovoga Fonda, u koji bi prvo opština trebala da donira neka početna sredstva (dio kapitala). A predsjednik Stevanović Stojan bi takođe morao za primjer drugima da prednjači sa ličnim unosom tj. sumom.
Staro 24.02.2010., 19:42   #6 (permalink)

Podrazumijevano

Kad ce biti nesto?
Kad preostalo sposobno stanovnistvo digne sidro i ode iz Lopara?!
Vec dva mjeseca je od tog nazovi "sastanka" sto i nije mali period uz prethodnu pripremu, a nikakvih pomjeranja nema! Nema ugradjivanja, nema posla!
Taj fond je u startu propao jer Loparama vladaju fukare kojima niko nece dati novac da piju i kockaju dok narod sirom svijeta zaradjuje radeci posteno! Dijaspora je davno posisala vesla i okrenula se svojim porodicama i ulaze tamo gdje ce im djeca provesti zivot i buducnost.
Staro 25.02.2010., 03:24   #7 (permalink)
Desetar

Datum registracije: 25.02.2010.
Podrazumijevano

Citat:
Postavljeno od strane Specijal-98 Pročitaj poruku
A predsjednik Stevanović Stojan bi takođe morao za primjer drugima da prednjači sa ličnim unosom tj. šumom.
Crnogoricnom ili bjelogoricnom?
deda_jeremija nije online   Reply With Quote
Staro 25.02.2010., 11:57   #8 (permalink)
General major

Datum registracije: 11.02.2007.
Podrazumijevano

Нашој Мајевици и Лопареама нису потребне паре, не, не оне су најмање што можемо пружити. Треба јим свјежа енергија, занос, љубав и жеља да се нешто оствари јер све шта се чини мора бит присутна љубав, ако је нема...
Полако људи, има нас који размишљамо много шире од тога да пошаљемо паре некоме јер то је најлакше и најмање што може неко да учини
Mr47 nije online   Reply With Quote
Staro 25.02.2010., 14:53   #9 (permalink)
General major

Specijal-98's Avatar

Cool Mere i jedno i drugo !!!

Citat:
Postavljeno od strane deda_jeremija Pročitaj poruku
Crnogoricnom ili bjelogoricnom?
Au deda jeremija, pa ja sam mislio na sumu ili iznos. Hehehe.
suma sumarum a ne šuma šumarum. Ali dobra ti je opaska za čestitanje. Hehehe.

Staro 01.03.2010., 19:22   #10 (permalink)
General major

Specijal-98's Avatar

Cool Pozivnica

P O Z I V N I C A

Dragi Majevičani,

srdačno vas pozivamo na osnivačku skupštinu Udruženja Majevičana u Švajcarskoj i zabavu koju organizujemo tim povodom.

06. marta 2010 godine, od 19 00 časova do 03 00
Schulsaal (školska sala)
Alte Bremgartenstrasse 8
Rudolfstetten (AG)

Posle sastanka koji će, nadamo se, biti kratak i konstruktivan, družićemo se uz muziku uživo.

Cilj okupljanja je:
1. Osnivanje Udruženja Majevičana u Švajcarskoj

Ciljevi udruženja.
1. Okupljanje Majevičana koji žive u Švajcarskoj, zbog očuvanja nacionalnog i kulturnog identiteta, ekonomskog povezivanja i njegovanja tradicije.
2. Eventulano investiranje u rodni kraj
3. Uspostavljanje čvršćih veza sa rodnim krajem, kroz informisanje, kulturnu razmjenu itd.

Gosti:
1. Načelnik opštine Lopare – dr. Rado Savić
2. Predsjednik skupštine – Milenko Ristić
3. Načelnik za privredu – Kerović Željko

Molim Vas obavijestite sve naše ljude o ovom sastanku i zabavi.

Informacije na:
Telefon: [IMG]chrome://skype_ff_toolbar_win/content/cb_transparent_l.gif[/IMG][IMG]chrome://skype_ff_toolbar_win/content/famfamfam/ch.gif[/IMG][IMG]chrome://skype_ff_toolbar_win/content/space.gif[/IMG][IMG]chrome://skype_ff_toolbar_win/content/space.gif[/IMG][IMG]chrome://skype_ff_toolbar_win/content/arrow.gif[/IMG][IMG]chrome://skype_ff_toolbar_win/content/space.gif[/IMG][IMG]chrome://skype_ff_toolbar_win/content/space.gif[/IMG][IMG]chrome://skype_ff_toolbar_win/content/space.gif[/IMG][IMG]chrome://skype_ff_toolbar_win/content/space.gif[/IMG][IMG]chrome://skype_ff_toolbar_win/content/space.gif[/IMG][IMG]chrome://skype_ff_toolbar_win/content/space.gif[/IMG][IMG]chrome://skype_ff_toolbar_win/content/space.gif[/IMG]+41 79 419 86 58[IMG]chrome://skype_ff_toolbar_win/content/cb_transparent_r.gif[/IMG]
E-mail: xango-stojan@bluewin.ch

Srdačan pozdrav

U ime inicijativnog odbora

Stojan Stevanović
Staro 01.03.2010., 21:51   #11 (permalink)

Podrazumijevano

ooooooo vidi ti našeg doktora bacio se u akciju!
Hoće čovjek džabane od našeg naroda! Samo ga keš interesuje, a privlačenje investitora u Lopare regularnim putem, vodovod itd. to ništa! Dajte ljudi džabane da ispaltim opštinske plate! he he dobar je!
A mnogo mi je smiješan i taj Keri! Otkad nam za sebe čovjek je načelnik za privredu! Pa gdje mu je ta Loparska privreda? Šta je učinio za privredu? Čovjek je rođen da bude doživotni načelnik za privredu, šta ćeš, nije ni njemu lako!
Staro 01.03.2010., 22:32   #12 (permalink)
General major

Specijal-98's Avatar

Cool

Hehehe. Dr. akcion mann, Mora se priznati da se svojski trude, valjda i bude nešto trudno i za nas trudbenike. Možda je bolje bilo "usvojiti" fond za nerazvijena i ruralna područja i držati se njegovog vimena, bar u njemu nešto ima. Nego stvarati novi vlastiti, al ajde da viđamo i to Loparsko novorođenče.
Staro 02.03.2010., 10:12   #13 (permalink)

Paulus's Avatar

Datum registracije: 24.06.2009.
Podrazumijevano

Zna li možda neko hoće li biti u Loparama nekakvo druženje tim povodom i kada???
Da čujemo program i način na koji bi mogli priložiti neku sumu za investiranje?, cca 100-200e??
Paulus nije online   Reply With Quote
Staro 07.03.2010., 13:04   #14 (permalink)
Brigadni general

Aspirin's Avatar

Podrazumijevano

Zamisao je dobra, bio sam sinoc na osnivackoj skupstini i koliko sam mogao da vidim i cujem zamisao je dobra i korisna. Da li ce uspjeti, ne znam, pokazace vrijeme. Jedno je sigurno, celnici opstine koji su bili prisutni su nastupili kao ljudi koji su svjesni da loparskoj opstini i Srbima na Majevici prijeti fizicki nestanak. Nije bilo uobicajene politicarske retorike vec razgovor izmedju prijatelja i srodnika.
Smije li im se vjerovati?
Ne smije naravno, politicarima nikad ne smijemo vjerovati, vec uvijek provjeravati.
Ono sto je zamisljeno, zamisljeno je tako da bude pod kontrolom dijaspore.
Nadam se da ce neko ovih dana objaviti detalje iz kojih cete sami moci zakljuciti da li zelite ili ne zelite da ulozite novac u fond. Ja cu uloziti.
Staro 07.03.2010., 14:10   #15 (permalink)
Zastavnik prve klase

asteriks's Avatar

Datum registracije: 18.04.2007.
Podrazumijevano

Mene zanima gdje je zavrsio novac od ratnog poreza,koji su uzimali od dijaspore?Koliko se sjecam to je bilo onda 200-250 km mjesecno po osobi.Mislim licno da Rado Savic ima dobre namjere,ali narod je izgubio povjerenje.Ratni porez ili fond dijaspore,ofarbaj kako hoces!
asteriks nije online   Reply With Quote
Staro 07.03.2010., 14:47   #16 (permalink)
General major

Japanac's Avatar

Datum registracije: 21.01.2006.
Podrazumijevano

Citat:
Postavljeno od strane asteriks Pročitaj poruku
Mene zanima gdje je zavrsio novac od ratnog poreza,koji su uzimali od dijaspore?Koliko se sjecam to je bilo onda 200-250 km mjesecno po osobi.Mislim licno da Rado Savic ima dobre namjere,ali narod je izgubio povjerenje.Ratni porez ili fond dijaspore,ofarbaj kako hoces!
U pravu si. Zna li neko da je bilo vracanja nekih para od "ratnog poreza"???
Bilo je, ali su samo neki znali za to!!! Zasto nije udarnih vijesti o tome??? Zasto se ljudi opet nisu sacekivali na Tobutskom punktu i obavjestavani???
Znam za ljude koji su na uvid donijeli priznanice i prosle godine uspjeli da vrate nesto para...ti isti nisu obavijestili npr. moga brata da vrati i on!
Platio je porez i jos je kupovao kabanice, cizme, cigare, motorole (motorlole je njih nekoliko kupilo) i cak nekoliko uniformi....PITAM SE SAD KOME, I ZASTO???
Zar ti "ljudi" ako se tako smiju nazvati nisu mogli obavijestit LJUDE koji su pomagali da imaju sansu na povrat jenog dijela novca???
U Loparama su znali za to, ali su gledali da to precute!
Sad ti isti opet upiru prstom u dijasporu i hoce nesto...SAMO BUDALE MOGU DA POVJERUJU U TO! TREBA PUSTIT DA SVE ODE U KURAC I NEKA BUDE PRASUMA KAO NEKAD.... Zar treba opet dopustit prevaru? Zar opet da neko bude pametan na racun onih koji poturaju svoju grbacu citavog zivota sirom Evrope?
Zar treba da nam neko soli pricu kako je mogao biti doktor u Lozani ili Cirihu...ali ne, patriota je to! On je ostao da brani narod iz Beograda!!
Zar treba da nam pekari budu krojaci sudbine???
Seoski djilkosi i prevaranti koji su kupili diplome i koje u rodnim selima niko ne voli! Takvi nam danas pricaju bajke, ali te bajke na nasu zalost nece imati srecan kraj...jebi ga, sad umjesto zmajeva-losa mitska bica su FABRIKE i radna mjesta!!!
Zavidim Don Kohotu, jer je jadan bio neuk i napadao na vjetrenjace...nase vjetrenjace imaju ime i opasne su! Nase vjetrenjace se zovu PREVARA i okrecu se po potrebi i bez obzira u kom smijeru puse/duva vjetar!

Hocete da budete prevareni? Imamo lijek za vas Krenite prema Majevici/ Loparama i vec u Brckom i Bijeljini ima da vas izvrate...
Japanac nije online   Reply With Quote
Staro 07.03.2010., 15:31   #17 (permalink)
Zastavnik

piperi99's Avatar

Datum registracije: 08.11.2005.
Podrazumijevano

I ja sam sinoc bio prisutan na tom druzenju i postavio sam par slikica koje sam dobio na :
www.Piperi.ch Online
MOzda ce te nekoga prepoznati.
Sta ce biti poslije svega , neznam ni ja koliko je sve to u redu.
Staro 08.03.2010., 10:42   #18 (permalink)
General major

Specijal-98's Avatar

Cool Moglo bi biti neke nafake !!!

Citat:
Postavljeno od strane Aspirin Pročitaj poruku
Zamisao je dobra, bio sam sinoc na osnivackoj skupstini i koliko sam mogao da vidim i cujem zamisao je dobra i korisna. Da li ce uspjeti, ne znam, pokazace vrijeme. Jedno je sigurno, celnici opstine koji su bili prisutni su nastupili kao ljudi koji su svjesni da loparskoj opstini i Srbima na Majevici prijeti fizicki nestanak. Nije bilo uobicajene politicarske retorike vec razgovor izmedju prijatelja i srodnika.
Smije li im se vjerovati?
Ne smije naravno, politicarima nikad ne smijemo vjerovati, vec uvijek provjeravati.
Ono sto je zamisljeno, zamisljeno je tako da bude pod kontrolom dijaspore.
Nadam se da ce neko ovih dana objaviti detalje iz kojih cete sami moci zakljuciti da li zelite ili ne zelite da ulozite novac u fond. Ja cu uloziti.
Ako je ovakav zaključak našeg Aspirina kome lično vjerujem, onda treba se učlaniti u taj fond i nešto uložiti, pa da vidimo. Opština će vjerovatno biti garant tog fonda (naplativim obveznicama), tako da eventualni ulog ne bi smio propasti. A vidjećemo kako i Dodik i njegov snsd gledaju na sve to, jer su i oni obećali neka ulaganja u razvoj opštine.

Staro 08.03.2010., 14:20   #19 (permalink)
Brigadni general

Aspirin's Avatar

Podrazumijevano

Citat:
Postavljeno od strane Japanac Pročitaj poruku
Bilo je, ali su samo neki znali za to!!! Zasto nije udarnih vijesti o tome??? Zasto se ljudi opet nisu sacekivali na Tobutskom punktu i obavjestavani???
Znam za ljude koji su na uvid donijeli priznanice i prosle godine uspjeli da vrate nesto para...ti isti nisu obavijestili npr. moga brata da vrati i on!
Platio je porez i jos je kupovao kabanice, cizme, cigare, motorole (motorlole je njih nekoliko kupilo) i cak nekoliko uniformi....PITAM SE SAD KOME, I ZASTO???
Zar ti "ljudi" ako se tako smiju nazvati nisu mogli obavijestit LJUDE koji su pomagali da imaju sansu na povrat jenog dijela novca???
Sad ti isti opet upiru prstom u dijasporu i hoce nesto...SAMO BUDALE MOGU DA POVJERUJU U TO! TREBA PUSTIT DA SVE ODE U KURAC I NEKA BUDE PRASUMA KAO NEKAD.... Zar treba opet dopustit prevaru? Zar opet da neko bude pametan na racun onih koji poturaju svoju grbacu citavog zivota sirom Evrope?
Zar treba da nam neko soli pricu kako je mogao biti doktor u Lozani ili Cirihu...ali ne, patriota je to! On je ostao da brani narod iz Beograda!!
Seoski djilkosi i prevaranti koji su kupili diplome i koje u rodnim selima niko ne voli! Takvi nam danas pricaju bajke, ali te bajke na nasu zalost nece imati srecan kraj...jebi ga, sad umjesto zmajeva-losa mitska bica su FABRIKE i radna mjesta!!!
Zavidim Don Kohotu, jer je jadan bio neuk i napadao na vjetrenjace...nase vjetrenjace imaju ime i opasne su! Nase vjetrenjace se zovu PREVARA i okrecu se po potrebi i bez obzira u kom smijeru puse/duva vjetar!

Hocete da budete prevareni? Imamo lijek za vas Krenite prema Majevici/ Loparama i vec u Brckom i Bijeljini ima da vas izvrate...
Dobra pitanja!!!
Zna li neko nesto vise da li je bilo vracana ratnog poreza)
Bas bi mi dobro doslo par hiljada franaka
Staro 08.03.2010., 22:32   #20 (permalink)

Podrazumijevano

Citat:
Postavljeno od strane Japanac Pročitaj poruku

Slažem se uglavnom stobom, ali bih opet dodao po meni neke suprotnosti.
Svako normalan i ne očekuje da ćebiti vraćanja tog poreza, pa tako itvoj brat nema se šta nadati da ga neko obavijesti. Drugo, ako je već dao uz taj porez još nešto za vojsku kabance, čizme.. dao je iz ljubavi a ne da mu neko vrati?! Moraš u svakom trenutku misliti svojom glavom tako da se nije smio predati u vjerovanju do kraja. U mom selu ljudi ima ljudi koji su slali za seosku jedniicu novac itd. i rodtelje viđali u Srbiji povremeno a odmore provodili na moru negdje i nisu dolazili u RS godinama u ratu da ne plaćaju taj porez. Pametno i ispavno i čiste savjesti!
Što se doktora tiče kad se rat završavao imao je 19 godina pa nema potrebe tražiti mu nekakvu borbnost u ratu. To je već pljuvanje bez osnova. Ima načina da se dokaže sada.
Da se ja pitam ja bih prinudno iselio narod sa Majevice, da negdje nađe bolju budućnost, kao odgovor tome što ti govoriš o zarastanju. Da se više ne bacaju pare iz inostranstva u bure bez dna koje je istrulo.

Još da dodam za pisanje aspirina o fizičkom nestanku.
I šta ako su tako nastupili načelnik i društvo tamo? Ako neko živi 2000km od Lopara ne znači da treba odmah da novac zato što će nestati život na Majevici. Ljudi su otišli tamo prije 20 godina i sve su rekli odlaskom! Da ih je to interesovalo ostali bi po Jablanici, Piperima...
To je otrcana fraza ići nekome sa takom pričom na emociju. Nije to privremeni rad 20 godina. Privremeni rad je 2-3 godine.
Trebalo je naći investitora odvesti ga tamo i reći narodu konkretno "ovaj čovjek će uraditi to i to, ali nam nedostaje novac toliko i toliko". I pojasniti ljudima da će oni upravljati novcem, ali već sa ponuđenim projektom konkretno za šta daju novac!!! Ovako na emocije ništa od toga! Ali mi nemamo takvog u opštini tako da je ovo samo priča o ugrađivanju i tome slično u tuđe pare!!
Eto toliko od mene.
Pozdrav svima!

Last edited by laki065; 08.03.2010. at 22:46..
Odgovori

Opcije Teme
Način Prikaza

Pravila pisanja
Ne možeš otvarati nove teme
Ne možeš slati odgovore
Ne možeš slati priloge
Ne možeš mijenjati svoje poruke

BB kod je dozvoljen
Smajliji su dozvoljen
[IMG] kod je dozvoljen
HTML kod je zabranjen
Trackbacks are dozvoljen
Pingbacks are dozvoljen
Refbacks are dozvoljen

Vremenska zona je GMT +2. Trenutno je 00:29 sati.