Lopare Online

Go Back   Lopare Online Forum > Lopare > Lopare i Majevica

Lopare i Majevica Diskusije o Loparama, Majevici i okolini

Reply

LinkBack Opcije Teme Način Prikaza
Old 05.09.2007., 13:41   #41 (permalink)
Stariji vodnik prve klase

panter's Avatar

Registrovan: 04.09.2007.
Default Akcija

Vidim da smo svi spremni nekoga da prozivamo, kritikujemo, pravimo crne
liste i dr.
Ja mislim da u tome nema ništa pozitivno, nego obrnuto.
Potrebno je preduzeti neke korake kako do takvi pojava dođe.
Svi mi vidimo šta se radi a ćutimo ili se pravimo da ne vidimo.
Moramo svi početi od sebe a ne gledati druge.
panter is offline   Reply With Quote

Sponsored Links
Old 06.09.2007., 11:53   #42 (permalink)
Pukovnik

Baja's Avatar

Registrovan: 29.08.2006.

Quote:
Originally Posted by panter View Post
Vidim da smo svi spremni nekoga da prozivamo, kritikujemo, pravimo crne
liste i dr.
Ja mislim da u tome nema ništa pozitivno, nego obrnuto.
Potrebno je preduzeti neke korake kako do takvi pojava dođe.
Svi mi vidimo šta se radi a ćutimo ili se pravimo da ne vidimo.
Moramo svi početi od sebe a ne gledati druge.

Vala bas tako panter, svako treba prvo ispred svog praga da pocisti i tek onda gledati tudje, mada svi imamo dosta oko svoga da cistimo i nemamo vremena gledati tudje. Al ko je vrijedan moze sve to cas posla
Baja is offline   Reply With Quote
Old 06.09.2007., 12:56   #43 (permalink)
Desetar

cvrcak's Avatar

Registrovan: 15.01.2007.

Izgleda da niko nece da cuje istinu?A zasto?Mozda zato sto istina najvise boli?

Nemojte kriti one koji su bez obraca, budite ponosni na cestite ljude, ostali koji nemaju obraza neka ostanu na listi!
cvrcak is offline   Reply With Quote
Old 06.09.2007., 18:08   #44 (permalink)
Desetar

Deda Milun's Avatar

Registrovan: 16.04.2007.
Thumbs down

Quote:
Originally Posted by cvrcak View Post
Izgleda da niko nece da cuje istinu?A zasto?Mozda zato sto istina najvise boli?

Nemojte kriti one koji su bez obraca, budite ponosni na cestite ljude, ostali koji nemaju obraza neka ostanu na listi!
istina je da su se ljudi vec poceli zavadjati oko ovoga, i da se gledaju kao najgori dusmani.
to je istina jedina
Deda Milun is offline   Reply With Quote
Old 06.09.2007., 18:29   #45 (permalink)
Pukovnik

avram's Avatar

Registrovan: 20.08.2005.
Godina: 40
Send a message via ICQ to avram Send a message via MSN to avram Send a message via Yahoo to avram

Da to nije nešto ko na 202.

Red bull - daje ti krila!
Rakija - pogon na sve četiri!
avram is offline   Reply With Quote
Old 08.11.2007., 13:53   #46 (permalink)
General potpukovnik

komarac's Avatar

Registrovan: 16.06.2004.
Godina: 36

Imam informacije da su pojedinci u Piperima(Begovici) obecali po 5.000 SF da daju za put a sad su rekli da ne daju vise od 3.000 SF.

komarac is offline   Reply With Quote
Old 30.11.2007., 20:27   #47 (permalink)
Zastavnik

piperi99's Avatar

Registrovan: 08.11.2005.

Ova me crna lista navodi na sasvim drugacije razmisljanje. I ja sam zapoceo akciju da se popravi osnovna skola u Piperima. Steta je za one ucenike u onakvim uslovima da uce. Nemaju ni vode ni wc. I ja sam uvijek za akciju da se nesto uradi i napravi ili popravi. Samo se pitam gdje mi to zivimo? Kazu nemoze opstina da pomogne, nemoze Republika da pomogne a ko je onda odgovoran za takvo lose stanje? Oni politicari se ne zale da nisu primili plate. Mi se stalno iskupljamo i svoj rad ulazemo da se situacija poboljsala na nasem rodnom kraju. kazu drzava nema. A kad dodjes na granicu onda drzava te odmah pita sta imas za carinu da platis. Krenes li malo brze odma te policija zaustavlja i placas kaznu i niko te ne pita imas li, samo je vazno da ti uzmu. Krenes u prodavnicu , policija samo gleda razlog da te kazni. Nesmijes ni rijec da kazes a stalno vodimo akcije i ulazemo u nas rodni kraj. A dali ce nasi unuci uopste da se sjete te nase drzave???????
Old 30.11.2007., 22:02   #48 (permalink)
Desetar

Basha's Avatar

Registrovan: 24.11.2002.
Godina: 26
Send a message via MSN to Basha Send a message via Skype™ to Basha

Quote:
Originally Posted by piperi99 View Post
Ova me crna lista navodi na sasvim drugacije razmisljanje. I ja sam zapoceo akciju da se popravi osnovna skola u Piperima. Steta je za one ucenike u onakvim uslovima da uce. Nemaju ni vode ni wc.
Mislim da bi bilo bolje zapocet akciju da se dijeci iz Pipera smanji cijena karata za autobus kojim dolaze i da je to pametnije iz prostog razloga sto je i u Loparama u osnovnoj skoli manjak nastavnog kadra a kamoli u Piperima i ko uopste da uci djecu ucitelj Bozo
Old 01.12.2007., 15:15   #49 (permalink)
Zastavnik

piperi99's Avatar

Registrovan: 08.11.2005.

Koliko sam cuo karte za ucenike placa vlada Republike Srpske. Uciteljski kadar se promijenio. Sada imaju dvije uciteljice i jedan ucitelj. To se popravilo. Akciju smo zapoceli u saradnji sa osnovnom skolom u Loparama. ako pozelite i ostalo da procitate posjetite
http://www.piperi.de.tl/Pomoc-skoli.htm
Tu sve pise
Old 16.10.2008., 16:32   #50 (permalink)
General potpukovnik

komarac's Avatar

Da postavimo na crnu listu i one ljude(politicare) koji ne budu radili za dobrobit gradjana nase napacene opstine.
Loparama ne trebaju lopovi i lazna obecanja o boljem zivotu.

Old 16.10.2008., 23:49   #51 (permalink)
General potpukovnik

komarac's Avatar

Kao kreator negativne politike na nasoj opstini i kao jedan od glavnih ljudi koji je doveo opstinu u ovakvu situaciju, da se nadje na "Crnoj" listi cast ima
Ranko Todorovic!

A, da bi narod bolje razumio o cemu se radi, mislim da je dovoljno kad pogleda oko sebe.
Gdje zivite?
Zivite u jednoj okolini koja sve vise lici na poljski WC, od prirodnog drveta, a kad udjes da sjednes onda vidis upisanu i usranu rupu, oko koje se muve roje, vrebajuci samo vas kako bi prenijele onaj koktel od kake i mokrace na vase usne, lice, oci, celo i ostale dijelove tijela.
Znate i vi kao i mi da je Majevica, plava planina lijepa i ljepsa od mnogih planina, ljudi vas dobro docekaju uz jelo i pice i kad sami nemaju.
Da li se nekad zapitate zasto od takve ljepote neko pravi propast?
Da li se zapitate zasto neko nad svojim, srpskim narodom pravi genocid?
E, sad ce te reci kako samo lupam i kako me nije sramota da pricam o genocidu i jos uz to kako taj genocid provode nasi politicari nad nama.
Jeste, braco i sestre, babe i djedovi, ujaci i ujne, stircevi i strine i svi ostali, jeste to cisti genocid.
Pogledajte samo koliko je ljudi od silnog blagostanja otislo za vrijeme TITA u inostranstvo da zaradi. Izgleda da im nije bilo tad bas najbolje kao sto to neki danas pricaju.
Pogledajte koliko je ljudi otislo za vrijeme rata. Zapitali se neko zasto su otisli? Otisli su zato sto su bili protjerani od muslimana, a nasi Srbi iz opstine se nisu brinuli o njima vec su muslimanima iz Teocaka prodavali automatske puske i municiju, granate, gorivo i cigarete i ne samo njima.
Rat se zavrsio i sta smo vidili? Nista, drugovi moji.Vidili smo kako neki pune svoje dzepove od privatizacije, Vi ostajete bez posla i kukate kako nemate para. Dobro, opet ja pljujem po nevinim ljudima.
A, ako je tako zasto onda i dan danas tj. 13 godina posle rata sitaucija izgleda ocajnija nego za vrijeme samog´ rata?
Reci cu vam.
Sve fabrike su zatvorene, imamo ljude koji uzimaju pare za izgradnju asfalta, ali, kao sto znate postoji uvijek ono ali, ljudi koji su umijesani u izgradnju asfalta dobro zakidaju na asfaltu i pune svoje dzepove.
Zamislite kad za 1km asfalritanog puta (znaci gdje je podloga nekih mrsavih 20 cm i asfalt jedva 3-5 cm debljine) kosta i do 150.000 KM.
Naredite ga u Svajcarskoj, Njemackoj ili Austriji, bice jeftiniji.
Znaci ono malo siromasnog budzeta ljudi cerupaju.
Ko stoji iza toga?
Stoji covjek ili ljudi koji imaju svoju firmu za asfaltiranje puteva.
A, kako dobiju na tenderu?
Dobiju zato sto postoje ljudi iz opstine koji im poklanjaju tender.

Kazete Tito bio dobar i ljudi napustali masovno nas rodni kraj, kazete bilo rato pa ljudi bjezali u inostranstvo, kazete posle rata bila losa situacija, kazete da je 13 godina nakon rata jos uvijek losa tj. ocajna situacija i gora je nego ikad i ljudi opet moraju bjezati u inostranstvo.
Ljudi se ne zene, nema djece, nema postenih ljudi u opstin ma nema nista.

Ranko Todorovic, covjek koji je vec nekih 18 godina po nekakvim funkcijama u opstini, vuce konce kako bi stvorio blagostanje i kako bi se vasa djeca, unuci, rodjaci i ostala rodbina sto prije iselila sa osptine Lopara i otisla zauvijek u inostranstvo.
On vam npr. dopusta nekim svojim ljudima da dobiju na tenderu kako bi vas i vasu rodbinu, koja hoce da izgardi bolje puteve do rodne kuce, ogulio(mislim na pare).
Isti taj covjek je uvukao dr. Radu u kockarnicu i sad ga uci kako da dr. laze, kako da narodu prica o nekakvom planu za razvoj nase opstine iako mi dobro znamo da takav plan nije postojao i da i danas ne postoji.
Doktor, mlad kao i naivan je pod kontrolom RankaTodorovica.
Da bi se doktor pokazao kako je pravi SDS-ovac i Srbin, on ljudima javno i tajno prijeti ukoliko se neko buni na njegove lazi, kradje i obmane.

Pitam sad sve Vas koji citate ovaj forum.
Da li je doslo vrijeme da ne smijete pokazati prstom u lopove?
Da li je doslo vrijeme da se posteni ne smiju pokazati na ulici?
Da li birate partiju samo na osnovu njenog srpskog predznaka
ili birate partije koje ce nesto uciniti na ekonomskom oporavku nase,
nam drage Majevice tj. nasih Majevicana koji su veoma cesto
marljivi i vrijedni radnici kad odu na zapad?

Last edited by komarac : 17.10.2008. at 00:35.
Old 17.10.2008., 00:14   #52 (permalink)
Pukovnik

Aspirin's Avatar

Registrovan: 27.02.2007.

Mislis da je on sposoban da sam vuce sve konce?
Old 17.10.2008., 00:27   #53 (permalink)
General potpukovnik

komarac's Avatar

Da, on sam vuce konce kao sto i zena sama zatrudni.
Zena samo zamisli da je trudna i beba je vec na putu.

Ne, naravno da ne vuce sam konce, ali je jedan od "najjacih".

Nekad davno, kad sam bio mali znao sam svoj pravac...oni bili katolici...
ma ne, nekad davno sam bio djak, onako mali trutav i isao sam po blatu, kamenju i nevremenu u skolu i ostala mi je jedna prica u glavi koju sam morao da naucim...

Mozda se stariji sjecaju one slike u knjizi kako djed, baba, dijete, pas(cini mi se) i mis vuku repu. S pocekta je samo djed vukao, ali bio je slab da izvuce repu iz zemlje, onda je dosla baka u pomoc, ali i ona izgleda nije doruckovala dobro pa nisu uspjeli da izvuku repu...pa dodjese redom i ostali...e, na kraju kad je dosao mis(cini mi se...davno bjese, a covjek zaboraljva kad udje u cetrdesetu)...onda iscupase repu iz zemlje.

E, Aspirinu tako ti je to i sa koncima i kriminalom u opstini.
Da bi se nesto iscupalo iz kase treba vise ljudi. Bio bih najsrecniji da oni ljudi iz opstine cupaju repe iz zemlje, ja bi ih rado zvao da mi rade na njivi, ali nazalost oni cupaju i ono malo para iz opstinskog, bijednog, budzeta.

No, bice vremena da pisemo i o drugima.

Za veceras je dovoljno "casti" za Ranka Todorovica kao buduceg clana "Crne" liste.

Old 17.10.2008., 00:49   #54 (permalink)
emt
Potpukovnik

emt's Avatar

Registrovan: 04.09.2008.

vidi semberixeeeeeeeeeeeeee...komarci napadaju "postene" ljude iz
tvoje loge! ubi komarca

prakljacom!
emt is offline   Reply With Quote
Old 17.10.2008., 16:22   #55 (permalink)
General potpukovnik

komarac's Avatar

Ako moze be spam-a!

Old 17.10.2008., 16:36   #56 (permalink)
Porucnik

Specijal-98's Avatar

Registrovan: 07.10.2008.

Quote:
Originally Posted by komarac View Post
Kao kreator negativne politike na nasoj opstini i kao jedan od glavnih ljudi koji je doveo opstinu u ovakvu situaciju, da se nadje na "Crnoj" listi cast ima
Ranko Todorovic!

A, da bi narod bolje razumio o cemu se radi, mislim da je dovoljno kad pogleda oko sebe.
Gdje zivite?
Zivite u jednoj okolini koja sve vise lici na poljski WC, od prirodnog drveta, a kad udjes da sjednes onda vidis upisanu i usranu rupu, oko koje se muve roje, vrebajuci samo vas kako bi prenijele onaj koktel od kake i mokrace na vase usne, lice, oci, celo i ostale dijelove tijela.
Znate i vi kao i mi da je Majevica, plava planina lijepa i ljepsa od mnogih planina, ljudi vas dobro docekaju uz jelo i pice i kad sami nemaju.
Da li se nekad zapitate zasto od takve ljepote neko pravi propast?
Da li se zapitate zasto neko nad svojim, srpskim narodom pravi genocid?
E, sad ce te reci kako samo lupam i kako me nije sramota da pricam o genocidu i jos uz to kako taj genocid provode nasi politicari nad nama.
Jeste, braco i sestre, babe i djedovi, ujaci i ujne, stircevi i strine i svi ostali, jeste to cisti genocid.
Pogledajte samo koliko je ljudi od silnog blagostanja otislo za vrijeme TITA u inostranstvo da zaradi. Izgleda da im nije bilo tad bas najbolje kao sto to neki danas pricaju.
Pogledajte koliko je ljudi otislo za vrijeme rata. Zapitali se neko zasto su otisli? Otisli su zato sto su bili protjerani od muslimana, a nasi Srbi iz opstine se nisu brinuli o njima vec su muslimanima iz Teocaka prodavali automatske puske i municiju, granate, gorivo i cigarete i ne samo njima.
Rat se zavrsio i sta smo vidili? Nista, drugovi moji.Vidili smo kako neki pune svoje dzepove od privatizacije, Vi ostajete bez posla i kukate kako nemate para. Dobro, opet ja pljujem po nevinim ljudima.
A, ako je tako zasto onda i dan danas tj. 13 godina posle rata sitaucija izgleda ocajnija nego za vrijeme samog´ rata?
Reci cu vam.
Sve fabrike su zatvorene, imamo ljude koji uzimaju pare za izgradnju asfalta, ali, kao sto znate postoji uvijek ono ali, ljudi koji su umijesani u izgradnju asfalta dobro zakidaju na asfaltu i pune svoje dzepove.
Zamislite kad za 1km asfalritanog puta (znaci gdje je podloga nekih mrsavih 20 cm i asfalt jedva 3-5 cm debljine) kosta i do 150.000 KM.
Naredite ga u Svajcarskoj, Njemackoj ili Austriji, bice jeftiniji.
Znaci ono malo siromasnog budzeta ljudi cerupaju.
Ko stoji iza toga?
Stoji covjek ili ljudi koji imaju svoju firmu za asfaltiranje puteva.
A, kako dobiju na tenderu?
Dobiju zato sto postoje ljudi iz opstine koji im poklanjaju tender.

Kazete Tito bio dobar i ljudi napustali masovno nas rodni kraj, kazete bilo rato pa ljudi bjezali u inostranstvo, kazete posle rata bila losa situacija, kazete da je 13 godina nakon rata jos uvijek losa tj. ocajna situacija i gora je nego ikad i ljudi opet moraju bjezati u inostranstvo.
Ljudi se ne zene, nema djece, nema postenih ljudi u opstin ma nema nista.

Ranko Todorovic, covjek koji je vec nekih 18 godina po nekakvim funkcijama u opstini, vuce konce kako bi stvorio blagostanje i kako bi se vasa djeca, unuci, rodjaci i ostala rodbina sto prije iselila sa osptine Lopara i otisla zauvijek u inostranstvo.
On vam npr. dopusta nekim svojim ljudima da dobiju na tenderu kako bi vas i vasu rodbinu, koja hoce da izgardi bolje puteve do rodne kuce, ogulio(mislim na pare).
Isti taj covjek je uvukao dr. Radu u kockarnicu i sad ga uci kako da dr. laze, kako da narodu prica o nekakvom planu za razvoj nase opstine iako mi dobro znamo da takav plan nije postojao i da i danas ne postoji.
Doktor, mlad kao i naivan je pod kontrolom RankaTodorovica.
Da bi se doktor pokazao kako je pravi SDS-ovac i Srbin, on ljudima javno i tajno prijeti ukoliko se neko buni na njegove lazi, kradje i obmane.

Pitam sad sve Vas koji citate ovaj forum.
Da li je doslo vrijeme da ne smijete pokazati prstom u lopove?
Da li je doslo vrijeme da se posteni ne smiju pokazati na ulici?
Da li birate partiju samo na osnovu njenog srpskog predznaka
ili birate partije koje ce nesto uciniti na ekonomskom oporavku nase,
nam drage Majevice tj. nasih Majevicana koji su veoma cesto
marljivi i vrijedni radnici kad odu na zapad?
E TAKVOG TE VOLIM KOMARAC!!!MORAĆU PROMIJENITI MIŠLJENJE O TEBI.ZA SADA TI DAJEM 10 POZITIVNIH BODOVA.
Old 17.10.2008., 19:13   #57 (permalink)
emt
Potpukovnik

emt's Avatar

Registrovan: 04.09.2008.

Quote:
Originally Posted by komarac View Post
Sledece informacije sam dobio od jednog dobrog prijatelja iz Jablanice.

1. Petric Mitar(zvani GERI) nije ucestovao u izgradnji mosta(u vrijednosti od 25.000km).Osim toga nije da pare za izgradnju puta(vrijednost projekta koji finasiraju mjestani je 100.000KM dok opstina daje ostalih 100.000KM) za zaseok Vidovici u selu Jablanica.

2. Vidovic Drago i Vidovic Luka nisu ucestovali u izgradnji gore navedenog mosta(vrijednost 25.000KM) kao i u izgradnji gore navedenog puta za koji su mjestani iskupili(radi se o 6 ljudi iz inostranstva i 2 iz zaseoka) sredstva u iznosu od 100.000KM.

Mjestani koji su iz zaseoka su dali novcana sredstva u iznosu po 5000KM dok su svi ostali (iz inostranstva) dali po 15.000KM, koja su namijenjena za izgradnju puta u duzini od 2,4 km.

Vidovic Drago i Vidovic Luka(oba imaju nove kuce u zaseoku) rade dugo godina u SR Njemckoj i CH i pricaju kako nisu u stanju dati niti jednu marku za gore navedene projekte.
Mitar Petric zvani "Geri", tvrdi da nije u stanju dati za bilo sta iako ima na desetine duluma sume i zemlje.U odnosu na njih, dvojica ljudi iz tog zaseoka su dali ucesce u visini od 5000KM iako su u mnogo tezem polozaju tj. finansijskoj situaciji(nemaju nikoga u inostranstvu, rade za bijednicku platu od nekih 300-400KM i nemaju nikoga u inostranstvu ko bi im finansijski pomogao).

Ukoliko neko misli da ovo nije istina moze se obratiti meni, dobio sam podatke od prijatelja tj. uplatnice za gore navedene projekte, znaci ne radi se o desinformacijama.Na tim uplatnicama nigdje nema imena gore navedenih, dok svi ostali koji su dali pare stoje na listama.

Izovlite sad Vi!Navedite sve ljude koji zele ili zive na ledjima postenih ljudi.

svaka normalna opstina funkcionise bez samodoprinosa...samodoprinos smo
mi sami sebi uvalili ne poznavajuci zakone...samodoprinos se i dan dans
izdvaja iz kase zaposlenih. mi seljaci sve sami moramo i ako bi slucajno
neki mudonja iz aktuelne vlasti bio nas mestanin, onda je to bez samodoprinosa...
muckare i jajare iz dana u dan podmecu mine neupucenim seljacima i
to se sa osmehom guta.
naravno da postoje ljudi koji iako zive na zapadu nemaju novca...
a kako bi i imali? ako su kuce znak bogatstva onda mogu samo da
zalim one koji o tome nemaju pojma...jeste da su kurceviti zapadnjaci
napravili famu o bogatstvu pokazujuci ono malo kreditne imovine kada
dodju na VACANCES-godisnji, ali stvarnost je sasvim drugacija...
niko se od vas nije priupitao ko je godinama davao doprinos za sve one
koji nisu uspeli da se vinu u pecalbu?
pa dokle ce se krave musti i pricanju o nemom doprinosu?!
znaci li to da se opstinski budzet trosi samo na lopare, koje su
kazan bez dna i one jajare koje prokockase i pozderase?
opstina lopare nema nikakvu strukturu a ponajmanje transparentnost...
infrastruktura cele loparske opstine je samo stvar opstine lopare...
sve dok ljudi sami sebi buse bunareve, uvode struju, kopaju odvodne kanale, opstina kao opstina ne postoji...

ali, uskoro ce doktor rado poceti sa turistickim investicijama(vec trljamo
ruke i pljuckamo), pa ce sve to i bez samodoprinosa doci i do nasih
udzarica...imamo dve supe i tri magarca...atrakcija za svakog turistu.
emt is offline   Reply With Quote
Old 06.11.2008., 20:51   #58 (permalink)
Porucnik

Specijal-98's Avatar

Registrovan: 07.10.2008.
Cool Prijedlog za " crnu listu " !!!

Predlažem da se svi odbornici koji sa sds - om formiraju novu skupštinsku većinu , stave na crnu listu !!! Te da budu naše mete napada na ovom forumu , sve dok budu činili tu prljavu većinu .

Opcije Teme
Način Prikaza

Posting Rules