| |
|
| Lopare i Majevica Diskusije o Loparama, Majevici i okolini |
11.06.2007., 02:38
|
#21 (permalink)
|
|
General potpukovnik
Registrovan: 16.06.2004.
Godina: 36
|
Uplatnice su jedina stvar koja je relevantna.Nisam ja gradio ali zato placam tamo porez koji se koristi za izgradnju puteva.
Jos pitanja?
11.06.2007., 02:56
|
#22 (permalink)
|
|
Desetar
Registrovan: 16.04.2007.
|
napravi i ti uplacivanje poreza ili putarinu i resen problem
|
|
|
11.06.2007., 13:02
|
#23 (permalink)
|
|
General potpukovnik
|
Procitaj prvo sta sam gore sve napisao i prestani lupati kao prazan lonac.
11.06.2007., 17:22
|
#24 (permalink)
|
|
Potpukovnik
Registrovan: 22.01.2007.
|
Deda Milune ljudi daju jednom pare za put pa gdje ti zivis!Nas narod ce se skupit naparavit put i jos posle da ga placa a onaj sto dodje jednom-dvaput godisnje da opet iskoristi njihovu bijedu ne s**i molil te
|
|
|
11.06.2007., 18:58
|
#25 (permalink)
|
|
Kapetan
Registrovan: 11.12.2004.
|
Quote:
Originally Posted by fijo
Deda Milune ljudi daju jednom pare za put pa gdje ti zivis!Nas narod ce se skupit naparavit put i jos posle da ga placa a onaj sto dodje jednom-dvaput godisnje da opet iskoristi njihovu bijedu ne s**i molil te
|
Ovo sam nekoliko puta procitao , ali ipak nisam skontao.
Hoces ,molim te,malo pojasniti 
|
11.06.2007., 23:13
|
#26 (permalink)
|
|
Potpukovnik
Registrovan: 22.01.2007.
|
Mislila sam posto je Deda Milun rekao da se uplacuje putarina a ova tema nije za to vec ovi ljudi znaci sto su na listi nisu dali nista!Nas narod se skupi napravi i jos da placa putarinu a oni boli ih briga vozaju se a sto je neko lomijo ledja za taj put (posto je tamo stvarno tesko zaradit da prezivis a kamol sta drugo) sta so njih zanima!Jeli ti sada malo jasnije  ?
|
|
|
12.06.2007., 09:00
|
#27 (permalink)
|
|
General major
Registrovan: 16.11.2003.
|
Kakva je ovo tema? 
ps. mrav, cenim te kao diskutanta ALI, ovo ti ne valja. javna prozivanja, zavirivati u tudji novcanik i iznositi javno sta ko moze ili ne moze, je krajnje bezobrazno da ne kazem malogradjanski.
|
|
|
13.06.2007., 01:15
|
#28 (permalink)
|
|
General potpukovnik
|
Sta je to bezobraznije staviti ljude na listu koji su do juce pricali(kako mogu kupiti pola sela i svakog covjeka u njemu, kako imaju par kupljenih stanova, dvije nove kuce,kako zive u velegradu,kako su to sve seljaci za njih.... kad se nesto napravi oni to koriste...na pitanje zasto nisu ucestovali a sad koriste to sto je napravljeno....oni odgovaraju ...."ko vam je kriv sto ste ludi pa to pravite...osim toga nema zakona...pa tuzi me ako mozes"....bar su tako dvojica od gore navedenih pricali) ili braniti iste??
Ako si gore bolje procitala, no_name, ja ne zavirujem u one dzepove/novcanike koji su prazni(tj. ljudi koji zive dole kod nas od nekog minimuma i stvarno nemaju nista....i njih nikad ne bi napadao) vec u one novcanike ciji vlasnice se hvale kako imaju ovo i ono(i to stvarno imaju) i onda
kad nesto treba napraviti(sto i oni koriste) e onda oni zive od tudjih ledja.
E sad se ti zapitaj sta je malogradjanski ili krajnje bezobrazno.
Ako je ovo bezobrazno sto ja pisem(a slucajevi su bas takvi kakvi jesu...znaci ne radim to iz mrznje nego navodim cinjenice, koje su se ponavljale vise puta,....) ajde da damo gore navedenim ljudima ordenje za njihovo parazitiranje u drustvu.
No_name stvarno si me iznenadila.Gdje ti je smisao za jedan socijalni, solidarni sistem?
Da li je bezobraznije sto ja pisem ovo ili sto gore navedeni pricaju kako ne mogu dati niti jedne, jedine marke?
Molim administratore da odluce hoce li zatvoriti ovu temu ili ne ako su moji argumenti tako slabi da nema smisla bilo sta vise pisati!
13.06.2007., 08:46
|
#29 (permalink)
|
|
General major
Registrovan: 16.11.2003.
|
Nema potrebe za brisati temu, licno mislim da svaku pomoc treba nagraditi a oni koji opstruisu je njihov problem, iz kojih razloga neko nece, ne moze da podrzi ne treba previse obracati paznju. Ti ljudi zive u tim selima/selu, ako im nije stalo da imaju dobar odnos sa svojim mestanima, komsijama, da imaju skim podeliti to sto su stvorili i zaradili....crna lista nece pomoci da se promene.
Lepse bi bilo napisati imena ljudi koji su donirali jedan takav projekat.
ps.Nisam trebala ostavljati nikakav komentar jer, iskreno, to i nije moj problem. Slobodno se moze obrisati.
|
|
|
13.06.2007., 11:54
|
#30 (permalink)
|
|
General potpukovnik
|
Da, ljepse bi bilo na listu napisati imena ljudi koji su donirali, ali iskreno receno meni prvom ne bi bilo drago da se nadjem na njoj.Zasto?Pa eto zato sto nemam potrebe za "reklamom" i zato sto sam gore napisao da se dobar glas daleko cuje(sam od sebe) a los glas se sigurno dalje cuje.
I da bi se los glas sto dalje cuo to pisem ovdje.Odnose sa komsijama to nece poboljsati i to je dobro.Neka svaki odrasli i svako dijete okrecu glavu od takvih ljudi.Neka ih niko ne pozdravi, neka im niko ne pomogne u bilo cemu itd.Potrebna je totalna izolacija takvih umova.Mislim da trebamo prestati jednom za sva vremena sa cutnjom prema takvim ljudima.
P.4S.
Zasto nisi trebala ostaviti svoj komentar?Pa ako je tako ja mogu pisti onda sam sa sobom sto bi bilo veoma dosadno.Neka svako iznese svoje misljenje, meni je to drago, tako mozemo doci do neke zajednicke....a to gore sto sam ja napisao da admini odluce...pa hvala Bogu nisam ja popio svu pamet svijeta....ljudi neka analiziraju o cemu se radi i neka odluce da li ima smisla.....
Pozdrav
13.06.2007., 13:33
|
#31 (permalink)
|
|
General major
Registrovan: 21.01.2006.
|
Jebi ga Mravino, ti ces stvarno kad naprave taj put ici potokom i kroz sumu! Imam u Dvorovima jeftin plac, jesi li zainteresovan? ( asfalt, voda, struja, tel.)
|
|
|
20.07.2007., 12:36
|
#32 (permalink)
|
|
Desetar
Registrovan: 13.06.2007.
|
Zdravo ljudi. Ja sam kao i moj otac a kao i moje komsije ucestvovao u mnogim akcijama u izgradnji puteva , elektricni stanica , groblja, dizanju spomenika i slicno.Mislim da je to VELIKA GRESKA. Jer dok god mi budemo podizali infrastrukturu sami sa svojim parama, opstinari ce da stavljaju pare iz budzeta u svoj dzep.Ovaj sistem pogotovu na nasim podrucjima je veoma uobicajan da ljudi seljaci sa malim ili nikakvim licnim dohodcima podizu infra strukturu. to nema nigdje u svijetu, ja vam to garantujem jer sam zivjeo i prosao mnogo sirom svijeta.Naravno ima pojedini slucajeva gdje ljudi sami skupe novac i podignu neki spomenik , kip ili skulpturu ali to su isto veoma bogati ljudi koji neznaju sta ce sa novcem. Ja znam da je ponekad neophodno i da se mora skupit novac dabi se izgradilo nesto, ali bi bilo bolje da se prvo pokusa pritisak na opstinu i da se utvrdi kolikog je znacaja ta izgradnja i da li je neophodna jer mozda ima drugih znacajniji stvari da se srede, sve to slijedi do razlicitih misljena pojedinaca , E , Zato postoje ili bi trebalo da postoje ljudi odgovorni, zaposleni na tom planu (u opstini) koji naravno primaju platu za taj posao i imaju pristup drzavnog budzeta u izgradnji infrastrukture opstine ili teritorije na opstini.
|
|
|
29.07.2007., 23:15
|
#33 (permalink)
|
|
General major
Registrovan: 21.01.2006.
|
Quote:
Originally Posted by no_name
Kakva je ovo tema? 
ps. mrav, cenim te kao diskutanta ALI, ovo ti ne valja. javna prozivanja, zavirivati u tudji novcanik i iznositi javno sta ko moze ili ne moze, je krajnje bezobrazno da ne kazem malogradjanski.
|
Ovo je dobra tema No_Name, dobra. Mada sam ja tvoj post sad procito` nije to malogradjanski, niti je bezobrazno, to je sve OK!
Treba jednom uprijet prstom u fukaru i izolovat to iz drustva....jer u Jablanici je sad ASFALT uradjen i ti isti ljudi ce ga koristit kao i oni sto su dali pare!
Mrav nije ni u jednom momentu trazio da daju svi "lovu", vec samo oni koji stvarno mogu da izdvoje hiljadu ili pet. Neko je mozda zahtijevao da daju svi pare, ali Mrav nije nikad podrzao tu opciju! Isao je putem ciste logike i znao je tacno ko moze podrzati akciju a ko ne! Jer u svakom selu ima ljudi koji nemaju ni za brasno...o putu da ne govorim!
|
|
|
06.08.2007., 09:21
|
#34 (permalink)
|
|
Desetar
Registrovan: 16.04.2007.
|
Quote:
Originally Posted by fijo
|
zao mi je sto nisi shvatila.
ovakvih prica oko puteva i ko je dao vise a ko manje je mali milion i mislim da svako od vas ima ponesto da napise, ali kao sto rece no_name nece to popraviti probleme
nikada ni jedna akcija nije bila,da iza nje nije se vukla neka prica-sto je zalosno!
|
|
|
21.08.2007., 18:49
|
#35 (permalink)
|
|
Desetar
Registrovan: 15.01.2007.
|
Bila sam dole i cula price kako ljudi sa liste placu, jade se sto stoje na "crnoj listi", mene licno je to iznenadilo, bilo im je mnogo lakse da daju pare nego da kukaju.
Zar je tako tesko biti covjek?Nemoj te se ljutiti na mene zato sto imam tako misljenje.
|
|
|
29.08.2007., 01:14
|
#36 (permalink)
|
|
Major
Registrovan: 23.11.2006.
|
Quote:
Originally Posted by cvrcak
Bila sam dole i cula price kako ljudi sa liste placu, jade se sto stoje na "crnoj listi",
|
Nije im jos kasno, uplate svoje sledovanje i odmah ce biti izbrisani sa "crne liste". 
|
29.08.2007., 18:24
|
#37 (permalink)
|
|
Desetar
|
Rodica mi rece da se pare mogu uplatiti do marta 2008 tako da imaju vremena.
Ako se ne odazovu neka ostanu i dalje na listi, crnoj listi.  Do njih je kako ce se ponasati.
|
|
|
04.09.2007., 16:21
|
#38 (permalink)
|
|
Desetar
|
Ljudi iz Pipera
Sad sam procitala i ovu vijest:
Quote:
Pošiljalac: Piperi 2007 [ 4. 09. 2007. 14:46]
Ovih dana stanovnici Gornjih Pipera, sakuplja novac za gradnju puta, Međutim, neki pametnjakovići iako imaju novac, ne žele da daju novac. Maksić Maksim, Spasojević Slaviša i dr. Zbog njih put mora biti kraći nekoliko metara.
http://www.lopare.net/index.php?action=comments&mid=193
|
|
|
|
04.09.2007., 16:39
|
#39 (permalink)
|
|
Banovan
Registrovan: 26.04.2006.
Godina: 32
|
koliko se daje novaca za put u kozijaku...
cuo sam da je priprema za gradnju pocela
|
|
|
05.09.2007., 08:45
|
#40 (permalink)
|
|
Pukovnik
Registrovan: 20.08.2005.
Godina: 40