Lopare Online

Go Back   Lopare Online Forum > Generalne diskusije > Filozofija, religija i istorija

Filozofija, religija i istorija Filozofske diskusije, kao i diskusije o religiji i istoriji

Reply

LinkBack Opcije Teme Način Prikaza
Old 04.10.2008., 23:10   #1 (permalink)
General potpukovnik

komarac's Avatar

Registrovan: 16.06.2004.
Godina: 36
Default Preimenovati SRS Dr. Vojislav Seselj?

Sta mislite da li bi bilo dobro da se SRS Dr. Vojislav Seselj preimenuje u SRS.
Znaci da se zove samo Srpska Radikalna Stranka.
Neman nista protiv bilo koga, ali mi nesto cudno da uvijek moramo imati jednog vodju.
Zasto ne radimo na tome da imamo jake institucije, a ne uvijek nekakve vodje.
U ovom slucaju imamo x Srba koji su mozda podlegli vise za srpstvo nego Seselj.
Ima li smo Tita, Milosevica, Djnindjica i danas Tadica.
Sve mi se cini da kod nas moze samo jedan covjek da zna, smije i uredjuje jednu drzavu i sve ostalo.
Da li to znaci da je ostalih nekoliko miliona Srba toliko glupo da se ne smiju dokazivati svojim radom?
Jasno mi je da neko mora nesto voditi ili povesti, ali neka on bude samo jedan medju mnogima!
Zasto neko mora x godina da vodi drzavu ili partiju itd.
Tito je vladao vise decenija. Milosevic nije htio dati stolicu za zivot.
Mozda je neko u ovom slucaju za SRS, ali protiv Seselja (iz bilo kojih razloga) i onda znaci da on ne moze biti clan te partije.
Kao sto sam pisao o SDS-u. Ima ljudi koji su o.k., dobri, domacini i ugledni, ali isto tako ima smrdljivaca i kriminalaca, ali to nije razlog da ja sad mrzim SDS zbot takvih ljudi.
Ako je neko bio osnivac jedne stranke onda on moze da bude neki pocasni clan, ali vrijeme ide dalje i ljudi moraju traziti nove, neistrosene, sposobne ljude.

Ne, niste vi nikakvi izdajnici ili manji patrioti ako se slazete sa mojom idejom.
Mislim da je to problem naseg drustva sto nam uvijek treba nekakav lider.
Ja isto tako nemam nista protiv SNSD-a, ali me iritira Dodik koji je Bog i batina. Mislim o.k., on ima svoj nacin vodjenja politike i meni se cini ako neko ima drugacije vidjenje da ce biti kaznjen.
Evo imamo sutra izbore i bojim se da ako neki ljudi dojdu na vlast ne budu vrsili represije zato sto se pisalo o njima.
Ne podnosimo kritiku i to mi je jasno.
Problem je u tome sto nemozemo sjesti kao ljudi, saslusati misljenja nasih sugovornika, razmisliti i traziti kompromis.

komarac is offline   Reply With Quote

Sponsored Links
Old 04.10.2008., 23:17   #2 (permalink)
Potporucnik

Slavex's Avatar

Registrovan: 04.11.2005.

Quote:
Originally Posted by komarac View Post
Pa i zvali bi se samo SRS,da im Mihaljica nije uzeo ime stranke i pecat.

Jedino da se udruze sa njim.
Old 05.10.2008., 12:16   #3 (permalink)
Desetar

Vojvoda's Avatar

Registrovan: 26.09.2007.

Quote:
Neman nista protiv bilo koga, ali mi nesto cudno da uvijek moramo imati jednog vodju.
Sve mi se cini da kod nas moze samo jedan covjek da zna, smije i uredjuje jednu drzavu i sve ostalo.
Da li to znaci da je ostalih nekoliko miliona Srba toliko glupo da se ne smiju dokazivati svojim radom?
Jasno mi je da neko mora nesto voditi ili povesti, ali neka on bude samo jedan medju mnogima!
Mozda je neko u ovom slucaju za SRS, ali protiv Seselja (iz bilo kojih razloga) i onda znaci da on ne moze biti clan te partije.
Kao sto sam pisao o SDS-u. Ima ljudi koji su o.k., dobri, domacini i ugledni, ali isto tako ima smrdljivaca i kriminalaca, ali to nije razlog da ja sad mrzim SDS zbot takvih ljudi.
Ako je neko bio osnivac jedne stranke onda on moze da bude neki pocasni clan, ali vrijeme ide dalje i ljudi moraju traziti nove, neistrosene, sposobne ljude.

Ne, niste vi nikakvi izdajnici ili manji patrioti ako se slazete sa mojom idejom.
Ja isto tako nemam nista protiv SNSD-a, ali me iritira Dodik koji je Bog i batina. Mislim o.k., on ima svoj nacin vodjenja politike i meni se cini ako neko ima drugacije vidjenje da ce biti kaznjen.
Evo imamo sutra izbore i bojim se da ako neki ljudi dojdu na vlast ne budu vrsili represije zato sto se pisalo o njima.
Problem je u tome sto nemozemo sjesti kao ljudi, saslusati misljenja nasih sugovornika, razmisliti i traziti kompromis.
Doktor Vojislav Šešelj je u hagu nepravedno zatvoren i uskraćena su mu bila gotovo sva ljudska prava,samo zbog toga što se ponosi SRPSKIM NACIONALIZMOM i nepravedno ga haški zlotvori pokušavaju svo vreme izjednačiti sa najgorim zločincima i optužiti za nešto što nije učinio!

A sve u skladu svetske megalomanije globalizma i smišljenog svaljivanja krivice na Srpski narod za sve nemile događaje na ovim prostorima, a u cilju prikrivanja glavnih vinovnika i aktera rušenja postojećih kako, tako suverenih država i stvaranja novih marionetskih državica koje figuriraju u ritmu kako zapadne sile povlače njihove konce!

Ja lično nisam za pistovjećivanje pojedinih ličnosti sa strankom, niti sam za to da stranka bude podređena jednoj ličnosti, što u stvari i nije slučaj sa SRS . To samo žele da istaknu oni kojima je stalo da destabilišu SRS!

Takođe smatram da je Šešelj jedini predsednik jedne stranke koji se nalazi u tamnici, i to bez ikakvih privilegija, jednom riječju mučenik!
Za razliku od njega predsednici drugih stranaka imaju sve privilegije od sl.aviona,helikoptera,luksuznih limuzina,moćnih "ofisa",umiljatih sekretarica,i drugih luksuznih stvari ,pogodnosti i usluga koje prate tu funkciju!

Ne sporim da bi naziv samo SRS možda bio primamljivij za one kojima se ne dopada način politike i određeni nastupi dr.V.Šešelja , ali isto tako bi mi to bilo ispod obraza odreći se jednog od osnivača stranke dok je on u nemilosti Haške inkvizicije.

Ovo što si ti naveo u stvari i jeste u stvari retorika razmišljanja SDS ,jer su se oni pod pritiskom odrekli svoga osnivača i vođe R.Karadžića-Dabića, kao Juda Isusa.
I kod mene ne prolazi priča da su oni to uradili samo kao javno ,a navodno su znali gdje je i podržavali ga!
Zamisli ti šta bi više volio da ti neko opsuje sve po spisku pred milion ljudi i da te se odrekne, a onda ti na uvce kaže da se šalio i da te podržava ali da niko ne čuje!Ma pusti to su priče za malu djecu!
Kod nepismenog,napaćenog naroda su ubirali političke poene na jatakovanje sa Dabićem a kad je uhapšen održaše moleban ko da je umro, a radikali ginuše zbog njega!

Naravno da imamo više Srba koji su učinili više nego Šešelj, ali ne znam da li su bili članovi SRS!
Nikolu Pašića ne računaj jer već postoji neka mala stranka koja nosi takav naziv!

Ispod ovog si nabrojao neke srbe i među njima Tita,za tvoju informaciju on nije bio Srbin nego katolik, jer bi u tom slučaju bili posle drugog sv.rata abolirani Četnici a ne ustaše!

Ostali Srbi koje si nabrojao su bili predsednici ili premijeri Srbije a Šešelj je samo predsednik jedne još uvijek najveće opozicione stranke .
Prema ovom što si ti napisao Šešelj nikad nije uređivao stanje u državi i sve ostalo.
A zar je po tebi jednom predsedniku stranke koji je legalno izabran zabranjeno da uređuje odnose u svojoj stranici?
Pa šta ti misliš da stranka ili bilo koji drugi oblik društvene organizacije,može da funkcioniše stihijski ,tako što će unutar nje svako da radi šta mu je volja?
Ostalih nekoliko milona srba kao što ti kažeš naravno nije glupo i svima je omogućeno da profilišu svoje ideje, a vjerovatno su se dosad profilisali, a onim kojim to nisu niko ne sprečava!
Sve zavisi od njihovih ličnih sposobnosti i sreće!

Ti porediš Tita i Šešelja a to su totalno dva različita tipa ljudi, i vidim da ne poznaješ tematiku o kojoj raspravljaš jer je Šešelj upravo najveći borac protiv totalitarističkih režima i tabu tema u savremenom društvu!

Ja sam takođe za dogovore i kompromise koji svima nama nose dobro i napredak!
Ali nisam za to da se odreknem imena svog vođe koji je pokazao ko je i šta je i ostao doslijedan ideji SRS i pored toga što je u tamnici, radi nekih koji bi se "možda" tad učlanili u nju!

SRS se prije i zvala samo tako ali iz poštovanja prema žrtvi našeg predsednika pripojeno je i njegovo ime .

SRS M.Mihaljice se zove SRPSKA RADIKALNA STRANKA REPUBLIKE SRPSKE, čime ona gubi svoju internacionalnost svih srpskih zemalja, a ne samo SRPSKA RADIKALNA STRANKA!

Old 05.10.2008., 19:09   #4 (permalink)
Desetar

Vojvoda's Avatar

Za tvoju informaciju ni oni nisu samo SRS, njihov tačan naziv je "SRS Republike Srpske " i kažu da nemaju nikakvu vezu sa maticom Srbijom te se njihova politika odnosi samo na BiH,odnosno RS!
A pečat imamo svoj te ga niko nije mogao ni uzeti!
Oni su otkovali tadašnju SRS u Srbiji i postali poslušnici SDS u RS u svim opštinama i na državnom nivou,
što je veoma očigledno!

Quote:
Originally Posted by Slavex View Post
Pa i zvali bi se samo SRS,da im Mihaljica nije uzeo ime stranke i pecat.

Jedino da se udruze sa njim.
Old 05.10.2008., 19:47   #5 (permalink)
Desetar

Vojvoda's Avatar

Dole sam podcrvenio dio tvog teksta!

Mislim da si bistar čovjek i da ćeš shvatiti neke stvari i da nećeš mješati teze!

Čovječe božiji DR VOJISLAV ŠEŠELJ je otišao u Hag dobrovoljno , nije otišao u Holivud ili "Vajt-haus" pa da od tamo čuva svoju poziciju, tj. mesto večnog predsednika stranke!

Šešelj je svojim djelima i postupcima , i odlaskom u Hag pokazao kakav je on put za odlazak u vječnost odabrao!

On se već žrtvovao za razliku od napr.R.Karadžića koji se krio od haškog tzribunala sve dok ga nisu uhvatili, bez obzira što su zapadne sile zbog njega nabacile hipoteku na kompletan Srpski narod.

Pa jel ti misliš da će Šešelja pustiti iz Haga nakon svega što je on do sada iznjeo u svoju odbranu?

Pa kako onda možeš porediti čovjeka sa doktoratom koji se žrtvovao i dobrovoljno-svjesno otišao u Hag-bez povratka i tiranine poput bravara Tita i druge koji su apsolutistički vladali na ovim prostorima tiranijom i u čijim su čistkama izginuli i mnogi pošteni članovi KPJ koji su mu se slučajno usprotivili i našli na putu!

Nemam ti šta reći, nego velika zamjena teza i nerealno poređenje, sa različitom cjelinom.

A za razgovor sam raspoložen uvijek i za dijalog!

Quote:

Opcije Teme
Način Prikaza

Posting Rules