| |
|
| Filozofija, religija i istorija Filozofske diskusije, kao i diskusije o religiji i istoriji |
16.05.2008., 14:48
|
#21 (permalink)
|
|
Pukovnik
Registrovan: 04.09.2007.
|
Албанци су:чике које имају најбоље кољаче и буреке,којима кад дођеш у госте жени видиш само руке кроз отворче у зиду док додаје каву и раатлук,који купују жене док су још мале /1 магарац,2 шарпланинца,1 јалова овца,карабин и пиштољ с доста муниције =цена једне здарве невине младе девојчице-жене/,чију жену не смеш погледати а њима је туђе мило силовати,који гаје опијате у планинским условима,који у избеглиштву по аустралији грешком крешу кенгурове мислићи да су урођеничице,који мисле да су КиМ њихови а грдно се варају,који дају трговима име Бил Клинтон а тунелима Моника Левински,који други свет па и комшије не могу очима видети па куће ограђују зидовима од 2 и више метара,који себе зову шиптарима а,побесне кад их неко други тако назове,који верују у нови европски поредак а имају бесу!
|
|
|
16.05.2008., 14:50
|
#22 (permalink)
|
|
Potporucnik
Registrovan: 13.05.2008.
|
Quote:
Originally Posted by brzigonzales1
Izdajica najviše mrzi izdanu domovinu - nisu ni oni izuzetci.
|
Ne znam po cemu je mesa ili kusturica izdajnik,i ciju su domovinu izdali?
Ljudi su rekli ko su i sta su, ne stide se svoga porekla niti svoje domovine.
Razumem da covek promeni veru,ode lepo u verski objekat i tamo uz ceremoniju obave prelazak u neku od vera.
Ali kako covek moze da promeni naciju ili krv,moze li ko to da mi objasni?
Kakva naucna metoda se koristi da ti se promeni genetski sastav,krv i poreklo?
Zaista,mislim zaista je toliko smesno da neznam uopste zasto vise i govoriti o tome.
Pazi molim te tamo neki bosanci ili bosnjaci su pali sa neba i odjednom sve je njihovo i nicije vise.
Pa u prvoj tzv bosanskoj drzavi su ziveli srbi podeljeni na krscane i bogumile,sa tim da su ovi drugi posle bukvalno istrebljeni, i do dolaska turaka su ziveli srbi ortodoksi i rimokatolici.
Na severu bosne u danasnjoj semberiji,posavini,obodima majevice i dalje prema trebavi ziveli su madzari,ostaci hunskog prodora u ove krajeve kada su srbe proterali u juzne delove.
Cak i u macvi su ziveli madzari do turskih osvajanja.
Dolaskom turaka svi muski pripadnici madzarskog plemena bivaju pobijeni a njihove zene uzimaju i zene sa momcima dovedenim iz anadolije.
Tu su uradili kako spisi kazu veliku gresku,jer turci nisu placali porez vec samo porobljeni narodi.
Tako biva do dolaska kuge na ove prostore gde sve biva zatrveno.
Tada se krece sa naseljavanjem srba na ove prostore i donosi se dekret o zabrani poturcavanja radi placanja poreza.
Tako da danas na ovim prostorima imamo poreklo sa svih strana od raske,kosova i zete do hercegovine i juznih delova bosne.
Svi koji su se naseljavali morali su da promene prezimena.
Tako od alekse postaju aleksici,od nikole nikolici itd.
Mogao se srbin poturciti samo ako se ulize begu,tako da zbog silnih poreza i danaka neki od srba ulizase se begu i predjose na islam, i zauzvrat dobise najlepsu zemlju da obradjuju i ne placase nikakvog danka i poreza.
Vatikan je koristio pritiske turaka na srbe,i jedan deo preveo u rimokatolike tako sto ih je direktno pomagao i stitio na razne nacine od turaka.
Imate primere na majevickom kraju ako se ne varam, neki ratko iz sjenice u juznoj srbiji ili raskoj,doselio se na podrucje majevice,uzeo islam i dobio lepu zemlju u tom kraju,danas se tu nalazi selo ratkovici kod lopara.
Ili jos jedan primer sa tog kraja,gde nekoliko srba iz susednih sela primise islam i dobise najbolju zemlju koja je najbolje radjala a to selo se zove koraj,i do danas se kume a u stvari su krvno vezani ili preciznije direktni rodjaci.
Imate primer starog srpskog grada krstaca ili danas teocaka,gde je jedan deo ljudi u krstacu primio islam a jedan deo u priboju ispod tog grada takodje primio islam,a po begovoj naredbi muslimane iz priboja preseli u teocak a srbe iz teocaka u priboj.
U ovom ratu su se mnogo ubijali a nisu bili svesni da su rodjeni rodjaci.
Tih primera u bosni ima na sve strane ali niko nece da o tome govori iskreno.
I zato kazem da su mesa i kusturica veliki ljudi, i da niko od nas nemoze niti ima pravo da im deli pijetete kako se kome navije.
Kada svi budemo kao oni i budemo imali pameti,hrabrosti i volje kao oni, mnogo toga ce se promeniti.
A ovo lupanje o izdajnicima je toliko nesuvislo i naivno,tako da se stekne dojam da pricam sa nekakvim deristem a ne ozbiljnim covekom.
|
|
|
16.05.2008., 15:01
|
#23 (permalink)
|
|
Kuvar
Registrovan: 02.11.2006.
|
Prouči malo djelovane SPC u Turskoj imperiji i povlastice istoj pa onda opleti po teoriji urota.
Kao što i sam napisa doselili se iz raznih krajeva.
Demagoge uvijek otkrije interpretacija dokumenata!!!
Možda ti znaš tko sačuva samostane na Kosovu do oslobođenja ili kako vojska u Balkanskim ratovima prođe Kosovom i do Jadranske obale prekrstivši more sa sabljom.
|
|
|
16.05.2008., 15:19
|
#24 (permalink)
|
|
Potporucnik
|
Hajde nas ti prosvetli kada toliko znas o SPC i istoriji na ovim srpskim prostorima.
Zaista bih zelio da cujem sta ti imas da kazes o svemu i da vidimo koliki si ti zaista demagog ili vec sta.
Ovo ozbiljno,zelim da malo prodiskutujem sa tobom i zajedno sa ostalim clanovima foruma da pokusamo da stavimo tacku na gluposti.
|
|
|
16.05.2008., 15:29
|
#25 (permalink)
|
|
Kuvar
|
Quote:
Originally Posted by wolfenstein
Hajde nas ti prosvetli kada toliko znas o SPC i istoriji na ovim srpskim prostorima.
Zaista bih zelio da cujem sta ti imas da kazes o svemu i da vidimo koliki si ti zaista demagog ili vec sta.
Ovo ozbiljno,zelim da malo prodiskutujem sa tobom i zajedno sa ostalim clanovima foruma da pokusamo da stavimo tacku na gluposti.
|
Otvori temu ili nastavi ono od Baraba it (СРПСКА ЦРКВА КРОЗ ИСТОРИЈУ )!
|
|
|
18.05.2008., 21:42
|
#26 (permalink)
|
|
Potporucnik
|
Quote:
Originally Posted by brzigonzales1
Otvori temu ili nastavi ono od Baraba it (СРПСКА ЦРКВА КРОЗ ИСТОРИЈУ )!
|
U svedskoj nemiri, zdrraaaoooo....
Mislim da je ovo zatvorena tema jer nema konstruktivnog dijaloga, idemo dalje!
|
|
|
21.05.2008., 14:17
|
#27 (permalink)
|
|
Potporucnik
|
Srbija
|
21.05.2008., 14:34
|
#28 (permalink)
|
|
Kuvar
|
Ovo me posjeća na Cvijića i priču s Ruskim carom.
-Otkud vas Srba 10 miliona.
-Ne, ne nas Srbo Hrvata.
|
|
|
21.05.2008., 19:48
|
#29 (permalink)
|
|
Potporucnik
|
Samo seri moj golube beli, ako se na vreme ne presaltas ode ti za tursku ili vecna lovista-)))
Ja ti nisam dusman, ali ti bratski i pored svih ovih budalastinja koje ovde prosipas kazem, prebaci se na vreme u svoj rod i svoju lozu, jer oni koji ne ucine sto su ucinili mesa i kusturica, zazalice na kraju kada dodju u anadoliju gde ce pak jermeni dobiti napokon svoju drzavu natrag.
Imate jos vremena, pre nego se englesko turska koalicija raspadne, razmisli dobro o tome dok imas vremena.
|
22.05.2008., 18:57
|
#30 (permalink)
|
|
Zastavnik
Registrovan: 30.08.2007.
|
Dzabe ti to njima pricas Wolfe.Oni su Hrvati i muslimani,posebne nacije.A to sto je Hrvatska duzna nama Srpsku Krajinu i Italijanima Dalmaciju, to je nista,sitnica.
|
|
|
26.05.2008., 12:53
|
#31 (permalink)
|
|
Kuvar
|
Quote:
Srbija
|
Da ti malo pojasnimo - golupčiću!
Karta koju si podastro je "francuski" preris Cvijićeve karte plaćeno od srpske vlade u doba I svjetskog rata kao propagandistički materijal.
A ti prosipaj svoje šovenstvo nekom drugom - ovome sigurno ne.
|
|
|
26.05.2008., 13:22
|
#32 (permalink)
|
|
Kuvar
|
Quote:
Ne znam po cemu je mesa ili kusturica izdajnik,i ciju su domovinu izdali?
Ljudi su rekli ko su i sta su, ne stide se svoga porekla niti svoje domovine.
Razumem da covek promeni veru,ode lepo u verski objekat i tamo uz ceremoniju obave prelazak u neku od vera.
Ali kako covek moze da promeni naciju ili krv,moze li ko to da mi objasni?
Kakva naucna metoda se koristi da ti se promeni genetski sastav,krv i poreklo?
Zaista,mislim zaista je toliko smesno da neznam uopste zasto vise i govoriti o tome.
Pazi molim te tamo neki bosanci ili bosnjaci su pali sa neba i odjednom sve je njihovo i nicije vise.
Pa u prvoj tzv bosanskoj drzavi su ziveli srbi podeljeni na krscane i bogumile,sa tim da su ovi drugi posle bukvalno istrebljeni, i do dolaska turaka su ziveli srbi ortodoksi i rimokatolici.
Na severu bosne u danasnjoj semberiji,posavini,obodima majevice i dalje prema trebavi ziveli su madzari,ostaci hunskog prodora u ove krajeve kada su srbe proterali u juzne delove.
Cak i u macvi su ziveli madzari do turskih osvajanja.
Dolaskom turaka svi muski pripadnici madzarskog plemena bivaju pobijeni a njihove zene uzimaju i zene sa momcima dovedenim iz anadolije.
Tu su uradili kako spisi kazu veliku gresku,jer turci nisu placali porez vec samo porobljeni narodi.
Tako biva do dolaska kuge na ove prostore gde sve biva zatrveno.
Tada se krece sa naseljavanjem srba na ove prostore i donosi se dekret o zabrani poturcavanja radi placanja poreza.
Tako da danas na ovim prostorima imamo poreklo sa svih strana od raske,kosova i zete do hercegovine i juznih delova bosne.
Svi koji su se naseljavali morali su da promene prezimena.
Tako od alekse postaju aleksici,od nikole nikolici itd.
Mogao se srbin poturciti samo ako se ulize begu,tako da zbog silnih poreza i danaka neki od srba ulizase se begu i predjose na islam, i zauzvrat dobise najlepsu zemlju da obradjuju i ne placase nikakvog danka i poreza.
Vatikan je koristio pritiske turaka na srbe,i jedan deo preveo u rimokatolike tako sto ih je direktno pomagao i stitio na razne nacine od turaka.
Imate primere na majevickom kraju ako se ne varam, neki ratko iz sjenice u juznoj srbiji ili raskoj,doselio se na podrucje majevice,uzeo islam i dobio lepu zemlju u tom kraju,danas se tu nalazi selo ratkovici kod lopara.
Ili jos jedan primer sa tog kraja,gde nekoliko srba iz susednih sela primise islam i dobise najbolju zemlju koja je najbolje radjala a to selo se zove koraj,i do danas se kume a u stvari su krvno vezani ili preciznije direktni rodjaci.
Imate primer starog srpskog grada krstaca ili danas teocaka,gde je jedan deo ljudi u krstacu primio islam a jedan deo u priboju ispod tog grada takodje primio islam,a po begovoj naredbi muslimane iz priboja preseli u teocak a srbe iz teocaka u priboj.
U ovom ratu su se mnogo ubijali a nisu bili svesni da su rodjeni rodjaci.
Tih primera u bosni ima na sve strane ali niko nece da o tome govori iskreno.
I zato kazem da su mesa i kusturica veliki ljudi, i da niko od nas nemoze niti ima pravo da im deli pijetete kako se kome navije.
Kada svi budemo kao oni i budemo imali pameti,hrabrosti i volje kao oni, mnogo toga ce se promeniti.
A ovo lupanje o izdajnicima je toliko nesuvislo i naivno,tako da se stekne dojam da pricam sa nekakvim deristem a ne ozbiljnim covekom.
|
Otkriti će te interpretacija!
Možemo se i na ovo osvrnuti i zaključiti.
Izvorno Bosna je srpska zemlja (zna se zemljopisno na koji dio se misli da naknadno netko neupućen to na zamjeni za kompletnom turskom Bosnom).
Naseljavanje srpskog pučanstva se dešava najvećim dijelom za vrijeme turskih osvajanja i mnogo zapadnije.
Spomenuto bogumilstvo i katoličanstvo ne baštine Srbi, politici je potrebno za dokaz starine.Dokaz starine je dokaz posjedovanja i prava na teritoriju.
Prelaz na islam je ili nije dobrovoljan - većinom katolici i bogumili.
Srpska pravoslavna crkva pod turcima ima privilegije veće od katoličke ali vraga oni i dalje pokatoličavaju - fantastična kreacija i akademskih pera.
Primjeri sela i osoba koji su radi sitnih interesa prešli na islam je sredstvo da se epizodom uništi cjelina (isto na temi o Bunjevcima traži se 1 (jedan) pravoslavac da dokaže istinu - hebeš onih 99% ostalih i čitav život).
Nikad u Koraju nije bilo pravoslavlja 96% odlike srpstva samo neki fratri i katolici (no njih više ne baštiniš samo su ti kičasti ukradeni ures).
|
|
|
27.05.2008., 12:02
|
#33 (permalink)
|
|
Potporucnik
|
Koliko znam bogumili su u bosanske krajeve proterani sa teritorije danasnje bugarske, a nakon kraceg delovanja u bosni hriscani su ih istrebili u potpunosti na najsuroviji nacin.
Tako da neznam o kakvim to bogumilima pricas,jer koliko znam niko nije ostao.
A katolicka crkva je na ove prostore dosla daleko daleko kasnije tako da opet lupas.
A srpski grb kotromanica nije bogumilski niti katolicki pa se kitite sa njim.
Sto se tice srba na ovim prostorima su boravili do dolaska huna koji ih silom proterase od budima do bosanskih vrleti,i tu se zaustavise nemogavsi voditi borbu u planini na nacin koji su navikli u ravnici, te se tek nakon pomora od kuge vratise srbi u ove krajeve za vreme turske okupacije bosne.
U koraju se i danas mnogi kume sa ljudima iz okolnih sela, ako ne gresim bobetino brdo,puskovac,mrtvica itd.
Bio sam sa mnogim starim ljudima muslimanima u majevickom kraju koji su mi govorili o svom poreklu ali nisu smeli javno jer bi hodza napravio belaj sa njima.
Mislim da je zalosno to sto mnogi tumace istoriju na svoj nacin,ili onako kako im politicki godi, kao sto je slucaj sa hrvatima kojima je vatikan napisao istoriju i dao naciju, samo da bi sto veci broj srba preveo u katolicizam.
Ja nisam sovinista,samo pokusavam da ti kazem jarane da promenis plocu dok nije kasno, jer nece ni amerika ni engleska dugo,a islam nikad nece proci u evropi,stvari izmicu kontroli,pogledaj na zapadu sve vise rastu nacionalni pokreti,sve vise evropljana je protiv navale turaka,crnaca i ostalih neevropljana,vremena se menjaju,ako se ne opredelite na vreme,mislim da ces nam sledeci put pisati iz irana, jer i jermeni traze svoju zemlju natrag tako da ni turska nece jos dugo ostati, a ti se izjasnjavaj kako hoces ali ne moze dokle hoces.
Nisam dusman nikome ali ovaj haos se mora jednom resiti,i ova demokratija da svako sere kako hoce i sta hoce jednom mora stati.
|
30.05.2008., 22:48
|
#34 (permalink)
|
|
Zastavnik
|
Brzom Gonzalesu
Kada sam odrzao lekciju muslimanima o njihovom poreklu hajde da odrzim i Hrvatima.Ime Hrvat je nastalo od reci kravata koja je kako oni tvrde njihov izum.Recimo da je tacno.Kad je kravata izmisljena?Kako su se Hrvati zvali pre toga?
Mozda da krenemo od jezika.Jedna od karakteristika ^hrvatskog^ jezika je rec si.U juznom kraju Srbije oko Pirota i Leskovca takodje postoji taj oblik reci,si.Primer:si takoj uze...I da je samo ta rec nego i masa drugih reci u hrvatskom jeziku je srpskog porekla zato sto Hrvati nemaju svoju gramatiku.
Idemo dalje.
Ima li i jedan narod na Balkanu ista imena ili prezimena kao Srbi,osim muslimana i Hrvata?Ili treba da ti navedem primere i za to?
U redu,evo primera:
Prezime Delic.Ono postoji u sva tri naroda.
Ili recimo ovako:
Uzmimo za primer prezime MekDonalds.Predlozak Mek znaci da pripada odredjenom narodu u ovom slucaju Skotima.A prezime Gustavson?Son znaci sin i to je odlika danskih prezimena.A sta cemo sa prezimenima koja se zavrsavaju na Ic?To je odlika srpskih prezimena.
I sta cemo sad?
Evo jos neceg.
Slaba Karika.
Pitanje:
Ko je ziveo na teritoriju danasnje Dalmacije pre raspada SFRJ?
Odgovor:
Hrvati pravoslavne veroispovesti.
Odgovor:Tocno.
E nije nego, isprani mozgu bez pojma o svojim korenima.A sad brisi dok se nisam ozbiljno naljutio i izvukao neke karte iz 8 i 9 veka na kojima se lepo vidi da su Srbi naseljavali ceo Balkan. 
|
|
|
01.06.2008., 10:18
|
#35 (permalink)
|
|
Kuvar
|
Quote:
Originally Posted by _Aleksandar_
Kada sam odrzao lekciju muslimanima o njihovom poreklu hajde da odrzim i Hrvatima.Ime Hrvat je nastalo od reci kravata koja je kako oni tvrde njihov izum.Recimo da je tacno.Kad je kravata izmisljena?Kako su se Hrvati zvali pre toga?
Mozda da krenemo od jezika.Jedna od karakteristika ^hrvatskog^ jezika je rec si.U juznom kraju Srbije oko Pirota i Leskovca takodje postoji taj oblik reci,si.Primer:si takoj uze...I da je samo ta rec nego i masa drugih reci u hrvatskom jeziku je srpskog porekla zato sto Hrvati nemaju svoju gramatiku.
Idemo dalje.
Ima li i jedan narod na Balkanu ista imena ili prezimena kao Srbi,osim muslimana i Hrvata?Ili treba da ti navedem primere i za to?
U redu,evo primera:
Prezime Delic.Ono postoji u sva tri naroda.
Ili recimo ovako:
Uzmimo za primer prezime MekDonalds.Predlozak Mek znaci da pripada odredjenom narodu u ovom slucaju Skotima.A prezime Gustavson?Son znaci sin i to je odlika danskih prezimena.A sta cemo sa prezimenima koja se zavrsavaju na Ic?To je odlika srpskih prezimena.
I sta cemo sad?
Evo jos neceg.
Slaba Karika.
Pitanje:
Ko je ziveo na teritoriju danasnje Dalmacije pre raspada SFRJ?
Odgovor:
Hrvati pravoslavne veroispovesti.
Odgovor:Tocno.
E nije nego, isprani mozgu bez pojma o svojim korenima.A sad brisi dok se nisam ozbiljno naljutio i izvukao neke karte iz 8 i 9 veka na kojima se lepo vidi da su Srbi naseljavali ceo Balkan. 
|
E moj Aleksandre,
jezik i nacija (Irci govore Engleski zar ne) - blago tebi
porjeklo Hrvata - Šta si i ti Konstantina, Grčke i Srpske, Latinske, Arhiđakona i ine prekrižio - blago tebi s Jarčevićem Slobodanom
Dalmacija - blago tebi sa Šešeljem (niti srpski izvori ne tvrde takve nebuloze).
Održi predavanje o uskom šovenstvu s narcisoidnošću - bolje će ti ići!
|
|
|
02.06.2008., 11:16
|
#36 (permalink)
|
|
Zastavnik
|
Brzom Gonzalesu
Za tvoju informaciju,Irci su poreklom Kelti.I pricaju engleski svakako.Ali ono sto se dogodilo njima je slicno onom sto se dogadja nama.Prihvatili su engleski jezik i izgubili svoju naciju.Sad vise nisu Kelti nego su toboz Irci. Kod nas, vi izmisljate reci kako se ne bi vise videlo da ste poreklom Srbi.Molim te,za forhend i bekhend,prednjak i zadnjak.I samo mi reci da nije tacno ono za Najslabiju kariku kada sam ja video rodjenim ocima i cuo rodjenim usima.Ne tvrdim da su svi Hrvati losi,jer imam i nekih drugova Hrvata koji su bolji nego neki Srbi koje znam, ali napaljeni nacionalisti kao ti bi najsrecniji bili kada bi kako Srbi nestali,a vi prepravili i preuzeli njihovu istoriju kao svoju, pa bi tako Dusan Silni i cela loza Nemanjica nekim cudom bili Hrvati kao sto to pokusavate sa Nikolom Teslom da uradite.Zato vam ja i kontriram jer vam ne dam da me proglasite Hrvatom. Niste vi Hrvati,vec pokatoliceni Srbi.Bas kao i ono sa Hrvatima pravoslavne veroispovesti. Ako je tvoj problem da se suocis sa istinom onda saosecam sa tobom jer da sam ja kojim slucajem na tvom mestu, i ja bih se isto tako ponasao.
A sad da ti vadim loze tvojih predaka i podatke kada su presli u katolicanstvo mi ne pada na pamet.Zato izbrisi taj tvoj glupi nacionalizam i budi normalan covek.
|
|
|
02.06.2008., 11:27
|
#37 (permalink)
|
|
Kuvar
|
Quote:
Originally Posted by _Aleksandar_
Za tvoju informaciju,Irci su poreklom Kelti.I pricaju engleski svakako.Ali ono sto se dogodilo njima je slicno onom sto se dogadja nama.Prihvatili su engleski jezik i izgubili svoju naciju.Sad vise nisu Kelti nego su toboz Irci. Kod nas, vi izmisljate reci kako se ne bi vise videlo da ste poreklom Srbi.Molim te,za forhend i bekhend,prednjak i zadnjak.I samo mi reci da nije tacno ono za Najslabiju kariku kada sam ja video rodjenim ocima i cuo rodjenim usima.Ne tvrdim da su svi Hrvati losi,jer imam i nekih drugova Hrvata koji su bolji nego neki Srbi koje znam, ali napaljeni nacionalisti kao ti bi najsrecniji bili kada bi kako Srbi nestali,a vi prepravili i preuzeli njihovu istoriju kao svoju, pa bi tako Dusan Silni i cela loza Nemanjica nekim cudom bili Hrvati kao sto to pokusavate sa Nikolom Teslom da uradite.Zato vam ja i kontriram jer vam ne dam da me proglasite Hrvatom. Niste vi Hrvati,vec pokatoliceni Srbi.Bas kao i ono sa Hrvatima pravoslavne veroispovesti. Ako je tvoj problem da se suocis sa istinom onda saosecam sa tobom jer da sam ja kojim slucajem na tvom mestu, i ja bih se isto tako ponasao.
A sad da ti vadim loze tvojih predaka i podatke kada su presli u katolicanstvo mi ne pada na pamet.Zato izbrisi taj tvoj glupi nacionalizam i budi normalan covek.
|
Tesla je pravio razliku izmenju svog srpskog roda i svoje hrvatske domovine.
I nitko ozbiljan ne prisvaja Cara Srba i Grka Dušana zvanog Silni.
Islam Grčki je srpski ali nije Srbija, isto kao što hrvatsko selo pored Pečuha u Mađarskoj jeste hrvatsko ali nije (možda bi lijepo bilo čuti) Hrvatska.
Nepriznavanje različitosti nas je i dovelo do ovoga sada.
Brzi nije čak ni nacionalista, ali je Hrvat - što je tebi teško shvatiti kao ni odgovoriti na pitanje - od kad postoji moderna srpska nacija!
Ti bi najradije i nisi usamljen strpao mene u šoviniste i ustaše i cilj je poznat.
Kao što sam već pisao nije bitno da su oni svi redom (ali nisu) bili porjeklom Srbi (književnost Dubrovnika).
A Keltsko porjeklo je lijepo za priču - sada su oni Irska nacija i tačka ili točka svejedno (nebitan je čak i jezik kojim govore).
|
|
|
03.06.2008., 15:55
|
#38 (permalink)
|
|
Zastavnik
|
Ti si samo dokaz koliko su Hrvati nesvesni toga kako im drzava ispira mozak zaradjujuci politicke poene dizanjem mrznje prema Srbima,cak i svojim poreklom.Ti i ne znas sta bi tvoju drzavu ucinilo srecnom i sta ona nastoji,ali to je tvoj problem.Ja sam to vc video u Najslabijoj karici.Tesla nikako nije mogao imati Hrvatsku domovinu kada tad Hrvatske nije uopste bilo.Nije bilo ni Hrvata.Srpska Krajina je postojala kao linija odbrane od navale Turaka na Austrougarsku.I u tom obliku je ostala i posle.Ali Austrougarima nije odgovaralo da tu zive Srbi kad je pocela propadati Turska jer su im smetali u osvajackim planovima.Zato su i zaratili posle sa Srbima u Prvom svetskom ratu.A gde ste do tada bili vi?Gde ste bili za vreme buna na tom podrucju?Nigde vas nije bilo.Balkan je jedino podrucje u celom svetu gde kad ljudi promene veru postanu odmah nacija.Zalosno. Ni Vuk Karadzic nije mogao imati srpsku domovinu kada tad Srbije nije bilo.Ali se to ljudima ne moze objasniti.A dalje,neverovatno koliko je na vasim medijima mrznje prema Srbima cak i kad se igraju obicne utakmice ili tako neke kulturno zabavne emisije.Pa je li vas Stipe Mesic rekao idem u Beograd da rasturim SFRJ?Nose li Srbi sad kokarde na glavama kao oni vasi slovo U na koncertima?Ne,zaista,Tijanic je u pravu kada je rekao onom vasem novinaru da su Srbi ostali duzni nesto Hrvatima.
I to je zalosno,zaista zalosno,kad vidim kako vasi mladi ljudi propadaju.
|
|
|
05.06.2008., 13:21
|
#39 (permalink)
|
|
Potporucnik
|
Kelti nisu samo irci,zaboravio si skote i velsane koji su takodje pored iraca prastanovnici danasnjih tzv britanskih ostrva.
Danas je jedan deo irske slobodan a jedan je jos pod okupacijom engleskih osvajaca,kao sto je i skotska okupirana i danas,ali cujem da za godinu dana imaju referendum za otcepljenje (oslobodjenje),napokon.
Zalosno je sto jedino vels nece moci da se oslobodi engleske cifutske okupacije,posto danasnja engleska se nalazi na velsanskoj teritoriji,ali se iskreno nadam da ce i njima svanuti sunce slobode.
Sto se tice vestacke hrvatske nacije,koja je stvorena po nalogu vatikana uz pomoc habsburske dinastije tj. austrougarske monarhije,mislim da ne treba previse o tome diskutovati jer:
-dalmacija nije hrvatska i u njoj zive srbi dalmatinci,pleme dalmata je imalo veliku istorijsku ulogu u ocuvanju srpstva i u svim borbama za hriscanski svet,cak su ucestvovali i u kosovskom boju. Danas su sve veca previranja izmedju dalmatinaca i tzv vestackih hrvata sto ce na kraju dovesti do otcepljenja dalmacije u nezavisnu drzavu,a sigurno ce i lika sa njima.
-dubrovnik je srpski grad koji su osnovali srbi i to niko normalan ne porice
-lika je naseljena srpskim stanovnistvom,a sto se tice tzv hrvata sve sami nasilno pokatoliceni srbi
-slavonije nije hrvatska jer u njoj zive slavonski srbi pravoslavni i nasilno pokatoliceni
-ban jelacic je pokatoliceni srbin sto je dokazano
Po dolasku srpskog slovenskog korpusa na ove prostore,po pisanjima istoricara bila su tri plemena,nikodimi,dukljani i horvati.
Nikodimi se naseljavaju u danasnjoj srbiji
Dukljani naseljavaju prostore danasnje albanije,kosova,sandzaka,crne gore,bosne i hercegovine,hrvatske bez zagorja, i madzarske.
Poznato je da su grad budim podigli srbi a pestu madzari.
Horvati naseljavaju samo deo od medvedgrada do varazdina,tzv zagorje i deo podravine i moslavine.
Nikodimi se stapaju sa dikljanima i gube svoj identitet.
Po pocetku pokrstavanja bezboznih slovena,dolazi do podela na ortodoxe i rimokatolike.
Pleme horvata je kompletno preslo u rimokatolike,i postalo najverniji sluga vatikanu i beckoj prestonici,sto su dokazali pokoljima po nemackoj nad neduznim nemackim narodom.
Dukljani (srbi) su imali veliku teritoriju kaju je cepala verska granica rima i konstatinopola,za koju su se i zapad i istok borili da stave pod kontrolu.
Car dusan silni,najveci srpski car kako kazu,stvorio je tada u to vreme najmocniju imperiju u tom delu evrope ali i jednu od najjacih vojski koje je tadasnja evropa imala,ali kako.
Iza cara dusana je stajao sav evropski svet,a na prvom mestu vatikan,cilj je bio da se ortodoksija vrati u rim odakle je car konstanitn preneo u danasnji carigrad,i da bude jedna hriscanska vera,a srbija je trebala da bude preko celog balkana.
Njegova vojska je dosla do pod zidine konstatinopola,ali pravoslavni svestenici ne zelevsi da se vrate pod okrilje rima i njihovoh djavolskih radnji,na pricescu uoci presudne bitke za grad otruju cara.
Vizantijci su tada u gradu imali turke kao placenike i albance kao placenike,koji se prepadose silne sile koja dodje pod zidine grada.
Posto su u vatikanu primili vest o carevoj smrti i povlacenju vojske i rasulu koje je nastalo,donose odluku da krenu na tezi nacin sa svojim planom koji i danas sprovode.
Sva zapadna vojska koja se nalazila pod dusanovom komandom krece u osvetu,ubijaju i pale sve sto je pravoslavno,strasne zlocine cine povlaceci se nazad na zapad.
Tada na teritoriji koja je bila pod austrijskom i madzarskom okupacijom pocinje sprovodjenje sumanutog plana nasilnog pokrstavanja svih srba.
Turci kada su videli sta se radi pocinju rat protiv vizantije koja je osakacena se dugo branila sve do dolaska papinih krizara kao ispomoci protiv turaka,koji su po ulasku u konstatinopol popljakali sve sto se opljackati moglo,a grad napola razrusili i popalili.
Takav grad su ostavili turcima na milost i nemilost,a kao takav opet se branio puna tri meseca od navale turaka i ostale mrake.
U mrdjuvremenu englezi izdaju krstaske ratove i prave savez sa turcima jer im odgovara da imaju najjaceg saveznika u tom delu sveta da ostvare svoje interese,a zauzvrat daju turcima i ostaloj mraki da na balkanu rade sta hoce,eto cak im i drzave formiraju,npr danasnja albanija,pa sad i bosna i ko zna sta ce jos da urade da udovolje turcima.
Cak su kompletnu jermeniju zrtvovali da bi ostali dobi sa turcima zarad svojih interesa.
Slicno kao sto su izrael napravili na palestinskoj teritoriji.
Ali na jednoj crkvi u minhenu je pisalo pored ostalog Boze sacuvaj nas kuge ...i hrvata,toliko o najvernijim papinim i carskim slugama.
A o albancima se zna poreklo i kako su dosli i ko im je dao drzavu i ostalo,ali nadam se sa padom engleske kolonijalne imperije da nece trebati mnogo da se vrate odakle su dosli,treba samo biti pametan i strpljiv i sve ce doci na svoje,isto vazi i za ostale koji svojataju srpsku zemlju i sve ostalo.
|
05.06.2008., 13:31
|
#40 (permalink)
|
|
Kuvar
|
Blago tebi i kažeš na crkvi u Minhenu  .
Laži bar uvjerljivije!
|
|
|
| Opcije Teme |
|
|
| Način Prikaza |
Linearni Mod
|
Posting Rules
|