Lopare Online

Go Back   Lopare Online Forum > Generalne diskusije > Filozofija, religija i istorija

Filozofija, religija i istorija Filozofske diskusije, kao i diskusije o religiji i istoriji

Reply

LinkBack Opcije Teme Način Prikaza
Old 03.08.2007., 09:08   #61 (permalink)
Kuvar

Registrovan: 02.11.2006.

Quote:
Originally Posted by Prle View Post
Jesil' vidio gopon Kesina, niko da uzme kao olaksavajucu okolnost to sto su se fasisti, odnosno ustase borile i protiv partizana. Koja nepravda
Mjesto za citat.

Misliš na ove.

I olakšavajuća okolnost je na sudu, a ovdje nije bilo suda.

gospon
"Korzom" plovi štuka što se retko peca!

Last edited by brzigonzales1 : 03.08.2007. at 09:21. Reason: riba
brzigonzales1 is offline   Reply With Quote

Sponsored Links
Old 06.08.2007., 14:21   #62 (permalink)
Kuvar

Quote:
Originally Posted by asteriks View Post
"Straza na Drini"

KO NE VJERUJE NEK POGLEDA;PA NEK SE UVJERI
----------------------------------

http://www.youtube.com/watch?v=BioOppBtMzI

Na prvi pogled nije mi bilo jasno sa ovim filmom ali nije teško dokučiti cilj.

Sve podastrto MORA dovesti do ruba emocijai osjećaja, gdje prestaje logično razmišljanje i iznalaženje bilo kakvog suvislog odgovora, granice shvatljivosti, treba se po svaku cijenu senzibilirati neodlučni i „nepatriote“ za hladno rasuđivanje o činjenicama i događajima.

Sa svim se slažem Mr Majevica o karateru i ciljevima NDH, no čemu umnožavanje ionako ogromnih žrtava, nevinih čemu ako ne s jednim ciljem (što mi i potvrdi Japanac sa svojim iskrenim stavom „Te brojke (Jasenovacke) su vasa mrlja koja se nemoze oprati, nikad!
„) treba Hrvatima nametnuti crnu legendu o Jasenovcu koju nikada ne mogu (zbog broja, a time i razmjera zločina) ni iskupiti, a time ni okajati.
U tom kolektivu krivnje svih Hrvata i svih fratara nema pravednika, a i zar bi ga moglo biti.

Treba ih kolektivno zatrti za sva vremena. crnu vojsku Vatikana, evropske koljače i ubice, narod bez jezika, bez kulture, bez zemlje (sve to nam dokazaše Krestić,Bulajić, Dučić, Novak; Zafranović, i dakako Drašković, SPC ne trebam ni spominjati), sve u najcrnjim tonovima..
Sve veliki patriote i borci za Srpstvo, i normalno je da čovjek ako pročita navedene, a ja jesam sve redom, misli kao Japanac ili Mrav ili ....

A činjenice bodu i dalje u oči i nitko od akademika nema odgovora – čak ni laiku se ne može odgovoriti.

„Ti kriv si, bjela ptico jata crna.
Iako nikakve krivice nema na tebi“
Old 06.08.2007., 20:38   #63 (permalink)
Zastavnik prve klase

asteriks's Avatar

Registrovan: 18.04.2007.

Više od 50.000 ljudi u Čavoglavama
Autor Petar Grubišić

Foto: Hrvoje Jelavić

U pola noći, kada je Thompson sa svojim bendom izlazio na veliku pozornicu u Čavoglavama, kolona iz smjera Drniša prema njegovu rodnomu mjestu bila je duga desetak kilometara.

A dok su Dražen Zečić, Mate Bulić, Tiho Orlić, Shorty i Nered gotovo tri sata izvodili svoje hitove, na velikom platou pokraj Crkve hrvatskih mučenika nije se mogla ni igla natisnuti od posjetitelja.

Bilo ih je više od 50.000, a koliki je interes bio za najveću narodnu proslavu Dana pobjede u Čavoglavama, najbolje oslikavaju registracijske oznake automobila i autobusa iz cijele Hrvatske, BiH i europskih gradova u kojima žive gastarbajteri.

Ministar Dragan Primorac doživio je ovacije kada je kao izbornik Čavoglava na teren izvodio nogometaše koji su se suprotstavili ekipi Prijatelja Čavoglava koju su vodili košarkaš Matej Mamić i boksački izbornik Pero Tadić.

Ministra su mještani Čavoglava proglasili dokazanim prijateljem mjesta. Koncert je Thompsona i njegovih prijatelja trajao je do ranoga jutra.
----------------------------

Jadni ste vi Hrvati,jadni.Zasto je Thompson pravio u svom rodnom mjestu upravo sada koncert?
Gdje su hiljade ljudi ubijeni i protjerani,vi slavite "oslobodjenje",slavite "Oluju"
Ti si Hrvoje izgleda jedan usamljen covjek,dok dolazis medju Srbadiju ognjenu da filozofiras!Ili te kao Hrvata ipak malo grize savjest?
Sta zelis da dokazes kada se nema sta dokazati?
asteriks is offline   Reply With Quote
Old 07.08.2007., 08:15   #64 (permalink)
Kuvar

Quote:
Originally Posted by asteriks View Post
Više od 50.000 ljudi u Čavoglavama
Autor Petar Grubišić

Foto: Hrvoje Jelavić

U pola noći, kada je Thompson sa svojim bendom izlazio na veliku pozornicu u Čavoglavama, kolona iz smjera Drniša prema njegovu rodnomu mjestu bila je duga desetak kilometara.

A dok su Dražen Zečić, Mate Bulić, Tiho Orlić, Shorty i Nered gotovo tri sata izvodili svoje hitove, na velikom platou pokraj Crkve hrvatskih mučenika nije se mogla ni igla natisnuti od posjetitelja.

Bilo ih je više od 50.000, a koliki je interes bio za najveću narodnu proslavu Dana pobjede u Čavoglavama, najbolje oslikavaju registracijske oznake automobila i autobusa iz cijele Hrvatske, BiH i europskih gradova u kojima žive gastarbajteri.

Ministar Dragan Primorac doživio je ovacije kada je kao izbornik Čavoglava na teren izvodio nogometaše koji su se suprotstavili ekipi Prijatelja Čavoglava koju su vodili košarkaš Matej Mamić i boksački izbornik Pero Tadić.

Ministra su mještani Čavoglava proglasili dokazanim prijateljem mjesta. Koncert je Thompsona i njegovih prijatelja trajao je do ranoga jutra.
----------------------------

Jadni ste vi Hrvati,jadni.Zasto je Thompson pravio u svom rodnom mjestu upravo sada koncert?
Gdje su hiljade ljudi ubijeni i protjerani,vi slavite "oslobodjenje",slavite "Oluju"
Ti si Hrvoje izgleda jedan usamljen covjek,dok dolazis medju Srbadiju ognjenu da filozofiras!Ili te kao Hrvata ipak malo grize savjest?
Sta zelis da dokazes kada se nema sta dokazati?
Na žalost tvoje izjave o Hrvatima su fašizam.
Nemaš odgovore i braniš se papagajštinom.
Ne boj se nemogu ja sušiti sve "istine".
(Odoh ja premlatiti par Jevreja na ulici - kako bi rekao onaj iz Maratonaca za testament "lažeš matori-a").

Čekam ozbiljnog ili adminu zaključaj ovu temu.

Moj rezime je Blajbur je posato mit (u emigraciji) zbog stavljanja pod tepih tj.skrivanjem istine.
Old 17.05.2008., 10:39   #65 (permalink)
Pukovnik

Baja's Avatar

Registrovan: 29.08.2006.

Danas im je 63-ca godisnjica i malopre sam prosao kraj tog polja. Ustvari jedva sam prosao jer su busevi i auta zablokirali put, ljudi ima ko da je vasar, zastave hrvatske na svakom metru, cak su se neki obukli u ustaske uniforme i masu sa crnom zastavom i nekim hrvatskim simbolom. Austrijska policija dozvoljava izgleda da se postavljaju zastave nacionalistickog sadrzaja a da je neko cetnicku okacio ili se obukao u uniformu bilo bi skandala
Baja is offline   Reply With Quote
Old 17.05.2008., 15:34   #66 (permalink)
Pukovnik

Aspirin's Avatar

Registrovan: 27.02.2007.

Quote:
Originally Posted by brzigonzales1 View Post
Na prvi pogled nije mi bilo jasno sa ovim filmom ali nije teško dokučiti cilj.

Sve podastrto MORA dovesti do ruba emocijai osjećaja, gdje prestaje logično razmišljanje i iznalaženje bilo kakvog suvislog odgovora, granice shvatljivosti, treba se po svaku cijenu senzibilirati neodlučni i „nepatriote“ za hladno rasuđivanje o činjenicama i događajima.

Sa svim se slažem Mr Majevica o karateru i ciljevima NDH, no čemu umnožavanje ionako ogromnih žrtava, nevinih čemu ako ne s jednim ciljem (što mi i potvrdi Japanac sa svojim iskrenim stavom „Te brojke (Jasenovacke) su vasa mrlja koja se nemoze oprati, nikad!
„) treba Hrvatima nametnuti crnu legendu o Jasenovcu koju nikada ne mogu (zbog broja, a time i razmjera zločina) ni iskupiti, a time ni okajati.
U tom kolektivu krivnje svih Hrvata i svih fratara nema pravednika, a i zar bi ga moglo biti.

Treba ih kolektivno zatrti za sva vremena. crnu vojsku Vatikana, evropske koljače i ubice, narod bez jezika, bez kulture, bez zemlje (sve to nam dokazaše Krestić,Bulajić, Dučić, Novak; Zafranović, i dakako Drašković, SPC ne trebam ni spominjati), sve u najcrnjim tonovima..
Sve veliki patriote i borci za Srpstvo, i normalno je da čovjek ako pročita navedene, a ja jesam sve redom, misli kao Japanac ili Mrav ili ....

A činjenice bodu i dalje u oči i nitko od akademika nema odgovora – čak ni laiku se ne može odgovoriti.

„Ti kriv si, bjela ptico jata crna.
Iako nikakve krivice nema na tebi“
Momak ti si opasan.
Veci je zlocin sto su neki Srbi uvelicali broj, ako su uvelicali, nego sam zlocin koji su pocinile ustase????
Old 19.05.2008., 13:59   #67 (permalink)
Kuvar

Koji su pali s Marsa - momak!
Old 19.05.2008., 14:42   #68 (permalink)
Zastavnik

Registrovan: 30.08.2007.

Sto se tice komunista,posle drugog svetskog rata,dakle zvanicno je sve potpisano,kraj rata,ljudi se vesele,cvece cveta i td,ostali su ratni zarobljenici.E sad, njih si mogao pustiti,da ljudi idu kucama svojim porodicama ili ih poubijati kao zeceve sto su uradili komunisti sa 10 000 sto Nemackih sto Italijanskih zarobljenika i pobacali ih u one slovenacke jame.Ko je ucestvovao u tom zlocinu?Cisto sumnjam da su Srbi.A za Blajburg, sa time sam slabo upoznat.Ipak moram reci da je u Jasenovcu postradao i odredjen broj Hrvata komunista i onih koji nisu bili privrzeni NDH samo sto je to neznatan broj naspram Srba koji su tamo postradali.Sto jeste jeste.A Blajburg? Za to sam prvi put cuo pre nekoliko dana.
Pablo Bunjuel is offline   Reply With Quote
Old 19.05.2008., 14:50   #69 (permalink)
Zastavnik

Registrovan: 30.08.2007.

Izvini molim te,ali koliko je danas ostalo Srba u Hrvatskoj?A sta je ono rekao poglavnik,da ce izbrisati neprijatelju svaki trag?
Pablo Bunjuel is offline   Reply With Quote
Old 21.05.2008., 12:42   #70 (permalink)
Kuvar

Napiši 400 postova i dobit ćeš odgovor!
Reply

Opcije Teme
Način Prikaza

Posting Rules