Lopare Online

Go Back   Lopare Online Forum > Generalne diskusije > Filozofija, religija i istorija

Filozofija, religija i istorija Filozofske diskusije, kao i diskusije o religiji i istoriji

Reply

LinkBack Opcije Teme Način Prikaza
Old 25.07.2007., 23:50   #21 (permalink)
General major

Japanac's Avatar

Registrovan: 21.01.2006.

Quote:
Originally Posted by brzigonzales1 View Post
Ovakva provociranja su prizemna.
Brojke koje ispisuješ su tlapnje i gluposti utemeljene na stručnosti "akademika" Krestića i co koje i djeca mogu raskrinkati.
U 50 godina se moglo laprdati i stim, međutim ako si uspio zamjetiti komunizam je pao i laži su razotkrivene.
50 godina o genocidnosti čitavog naroda da bi se sakrio "svoj" zločin i opravdanje za isti.

Cekaj! Komunizam jeste pao, pala je citava komunisticka tvorevina, palo je sve vezano za komunizam. Sta ti hoces da kazes? Da se u komunizmu manipulisalo zrtvama Jasenovca? Zelis li mozda reci/napisati, da su te zrtve samo plod necije maste, tj. imaginarne? Danas se manipulise brojem stradalih u Srebrenici, ali nikako i zrtvama Jasenovca. Te brojke (Jasenovacke) su vasa mrlja koja se nemoze oprati, nikad!
Japanac is offline   Reply With Quote

Sponsored Links
Old 28.07.2007., 01:02   #22 (permalink)
Kuvar

Registrovan: 02.11.2006.

Quote:
Originally Posted by Japanac View Post
Cekaj! Komunizam jeste pao, pala je citava komunisticka tvorevina, palo je sve vezano za komunizam. Sta ti hoces da kazes? Da se u komunizmu manipulisalo zrtvama Jasenovca? Zelis li mozda reci/napisati, da su te zrtve samo plod necije maste, tj. imaginarne? Danas se manipulise brojem stradalih u Srebrenici, ali nikako i zrtvama Jasenovca. Te brojke (Jasenovacke) su vasa mrlja koja se nemoze oprati, nikad!
Tvoj prijatelj je postavio temu o Blajburgu. Dao sam mu jedan od mjerodavnijih izvora za isto. 50 godina su komunisti skrivali istinu o tome (85 Kosta Nađ intervju Reporteru).
To što su se i "zločinci" skrili u toj masi ne opravdava učinjeni pokolj.

Da u komuniizmu se manipuliramo žrtvama Jasenovca (kao i logora u Poljskoj gdje su komunističku ploču s 4 mil. zamjenili bez velike pompe novom s novom brojkom).
Na filmu koji je tvoj prijatelj stavio na ovaj forum (čovjek koji dokazuje brojku od 700000 tj. svodi je na matematičku operaciju množenja površine logora sa ispitivanjem i sondiranjem u par točaka masovne grobnice kaže da ga iz Zagreba traže imena 14 članova obitelji. Izrazito važan detalj u cijeloj priči. Traži se poimenični popis žrtava - ono što Židovi imaju za Jasenovac.
I na kraju ovo o pranju:
Ako bi koristio istu tvoju logiku postavilo bi se logično pitanje na osnovu demografskih gubitaka i ovih cifri - šta je sa 1 mil. Hrvata - gdje su nestali.
Sve je to dragi moj komšija preko brda osvećeno i posvećeno vjerovao ti meni ili ne, dio uz pomoć junaka s avatara u Dalmaciji, Zagori, Vrgorcu, Makarskoj...
brzigonzales1 is offline   Reply With Quote
Old 28.07.2007., 01:54   #23 (permalink)
General major

Mr. Majevica's Avatar

Registrovan: 05.02.2006.
Send a message via Yahoo to Mr. Majevica

Znachi ,partizani potjerali, a oni (neki) bjezali ni krivi ni duzni...
Smanjivanje broja zrtava u Jasenovcu je njofrina propaganda...

P.S.
Zamjetiti - to je primjetiti?
Old 28.07.2007., 14:27   #24 (permalink)
Zastavnik prve klase

asteriks's Avatar

Registrovan: 18.04.2007.

Brojke koje ispisuješ su tlapnje i gluposti utemeljene na stručnosti "akademika" Krestića i co koje i djeca mogu raskrinkati.
U 50 godina se moglo laprdati i stim, međutim ako si uspio zamjetiti komunizam je pao i laži su razotkrivene.
50 godina o genocidnosti čitavog naroda da bi se sakrio "svoj" zločin i opravdanje za isti.

Brzigonzales, meni nije jasno sta ti trazis na Srpskom forumu i koga ovdje uopste interesuje tvoja verzija? To sto su Hrvati radili tada,rade i danas:
1/3 Srba pobiti,1/3 pokrstiti i 1/3 protjerati. Istorija se ponovila.Kada Thompson napuni stadion,onda treba da je svima jasno o kakvoj se naciji radi-naime o malom,fasistickom,ruznom,iskompleksiranom i primitivnom narodu.
Bog!!!!
asteriks is offline   Reply With Quote
Old 29.07.2007., 14:08   #25 (permalink)
Brigadni general

Nino's Avatar

Registrovan: 24.11.2002.
Godina: 26

Quote:
Originally Posted by asteriks View Post
Brzigonzales, meni nije jasno sta ti trazis na Srpskom forumu i koga ovdje uopste interesuje tvoja verzija?
asteriks bez vrijedjanja... ali ovo nije primerno srpski forum nego forum neoficijelne webprezentacije opstine lopare i svako je dobro dosao da ucestvuje u diskusijama, sve dokle postuje pravila foruma.

... a koga interesuje njegova verzija, pa eto prvenstveno mrava, inace nebi otvorio temu

ti mozes da se slozis sa gonzalesom ili ne, mozes da potvrdis ili opovrgnes njegovu tezu... ali ne treba da vrijedjas.
Old 29.07.2007., 20:54   #26 (permalink)
General major

Mr. Majevica's Avatar

Ti bi nino treb'o da si na nashoj strani ,josh kao mitraljezac u Blajburgu.
Old 29.07.2007., 21:54   #27 (permalink)
General major

Japanac's Avatar

Registrovan: 21.01.2006.

Quote:
Originally Posted by Nino View Post
asteriks bez vrijedjanja... ali ovo nije primerno srpski forum nego forum neoficijelne webprezentacije opstine lopare i svako je dobro dosao da ucestvuje u diskusijama, sve dokle postuje pravila foruma.

... a koga interesuje njegova verzija, pa eto prvenstveno mrava, inace nebi otvorio temu

ti mozes da se slozis sa gonzalesom ili ne, mozes da potvrdis ili opovrgnes njegovu tezu... ali ne treba da vrijedjas.

Uhh jebote, ove rijeci cekam citavu godinu! Ovako treba svi da pisemo, ovako treba svi da pokazujemo mulietnicnost....ovo je korak ka Evropi...ovo je korak ka pomirenju i zajednickom zivotu, zivotu koji samo Srbi vide negdje iza horizonta.....OVAKVI I SLICNI KORACI NAS VODE U ISTORIJU....jer ce jednom pisati (istorija) "bili jednom jedni Srbi"
Treba svi da pognemo glave i skruseno kazemo "gazite nas" mi smo Srbi, mi smo izdajice...pobite nas! Samo tako mozemo "uzignute" glave u Evropu, u obecanu zemlju....u zemlju blagostanja!

p.s. Mrava je ,cini mi se, istina interesovala...nikako gomila lazi???
Japanac is offline   Reply With Quote
Old 30.07.2007., 02:05   #28 (permalink)
Brigadni general

Nino's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mr. Majevica View Post
Ti bi nino treb'o da si na nashoj strani ,josh kao mitraljezac u Blajburgu.
mr ja sigurno nisam na ustaskoj ili bilo kakvoj fasistickoj strani i nemam razlog da to nekom objasnjavam

... ali me uvjek iritira kada neko napise "sta vi argentinci trazite ovde ... ovo je eskimski forum".
Old 30.07.2007., 02:07   #29 (permalink)
Brigadni general

Nino's Avatar

Quote:
Originally Posted by Japanac View Post
Uhh jebote, ove rijeci cekam citavu godinu! Ovako treba svi da pisemo, ovako treba svi da pokazujemo mulietnicnost....ovo je korak ka Evropi...ovo je korak ka pomirenju i zajednickom zivotu, zivotu koji samo Srbi vide negdje iza horizonta.....OVAKVI I SLICNI KORACI NAS VODE U ISTORIJU....jer ce jednom pisati (istorija) "bili jednom jedni Srbi"
Treba svi da pognemo glave i skruseno kazemo "gazite nas" mi smo Srbi, mi smo izdajice...pobite nas! Samo tako mozemo "uzignute" glave u Evropu, u obecanu zemlju....u zemlju blagostanja!

ni'dje veze... al' ajd... eto to sam ja napis'o

Quote:
p.s. Mrava je ,cini mi se, istina interesovala...nikako gomila lazi???
pa zar ti neko brani da ti gonzalesa opovrgnes i istinu napises?
Old 30.07.2007., 10:05   #30 (permalink)
Zastavnik prve klase

asteriks's Avatar

U ovoj zemlji postoje demokrate i patriote.Svako od nas zna kojoj grupi zeli da pripada.Nino je duplo mladji od mene pa razmislja drugacije,naivno.
(Nino,nadam se da se ne ljutis,jos si mlad za neke stvari).
Srdacan pozdrav!
Old 30.07.2007., 11:50   #31 (permalink)
Zastavnik prve klase

asteriks's Avatar

Zaboravih nesto reci povodom komentara o Jasenovcu od brzoggonzalesa(da ne citiram).
U Njemackoj je kaznjivo negiranje holokausta.A kada je "demokracija"usla u Hrvatsku,tuku Jevreje na cesti,po kaficima se daje secer na kome je lik Hitlera,smanjuju broj Jasenovackih zrtava,a Thomson velica ustastvo.
Pa zar je tu komentar potreban?Tip je dosao ovdje da nas jos zayebava!
Old 30.07.2007., 12:36   #32 (permalink)
Kuvar

Quote:

Brzigonzales, meni nije jasno sta ti trazis na Srpskom forumu i koga ovdje uopste interesuje tvoja verzija? To sto su Hrvati radili tada,rade i danas:
1/3 Srba pobiti,1/3 pokrstiti i 1/3 protjerati. Istorija se ponovila.Kada Thompson napuni stadion,onda treba da je svima jasno o kakvoj se naciji radi-naime o malom,fasistickom,ruznom,iskompleksiranom i primitivnom narodu.
Bog!!!!
I antikroatizam je isto fašizam!
Tema je bila Blajburg, i komunistički zločini nakon rata, a bilo ih je.
Činjenice ne idu u prilog onoga što pišeš.
Jesmo mali, ima među nama i fašista, nismo svi lepi, opterećini smo manje-više istim kompleksima kao i drugi narodi, ima i primitivaca među nama...no vratimo se mi temi.

Jedno pitanje me kopka već duže vremena. Zašto Srbi nisu podigli spomenik poginulim četnicima u Sloveniji (četnici i slovenski domobranci izručeni Titu)?
Ustvari o Hrvatima je par strana ostalo je o Kozacima, četnicima i domobrancima -zato sam i preporučio Mravu.
Old 30.07.2007., 12:44   #33 (permalink)
Kuvar

Quote:
Zaboravih nesto reci povodom komentara o Jasenovcu od brzoggonzalesa(da ne citiram).
U Njemackoj je kaznjivo negiranje holokausta.A kada je "demokracija"usla u Hrvatsku,tuku Jevreje na cesti,po kaficima se daje secer na kome je lik Hitlera,smanjuju broj Jasenovackih zrtava,a Thomson velica ustastvo.
Pa zar je tu komentar potreban?Tip je dosao ovdje da nas jos zayebava!
Pola od ovog je neozbiljno za diskusiju.
Nitko normalan ne negira Jasenovac. Nitko normalan se ne poistovjećuje s koljačima. Nitko ne smanjuje broj Jasenovačkih žrtava (samo se traži poimenični popis, a to bolje i tebi i meni da ostavimo Beogradu i Zagrebu da rješe), a rješiti će budi uvjeren.
Ja pijem bez šećera i ne slušam Thomsona.
Old 30.07.2007., 13:03   #34 (permalink)
Brigadni general

himmel's Avatar

Registrovan: 08.11.2006.

Malo djeluje apsurdno da se trazi precizan spisak zrtava ,posebno zato sto je kraljevina Jugoslavija tada bila izrazito nerazvijena zemlja u kojoj nije sproveden adekvatan popis stanovnistva a spiskovi koji su postojali u konc.logoru Jasenovac su vecim dijelom unisteni. Tesko je utvrditi kolika je prava brojka usmrcenih ljudi u Jasenovcu ali je sigurno strahovito velika!!!

Sto se tice Blajburga i tu je tesko utvrditi koliko je ljudi likvidirano .
himmel is offline   Reply With Quote
Old 30.07.2007., 13:04   #35 (permalink)
Zastavnik prve klase

asteriks's Avatar

Takve pojave postoje u svakoj zemlji,ali je na zvanicnicima i na stanovnistvu da osudi takve pojave.Iz Hrvatske ne cujem takve glasne uzvike negodovanja,prije ce biti da se zatvara jedno oko.Osim toga ovdje smo prema tebi jako ljubazni,sta se ti zalis?
Idi na Hrvatske forume pa da vidis kakvo misljenje o Srbima vlada i kakvim su Srbi pogrdama izlozeni na tim forumima!
Old 30.07.2007., 13:32   #36 (permalink)
Kuvar

Quote:
Originally Posted by Norman View Post
Malo djeluje apsurdno da se trazi precizan spisak zrtava ,posebno zato sto je kraljevina Jugoslavija tada bila izrazito nerazvijena zemlja u kojoj nije sproveden adekvatan popis stanovnistva a spiskovi koji su postojali u konc.logoru Jasenovac su vecim dijelom unisteni. Tesko je utvrditi kolika je prava brojka usmrcenih ljudi u Jasenovcu ali je sigurno strahovito velika!!!

Sto se tice Blajburga i tu je tesko utvrditi koliko je ljudi likvidirano .
Mora se precizirati jer svaka žrtva ima pravo na ime, a broj koji izgleda na Balkanu igra glavnu ulogu će se morati odrediti za interes onih koji dolaze.
Manipulacije o broju od dvije tisuće do milijun i dvjesto tisuća (sve za doba komunizma ) se mora znastveno i s imenima potkrjepiti (normalno koliko je to moguće).
Old 30.07.2007., 13:34   #37 (permalink)
Kuvar

Quote:
Takve pojave postoje u svakoj zemlji,ali je na zvanicnicima i na stanovnistvu da osudi takve pojave.Iz Hrvatske ne cujem takve glasne uzvike negodovanja,prije ce biti da se zatvara jedno oko.Osim toga ovdje smo prema tebi jako ljubazni,sta se ti zalis?
Idi na Hrvatske forume pa da vidis kakvo misljenje o Srbima vlada i kakvim su Srbi pogrdama izlozeni na tim forumima!
Ima ona dobra o iveru u bratovom oku.
Old 30.07.2007., 13:59   #38 (permalink)
Brigadni general

himmel's Avatar

Registrovan: 08.11.2006.

Quote:
Originally Posted by brzigonzales1 View Post
Mora se precizirati jer svaka žrtva ima pravo na ime, a broj koji izgleda na Balkanu igra glavnu ulogu će se morati odrediti za interes onih koji dolaze.
Manipulacije o broju od dvije tisuće do milijun i dvjesto tisuća (sve za doba komunizma ) se mora znastveno i s imenima potkrjepiti (normalno koliko je to moguće).
Bilo bi dobro da se moze odrediti ali je svejedno strasno velika brojka brutalno likvidiranih ljudi . Uostalnom zasto negirati da je u Jasenovcu i u cijeloj NDH bilo nevjerovatno mnogo brutalnih ubistava koja se pokusavaju poravnati Kriznim Putem i likvidacijama tokom njega a svi znaju da je cifra ubijenih hrvata neuporedivo manja od one koja se prikazuje!
himmel is offline   Reply With Quote
Old 30.07.2007., 15:30   #39 (permalink)
Kuvar

Quote:
Originally Posted by Norman View Post
Bilo bi dobro da se moze odrediti ali je svejedno strasno velika brojka brutalno likvidiranih ljudi . Uostalnom zasto negirati da je u Jasenovcu i u cijeloj NDH bilo nevjerovatno mnogo brutalnih ubistava koja se pokusavaju poravnati Kriznim Putem i likvidacijama tokom njega a svi znaju da je cifra ubijenih hrvata neuporedivo manja od one koja se prikazuje!
Nebi se upuštao o polemiku o broju, neki akademici će morati obijasniti svoje cifre i na koji su ih znanstveni način proizveli. I mislim da sam negdje već i napisao - istina se ne brani lažima. Moj mali genocidni narod žive već 50 godina s tim "istinama" - može mu samo biti bolje.
Old 30.07.2007., 21:43   #40 (permalink)
General major

Mr. Majevica's Avatar

Quote:
Saznavshi imena zrtava, saznacesh (a vidim da nisi do sad) i broj zrtava, htjeo ti to ili ne....
I josh neshto gonzales ,pazi na ovom forumu ,vjerujem,a vjeruj i ti, da nema ni jednog uchesnika ,da mu neki blizi ili dalji predak nije skonchao u Jasenovcu. Zato pripazi malo...

Last edited by Mr. Majevica : 30.07.2007. at 22:14.
Mr. Majevica is offline   Reply With Quote
Reply

Opcije Teme
Način Prikaza

Posting Rules