Lopare Online

Go Back   Lopare Online Forum > Generalne diskusije > Filozofija, religija i istorija

Filozofija, religija i istorija Filozofske diskusije, kao i diskusije o religiji i istoriji

Reply

LinkBack Opcije Teme Način Prikaza
Old 10.12.2004., 17:51   #21 (permalink)
Stariji vodnik

Registrovan: 13.10.2004.
Godina: 24
Send a message via MSN to FENSIGIRL

Sjecam se da je moja tetka pripadala jednoj sekti cak je i sada u njoj ako se ne varam!

Samo sto ljudi iz te sekte nisu bili zlonamjerni!Ubjedjeni su u to da ako bi doslo do smak svijeta (valjda se tako pise), oni bi jedni ostali zivi na zemaljskok kugli!Sto je glupo, posto svi znamo da cemo jednog dana kad tad da umremo!Drugo sto je cudno je to sto nemaju pravo da prisustvuju svadbama, slavama, ispracajima, sahranama itd.

Pozitivna stvar?Tu je nasla svog buduceg muza!A dok su bili zajedno, nisu imali pravo ni da se ljube niti da imaju seksualne odnose!

Nisam znala do skoro, ali u RS ih ima mnogo!Uvjek imaju neke seminare po Sarajevu i Banjaluci, gdje se sastaju i druze!

Sponsored Links
Old 11.12.2004., 11:34   #22 (permalink)
Vodnik

Registrovan: 23.11.2004.

Mozes li se setiti kako se zove sekta?
Da nisu Jehovini svedoci ili Adventisti?
Old 11.12.2004., 12:43   #23 (permalink)
Kapetan

T.S.'s Avatar

Registrovan: 11.12.2004.
Send a message via MSN to T.S.

Quote:
Originally posted by FENSIGIRL@10.12.2004. u 17:51

nisu imali pravo ni da se ljube niti da imaju seksualne odnose!

Nije mi bas jasno kako su se onda razmnozavali pa ih ima puno
Old 12.12.2004., 17:56   #24 (permalink)
Stariji vodnik

Registrovan: 13.10.2004.
Send a message via MSN to FENSIGIRL

Jeste, Jehovini svedoci!

Quote:
Nije mi bas jasno kako su se onda razmnozavali pa ih ima puno
Dobro pitanje na koje ne bih znala da ti odgovorim!
Old 28.12.2004., 19:29   #25 (permalink)
Zastavnik

Registrovan: 01.06.2004.

Jehovini svjedosci su jedna vrlo dobro organizovana i finansijski obezbjedjena sekta. Veliki broj Italijana, Srba, Makedonaca i Vlaha uslo je u ovu sektu ovdje u CH, posebno u toku posljednjeg rata na Balkanu. To su obicno nedovoljno obrazovani ljudi iz radnickog i seljackog miljea, kojima imponuje kad lijepo odjeveni, okupani i pocesljani mladi ljudi (uvjek idu po dvojica) poklone bibliju i ispricaju da su oni protiv rata i uzasa koji su "braca" jedni drugome ucinili. Obicno se sakupljaju porodicno na piknicima i po zakupljenim salama i opstinskim dvoranama. Ja inace o njima veoma malo znam, ma da sam ih primao u kuci (cak su i meni poklonili bibliju), ali kada sam ih poceo ispitivati o organizaciji i finansiranju njihove sekte kao i njihovim glavnim "svestenicima", gubili bi zelju da me preobracuju. Inace mislim da iza njih kao i mnogo drugih sekti (saintologa recimo) stoje krupni Jevrejski lobi (Soros i sl.), ciji je osnovni cilj da sto vise hriscana preobrate u jednu medjufazu koja je mnogo bliza judaizmu nego bilo cemu drugom. Mozda se i varam, ali tako mi to izgleda?!
Pale is offline   Reply With Quote
Old 28.12.2004., 20:20   #26 (permalink)
Kapetan

T.S.'s Avatar

Registrovan: 11.12.2004.
Send a message via MSN to T.S.

Јеховини сведоци су у савремено доба почели да делују у 1870-им. У почетку су се звали Истраживачи Библије. Али, 1931. усвојили су библијско име Јеховини сведоци .Од малих почетака, организација је нарасла на 6милионa Сведока, који су запослени проповедањем у више од 230 земаља.
Већина скупштина Јеховиних сведока има састанке три пута седмично. Библија је темељ за оно што се учи. Састанци почињу и завршавају молитвом. На већини састанака се такође певају духовне песме . Улаз је слободан и нема сакупљања новца .
Већина скупштина одржава састанке у Дворани Краљевства. То су обично једноставне грађевине које су изградили Сведоци добровољци. У Дворани Краљевства nema никаквih ликовa, распећа или сличнih ствари. Трошкови се покривају добровољним прилозима. За оне који желе дати прилог, постоји кутија за прилоге.
У свакој скупштини се налазе старешине, или надгледници. Они преузимају вођство у поучавању у скупштини .Њима помажу слуге помоћници . Ти људи нису узвишени изнад осталих у скупштини . Не дају им се специјалне титуле Не облаче се различито од других. А нису ни плаћени за свој рад. Старешине се добровољно брину за духовне потребе скупштине. Јеховини сведоци сваке године одржавају и велике скупове или конгресе. У тим приликама многе скупштине се скупљају ради посебног програма библијске поуке. Крштење нових ученика је редован део програма на сваком већем скупу или конгресу. Светска централа Јеховиних сведока налази се у Њујорку. Тамо је смештено Водеће тело, централна група искусних старешина који надгледавају светску скупштину. Постоји и преко 100 подружница широм света. На тим местима добровољци помажу у штампању и отпремању библијске литературе. Пружа се и упутство за организовање дела проповедања.
Poznavao sam jednu iz Novog Sada koja je bila Jehovin Svjedok.Jednom me je uspjela nagovoriti da prisustvujem toj njihovoj Skupstini.Sjedio sam dva sata vise iz radoznalosti. Mozda su malo caknuti.
Old 26.02.2005., 18:27   #27 (permalink)
Stariji vodnik prve klase

Registrovan: 26.02.2005.

Evo sajta na kome se moze vise informisati o sektama:

S E K T E - vise o njima ...
beograd is offline   Reply With Quote
Old 16.09.2005., 21:40   #28 (permalink)
Stariji vodnik prve klase

Registrovan: 15.09.2005.

Quote:
Originally posted by leptir@09.12.2004. u 12:28
Ah ta demokratija
Demokratija je oblik drzavnog uredjena.
Ponikla je u Evropi na pozicijama hriscanstva.
Isus je krsten. Krstio ga Jovan Krstitelj.
Hriscanstvo je postojalo prije Isusa.
Krst je polozen bio.
Isus je podigao krst. Isus je vaskrsnuo.
Krstite se u ime Isusovo.
Nikad hriscanstvo nije sekta bilo.
Sektasenje nije vjerovanje.
Crna Vrana is offline   Reply With Quote
Old 16.09.2005., 23:00   #29 (permalink)
General foruma

Pedja's Avatar

Registrovan: 09.01.1992.
Godina: 25
Send a message via ICQ to Pedja Send a message via MSN to Pedja Send a message via Yahoo to Pedja

Quote:
Demokratija je oblik drzavnog uredjena.
Ponikla je u Evropi na pozicijama hriscanstva.
Demokratija je nastala u staroj Grckoj, dosta prije nego sto se pojavilo hriscanstvo.

Quote:
Isus je krsten. Krstio ga Jovan Krstitelj.
Hriscanstvo je postojalo prije Isusa.
Krst je polozen bio.
Isus je podigao krst. Isus je vaskrsnuo.
Krstite se u ime Isusovo.
Nikad hriscanstvo nije sekta bilo.
Sektasenje nije vjerovanje.
Hriscanstvo nije moglo postojati prije Hrista. Prije Hrista je postojala jevrejska vjera (ona kojoj su oni i danas odani), a Hriscanstvo je nastalo kao jevrejska sekta.
Djelovalo je kao sekta do zaboravih-godinu kad ga je onaj car proglasio za zvanicnu religiju.

Pedja is offline   Reply With Quote
Old 17.09.2005., 18:06   #30 (permalink)
Administrator

Oliver's Avatar

Registrovan: 13.09.2003.
Send a message via ICQ to Oliver Send a message via MSN to Oliver Send a message via Yahoo to Oliver Send a message via Skype™ to Oliver

Car Konstantin, 313. godine
Oliver is offline   Reply With Quote
Old 30.09.2005., 00:56   #31 (permalink)
Pukovnik

avram's Avatar

Registrovan: 20.08.2005.
Godina: 40
Send a message via ICQ to avram Send a message via MSN to avram Send a message via Yahoo to avram
Red face

Nebi ovu svoju slobodu u Pravoslavlju zamjeni nizašta na svijetu,odam bistrih očiju i kako mi bude da bude.Crkveni hor "Pojanje" Loznica - Krupanj

Red bull - daje ti krila!
Rakija - pogon na sve četiri!
avram is offline   Reply With Quote
Old 11.10.2005., 18:41   #32 (permalink)
Desetar

Registrovan: 09.10.2005.

Danas ti je sve sekta...zavisi samo u sta verujes, u njihovog ili svog Boga...
Old 18.11.2005., 08:53   #33 (permalink)
Desetar

Registrovan: 18.11.2005.

Da Stranac, u pravu si: PROSVECIVANJE I RAZOBLICAVANJE
suzi, hvala ti - to je PORUKA
Srbin is offline   Reply With Quote
Old 18.11.2005., 11:14   #34 (permalink)
Pukovnik

avram's Avatar

Send a message via ICQ to avram Send a message via MSN to avram Send a message via Yahoo to avram

Quote:
Jeste, Jehovini svedoci!

Šta mu svjedoče?

Old 18.11.2005., 11:21   #35 (permalink)
Pukovnik

avram's Avatar

Red face

Quote:
Originally posted by Pedja@16.09.2005. u 22:00

Demokratija je nastala u staroj Grckoj, dosta prije nego sto se pojavilo hriscanstvo.

Hriscanstvo nije moglo postojati prije Hrista. Prije Hrista je postojala jevrejska vjera (ona kojoj su oni i danas odani), a Hriscanstvo je nastalo kao jevrejska sekta.
Djelovalo je kao sekta do zaboravih-godinu kad ga je onaj car proglasio za zvanicnu religiju.
Prvo Hrišćenstvo nije nikada bilo sekta,nego Božija dopuna starog zavjeta.Kako kaže sv. vladika Nikolaj Velimirović kada su ga pitali u čemu je prdnost i veličina novog zavjeta nad starim:"Kada se sunce rodi,svijeća se gasi".I sam Gopod naš Isus Hrist je svojim sunarodnicima objasnio da nije došao da ruši stare zapovjesti nego da ih uobliči i dopuni.

Old 18.11.2005., 14:43   #36 (permalink)
General foruma

Pedja's Avatar

Registrovan: 09.01.1992.
Godina: 25
Send a message via ICQ to Pedja Send a message via MSN to Pedja Send a message via Yahoo to Pedja

Quote:
Originally posted by avram@18.11.2005. u 10:21
Prvo Hrišćenstvo nije nikada bilo sekta,nego Božija dopuna starog zavjeta.Kako kaže sv. vladika Nikolaj Velimirović kada su ga pitali u čemu je prdnost i veličina novog zavjeta nad starim:"Kada se sunce rodi,svijeća se gasi".I sam Gopod naš Isus Hrist je svojim sunarodnicima objasnio da nije došao da ruši stare zapovjesti nego da ih uobliči i dopuni.
ok...

Pedja is offline   Reply With Quote
Old 18.11.2005., 14:48   #37 (permalink)
Pukovnik

avram's Avatar

OK-OB

Old 18.11.2005., 15:44   #38 (permalink)
Desetar

Registrovan: 18.11.2005.

Ti ces brate mozda biti spasen po savesti, samo nemoj ovde u sred zemlje Srbije da nam pricas o Alahu.
Srbin is offline   Reply With Quote
Old 18.11.2005., 17:08   #39 (permalink)
Pukovnik

avram's Avatar

Quote:
Originally posted by Srbin@18.11.2005. u 15:44
Ti ces brate mozda biti spasen po savesti, samo nemoj ovde u sred zemlje Srbije da nam pricas o Alahu.
Ko priča o Alahu?I đe je to "u sred zemlje srbije",ako ode Kosovo valja šestar zabadati sjevernije.

Old 18.11.2005., 17:10   #40 (permalink)
Potpukovnik

staljin's Avatar

Registrovan: 24.06.2004.

Quote:
Originally posted by avram@18.11.2005. u 17:08
Ko priča o Alahu?I đe je to "u sred zemlje srbije",ako ode Kosovo valja šestar zabadati sjevernije.
Avrame, pomjeri se s' mjesta

Opcije Teme
Način Prikaza

Posting Rules