Quote:
Originally Posted by asteriks
Više od 50.000 ljudi u Čavoglavama
Autor Petar Grubišić
Foto: Hrvoje Jelavić
U pola noći, kada je Thompson sa svojim bendom izlazio na veliku pozornicu u Čavoglavama, kolona iz smjera Drniša prema njegovu rodnomu mjestu bila je duga desetak kilometara.
A dok su Dražen Zečić, Mate Bulić, Tiho Orlić, Shorty i Nered gotovo tri sata izvodili svoje hitove, na velikom platou pokraj Crkve hrvatskih mučenika nije se mogla ni igla natisnuti od posjetitelja.
Bilo ih je više od 50.000, a koliki je interes bio za najveću narodnu proslavu Dana pobjede u Čavoglavama, najbolje oslikavaju registracijske oznake automobila i autobusa iz cijele Hrvatske, BiH i europskih gradova u kojima žive gastarbajteri.
Ministar Dragan Primorac doživio je ovacije kada je kao izbornik Čavoglava na teren izvodio nogometaše koji su se suprotstavili ekipi Prijatelja Čavoglava koju su vodili košarkaš Matej Mamić i boksački izbornik Pero Tadić.
Ministra su mještani Čavoglava proglasili dokazanim prijateljem mjesta. Koncert je Thompsona i njegovih prijatelja trajao je do ranoga jutra.
----------------------------
Jadni ste vi Hrvati,jadni.Zasto je Thompson pravio u svom rodnom mjestu upravo sada koncert?
Gdje su hiljade ljudi ubijeni i protjerani,vi slavite "oslobodjenje",slavite "Oluju"
Ti si Hrvoje izgleda jedan usamljen covjek,dok dolazis medju Srbadiju ognjenu da filozofiras!Ili te kao Hrvata ipak malo grize savjest?
Sta zelis da dokazes kada se nema sta dokazati?
|
Na žalost tvoje izjave o Hrvatima su fašizam.
Nemaš odgovore i braniš se papagajštinom.
Ne boj se nemogu ja sušiti sve "istine".
(Odoh ja premlatiti par Jevreja na ulici - kako bi rekao onaj iz Maratonaca za testament "lažeš matori-a").
Čekam ozbiljnog ili adminu zaključaj ovu temu.
Moj rezime je Blajbur je posato mit (u emigraciji) zbog stavljanja pod tepih tj.skrivanjem istine.